Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Din ce sunt facute medicamentele?

Creat de sumalan dorin, Iulie 24, 2012, 09:14:28 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

sumalan dorin


Salutari

Acum cateva secunde in timp sa ma relaxam cu o tigare si o cola mi-a trecut o idee prin cap ;D

Din ce sunt facute medicamentele?ce contin ele?

Va intreb deoarece nu sunt sigur daca ideea la care ma gandesc e buna :(

Cum ar fii sa existe medicamente din bacterii?Acum sa va explic cum m-am gandit organismul uman contine bacterii bune si rele cum ar fii daca am avea medicamente pe baza de bacterii care sa "lupte" cu bateriile nocive din organism sau din mediul inconjurator?

virgil 48

  Deci acesta este locul unde scrii tu ce-ti trece prin cap. Nu vreau sa te intrerup!

sumalan dorinVirgil pe bune ca nu te inteleg,ce vrei sa sugerezi cu raspunsul tau? :(

Am spus ce idei imi trec prin cap ,de asemenea am pus o intrebare sau mai multe este ceva in neregula? :(

Te rog spune-mi neregula de a-mi exprima o idee sau mai multe care imi trec prin cap? :(

In cazul ca raspunsul tau anterior e o ironie fina nu te chinui sa raspunzi :(

tavy

Citat din: Şumi din Iulie 24, 2012, 09:14:28 PM
Cum ar fii sa existe medicamente din bacterii?Acum sa va explic cum m-am gandit organismul uman contine bacterii bune si rele cum ar fii daca am avea medicamente pe baza de bacterii care sa "lupte" cu bateriile nocive din organism sau din mediul inconjurator?
Presupunând că este o greșeală de tastare și te referi la lupta cu bacteriile și nu cu bateriile, cum îți imaginezi tu că luptă bacteriile între ele? Eu îmi imaginez, nu sunt specialist, că unele din bacterii produc o substanță care este nocivă celeilalte specii. Dacă este așa de ce să nu administrăm direct substanța/antibioticul și să așteptăm să fie produsă de bacteriile ingerate ca medicament? Unde mai pui că bacteriile de ingerat cu medicamentul sunt greu de păstrat într-o formă viabilă, oricum mai greu decât o substanță care nu trebuie ținută în viață.

În altă ordine de idei, dar tangentă la discuție, am văzut mai de mult o emisiune în care se punea problema producerii unor viruși, pe cale genetică, care să atace doar un anumit tip de celule, respectiv cele canceroase. Părea o idee bună de vindecare a cancerului. Problema era, dacă-mi aduc bine aminte, că virusul respectiv trebuia proiectat pentru fiecare pacient în parte, ceea ce făcea ca costul tratamentului să fie astronomic.

puriu

  Intr-adevar, in organism traiesc numeroase specii de bacterii nedaunatoare. In tubul digestiv cantitatea lor este uriasa (flora microbiana). Ajuta la digestie si impiedica dezvoltarea altor microorganisme. Numarul lor scade semnificativ in cazul administrarii de antibiotice. Pentru refacerea efectivului nu este necesara ingerarea de bacterii, ci hrana obisnuita, eventual cu un adaos de vitamine din complexul B.
  Ca medicamente nu se folosesc bacterii vii, dar unele fragmente ale bacteriilor se folosesc drept vaccinuri.

sumalan dorin


Salutari

@Tavy,e o mica problema din pacate nu imi mai aduc aminte cum mi-am imaginat ca s-ar putea crea astfel de medicamente.Imi cer scuze ca nu am ce sa explic.Acesta find un caz din multe cazuri in care pur si simplu uit ceea ce imi imaginez in materie (stiinta,tehnologie) de acum inainte imi voi nota intr-un caiet orce "experiment imaginar" astfel incat sa nu uit nimic.

Imi cer scuze inc-odata.


tavy

Citat din: puriu din Septembrie 13, 2012, 10:55:33 AM
  Ca medicamente nu se folosesc bacterii vii, dar unele fragmente ale bacteriilor se folosesc drept vaccinuri.
Probabil confunzi bacteriile cu virusurile. Vaccinurile se fac contra virusurilor și conțin viruși inactivi. Este o foarte mare diferență dintre bacterii și viruși.
În timp ce bacteriile sunt ceva considerat de toată lumea ceva viu, virusurile sunt undeva la granița dintre vii și ne-viu, mulți considerând virusurile ca doar niște molecule foarte complexe dar neavând viață.