Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Studiul AWARE

Creat de Cosmin_Visan, Noiembrie 29, 2019, 02:53:59 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Cosmin_Visan

Pentru cei care inca nu au auzit de studiul AWARE, acesta este o cercetare cu privire la ontologia NDE-urilor: sunt NDE-urile adevarate iesiri ale sufletului din corp, sau sunt doar halucinatii ? Modul in care aceste intrebari sunt incercate a fi raspunse e sa se afiseze in sala de resuscitare un mesaj la inaltime care sa poata fi vazut doar de sus de catre sufletul care iese din corp. In 2014 au fost publicate rezultatele primului astfel de studiu:

http://www.horizonresearch.org/research-zone/aware-study/
http://www.horizonresearch.org/research-zone/aware-study/aware-study-2014/

Din pacate, primele rezultate nu au avut niciun pacient sa raporteze mesajul afisat la inaltime. Au fost cateva rapoarte despre discutiile avute intre medici in timp ce pacientul era resuscitat, dar astfel de rapoarte nu ne pot asigura de vreo iesire reala a sufletului din corp.

Deschid subiectul acum pentru ca momentan e in desfasurare inca un astfel de studiu, al caror rezultate vor fi publicate candva anul viitor. Dar din rezultatele preliminare, tot nu a fost nimeni sa vada mesajul afisat la inaltime, dar in schimbi au fost cateva relatari interesante. Spre deosebire de primul studiu, in acesta pacientilor aflati morti pe masa de resuscitare li s-au pus casti cu anumite sunete. Interesant, cei intorsi nu au raportat ceea ce era transmis in casti, in schimb au raportat discutiile doctorilor, asta indicand ca simturile in timpul NDE-urilor transcend sursa lor fizica pe care o avem in timpul vietii de zi cu zi in aceasta reincarnare sub forma de oameni.