Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

cum se poate scapa de burta?

Creat de cip, Septembrie 09, 2012, 09:06:27 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

cip

cum se poate scapa de burta din punct de vedere stiintific medical?

stiu ca e plina media de mii de solutii care mai decare mai minune, insa, mai sceptic din fire, pe mine ma intereseaza un raspuns medical - stiintific

am 32 de ani si un diametru in jurul burtii de 63 cm ... poate nu e mare dar nu sunt un om gras si nu este deloc estetica, vreau sa scap de ea
am citit ca din punct de vedere medical gimanstica alergatul si exercitiile fizice zilnice pot avea un efect, dar foarte mic
am inceput sa fac exercitii fizice zilnic, alerg pe banda 15 minute, nu mananc gras, mai mult pui si peste ... e suficient?

ma intereseaza daca exista intr-adevar o solutie la problema asta
multumesc anticipat

sumalan dorin


Vorbeste cu medicul tau de familie,spune-i care este problema ta,si ca doresti sa scapi de ea sau ca doresti sa iti faci un examen medical pentru a vedea daca totul e ok in organismul tau.Dupa care da o fuga si pe la psiholog sa discuti si cu el despre aceasta problema si ce solutie iti ofera.Cu ce te-ar putea ajuta un psiholog?pai de exemplu te-ar putea ajuta sa iti schimbi perceptia asupra problemei si poate ti-ar oferi si solutii.

Si pana la urma tu iti simti cel mai bine organismul ,creierul conduce organismul nu invers organismul conduce creierul.

HarapAlb

Citat din: cip din Septembrie 09, 2012, 09:06:27 PM
cum se poate scapa de burta din punct de vedere stiintific medical?
Regim alimentar si exercitiu fizic.

Mergi la un endocrinolog sa-ti spuna ce si cat ai voie sa mananci, nu e suficient "sa nu manci gras" si tot el o sa-ti spuna daca esti gras sau nu (dupa greutate, inaltime si alti parametri).

puriu

Burta (circumferinta marita a abdomenului) poate avea mai multe cauze. Poate fi o conformatie fizica determinata de corelatia dintre volumul organelor interne, a custii toracice si a lungimii coloanei vertebrale. Conformatia poate fi innascuta. La cei in varsta se modifica in special din cauza tasarii coloanei. In acest caz nu e nimic de facut. O a doua cauza poate fi depunerea de grasimi pe organele interne. Este o "grasime rea", greu asimilabila, care nu se consuma usor in urma exercitiilor fizice sau a unui regim alimentar de scurta durata. Solutia este o foame de lunga durata (reducerea echilibrata a tuturor alimentelor) si nu este recomandabila oricui. Grasimea acumulata sub piele este o rezerva energetica a organismului si se elimina mai usor, inclusiv pe cale chirurgicala. Mai pot exista, Doamne fereste, cauze patologice cum ar fi marirea unui organ (ficat) sau o tumoare.
Un control medical specializat poate stabili cu siguranta cauza "burtii" si poate recomanda, eventual, cea mai buna solutie.

tavy

Citat din: Şumi din Septembrie 09, 2012, 10:38:15 PMCu ce te-ar putea ajuta un psiholog?pai de exemplu te-ar putea ajuta sa iti schimbi perceptia asupra problemei si poate ti-ar oferi si solutii.
Un psiholog l-ar ajuta la fel ca și un astrolog, climatolog și alți discipoli ai pseudoștiinței.