Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Alta conspiratie! Comercianţii de boli inventate

Creat de virgil 48, Noiembrie 17, 2012, 09:39:24 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

virgil 48

Comercianţii de boli inventate
Buyology - Ştiinţa manipulării consumatorilor.

Cu treizeci de ani în urmă, părea o glumă. În pragul pensionării, Henry Gadsden, managerul colosului farmaceutic "Merck", se confesa revistei "Fortune", arătându- şi dezamăgirea că uriaşul potenţial de producţie al firmei sale este destinat doar bolnavilor. El visa ca "Merck" să devină un fel de "Wrigley" şi, după modelul marelui producător şi distribuitor de gumă de mestecat, să "vândă la toată lumea". Inclusiv oamenilor sănătoşi. Trei decenii mai târziu, visul răposatului Gadsden a devenit realitate.
Strategiile de marketing ale marilor firme farmaceutice ţintesc din ce în ce mai agresiv către oamenii sănătoşi. Suişurile şi coborâşurile vieţii devin tulburări mentale; slăbiciuni sau stări mai proaste, altminteri dintre cele mai obişnuite, sunt transformate în afecţiuni înfricoşătoare, şi din ce în ce mai mulţi oameni normali ajung bolnavi peste noapte.
Într-o carte din 2005, "Selling Sickness. How Drug Companies Are Turning Us All Into Patients", Alain Cassels (cercetător în politica medicamentelor, la Universitatea Victoria din Canada) şi Ray Moynihan (journalist specializat în sănătate) fac o radiografie necruţătoare a strategiilor de marketing cinice, atunci când nu sunt pur şi simplu criminale, ale producătorilor de medicamente.Cei doi cercetători dezvăluie cum, prin campanii de promovare concertate, industria farmaceutică mondială, cu o cifră de vânzări de circa 500 miliarde dolari anual,exploatează perfid temerile cele mai profunde ale omului: de moarte, de şubrezire fizică, de boală etc.
Pe măsură ce, în ţările dezvoltate, majoritatea locuitorilor se bucură de o viaţă mai lungă, mai sănătoasă, mai dinamică, cu atât campaniile publicitare îi transformă pe cei grijulii cu sănătatea lor, în panicaţi pur şi simplu. Probleme minore sunt descrise ca tulburări extrem de grave, care necesită îngrijiri grabnice. Astfel, timiditatea se transformă în "anxietate socială", iar tensiunea premenstruală devine "tulburare disforică premenstruală". Simplul fapt de a if expus la un risc patologic devine patologie în sine.
Epicentrul acestui tip de comerţ sunt Statele Unite. Americanii reprezintă 5% din populaţia lumii, Dar primesc 50% din medicamentele prescrise pe glob. Cheltuielile populaţiei cu sănătatea s-au dublat în ultimii şase ani, din cauză că preţurile la medicamente cresc dramatic, Dar mai ales pentru că doctorii prescriu din ce în ce mai mult.

Aceeaşi maladie cu altă pălărie
Americanul Vince Parry este un guru al acestui tip de marketing. Într-un articol intitulat uluitor "Arta de a cataloga starea de sănătate" (The Art of Branding a Condition - în Medical Marketing & Media, Londra, mai 2003), Parry explică metodele prin care firmele sale "favorizează crearea" tulburărilor medicale:
- reevaluarea stării de sănătate;
- redefinirea unor boli cunoscute de mult şi rebotezarea lor;
- crearea unor disfuncţii din nimic; (preferatele lui Parry sunt disfuncţia erectilă, deficitul de atenţie la adulţi şi sindromul disforic premenstrual).

Cu o sinceritate dezarmantă, Vince Parry descrie modul în care companiile farmaceutice definesc condiţiile pentru crearea pieţei pentru produse precum Viagra sau Prozac.
Sub patronajul firmelor de marketing, experţi medicali şi guru precum Parry se aşază la aceeaşi masă pentru a descoperi "idei noi despre boli şi stări de sănătate".
Totul este ca acestea să li se prezinte potenţialilor clienţi într-o manieră nouă, inedită. Un raport al Business Insights, destinat conducătorilor de multinaţionale din sectorul farmaceutic este încă şi mai clar:
Capacitatea de "a crea pieţe pentru boli noi" se traduce în cifre de vânzare de miliarde de dolari.

Una dintre strategiile cele mai performante, potrivit raportului, este de a schimba modul în care oamenii privesc afecţiunile banale. Ei trebuie "convinşi" că "probleme acceptate până acum ca uşoare disconforturi" necesită "intervenţia medicului". Acelaşi raport are şi o concluzie optimistă pentru viitorul industriei farmaceutice:"Anii care vor veni vor if martorii creării bolilor năşite de firme".
Este evident dificil să trasezi o linie între omul sănătos şi omul bolnav. Dar este la fel de evident că, cu cât se extinde aria de definire a unei patologii, cu atât ea va atinge mai mulţi bolnavi potenţiali. Şi cu atât mai mult vor creşte vânzările de medicamente.
Deseori, afirmă Cassels şi Moynihan, experţii medicali care redactează protocoalele de tratament (acestea cuprind suma tehnicilor ce trebuie aplicate în funcţie de cazul aflat sub îngrijire) sunt în acelaşi timp plătiţi de industria farmaceutică. Iar industria prosperă dacă protocoalele Le favorizează vânzările. Potrivit acestor experţi, 90% dintre americani suferă de o tulburare numită... Hipertensiune arterială"; aproape jumătate dintre americance suferă de disfuncţia botezată FSD (disfuncţie sexuală feminină); iar 40 de milioane de americani AR trebui urmăriţi atent din cauza nivelului ridicat al colesterolului. Bineînţeles, toate aceste maladii sunt vindecabile cu medicamente. Iar metodele de prevenţie sunt trecute în plan secundar.

Racolarea medicilor agenţi publicitari
Medicul generalist Des Spence povesteşte în "British Medical Journal" din iulie 2008 cum a fost contactat pentru a participa la o specializare care AR if trebuit să facă din el un expert într-o maladie născocită de imaginaţia industriei.
Universitatea la care preda i-a transmis lui Spence oferta unei firme în care scria: " căutăm lideri de opinie (...) a căror muncă va trebui să influenţeze gestionarea şi terapia viitoare ale disfuncţiei sexuale feminine (...) prin dorinţă hipoactivă."
Firmele care au o boală de inventat pentru a crea o piaţă pentru un anumit medicament racolează medici pe care îi folosesc într-o schemă de marketing cu scopuri stabilite dinainte şi în care slujitorii lui Hipocrate nu au nici un fel de libertate de mişcare.
Totul, evident, în schimbul unor avantaje financiare, dar şi al prestigiului, notorietăţii, pecare o asemenea campanie o aduce. Dar, "partea cea mai neplăcută în toată această poveste", continuă Spencer, "este lipsa oricărei legitimităţi medicalea disfuncţiei sexuale feminine prin dorinţă hipoactivă. (...) Industria trebuie să transforme această disfuncţie bănuită, în boală gravă. Iar pentru aceasta e important să existe o acoperire mediatică, mărturii ale celebrităţilor, dar mai ales sacrosancţi experţi medicali care legitimează totul. ,Experţii' estimează că 40% dintre femei ,suferă' de această ,boală'. Iată un exemplu de simplificare numai bună pentru a fi citată peste tot!
Uneori această ,problemă' este prezentată ca un aspect al luptei feministe, când, de fapt, e vorba doar de manipulare cinică. Deşeurile pe care le produce acest tip de activitate farmaceutică otrăvesc viaţa prin mesajul pe care-l vehiculează:slăbiciunea dvs. (tristeţe, calviţie, libido în scădere etc) este automat simptom de boală", conchide medicul din Glasgow .

Epidemia de marketing
În best-seller-ul "Die Krankheitserfinder" (Inventatorii de boli), Jorg Blech, biochimist german, stabilit în America şi corespondent pentru Der Spiegel, New Scientist şi The Guardian, explică în ce mod industria farmaceutică în colaborare cu experţii de marketing a impus scăderea arbitrară a nivelului normal al colesterolului pentru ca indivizi perfect sănătoşi să devină peste noapte bolnavi; explică de ce de vreo două decenii femeile la menopauză sunt terorizate cu spectrul osteoporozei pentru a favoriza vânzările la medicamentele care ar preveni fracturile; explică tehnicile de manipulare a opiniei publice cu scopul de a crea o piaţă impresionantă a pilulelor care tratează impotenţa.
Între 1984 şi 1987, "Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorder" (DSM 4), care este biblia psihiatrilor americani, a introdus 77 de noi boli mentale, scrie Jean-Claude St-Onge în "Reversul pilulei", publicată la Montreal, Ecosocietes, în 2004. Pentru a introduce aceste noi boli a trebuit schimbată definiţia bolnavului.
Oricine resimte la un moment dat o stare de rău devine automat bolnav. Şi, bineînţeles, comentează maliţios St-Onge, pentru fiecare boală există un medicament. Iată câteva exemple de "boli noi":
- timiditatea este reciclată sub numele de "anxietate socială"
- naturala regurgitare la bebeluşi devine "reflux esofagian patologic"
- omeneasca senescenţă se transformă în "insuficienţă circulatorie cerebrală"
- până şi stresul de la loterie este legat de "traumatismul biletului necâştigător"

În aprilie 2004, o anchetă extrem de bine documentată şi aprofundată, realizată de Lisa Cosgrove, cercetător la University of Masachussets Boston, şi publicată în prestigioasa revistă "Psycho-Therapy and Psychosomatics", a demonstrat că mai bine de jumătate dintre psihiatrii care au lucrat la redactarea DSM 4 au fost plătiţi de firmele care fabrică exact medicamentele care tratează aşa-zisele boli noi introduse în manual.

Impresia de depresie
Numărul persoanelor depresive de pe mapamond a crescut de şapte ori din 1970 până în 1996, relevă St-Onge. În Statele Unite numărul de consultaţii în urma cărora sau prescris antidepresive s-a dublat între 1980 şi 1989. O tendinţă similară s-a înregistrat în tot Occidentul. Numărul femeilor
care iau antidepresive este triplu faţă de cel al bărbaţilor, iar milioane de copii americani le iau cu regularitate. Cu toate că antidepresivele nu sunt indicate în tratamentul depresiilor uşoare la
adulţi, ele sunt prescrise masiv. Două sunt motivele pentru care medicii o fac totuşi:
1. În 1990, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a pus la punct un program de formare rapidă, cu durata de o jumătate de zi, care să permită medicilor să pună un diagnostic într-un timp scurt, pornind de la ghidurile clinice. Permisiunea acordată, astfel, medicilor generalişti de a trata depresia a dus la multiplicarea de câteva ori a vânzărilor de antidepresive.
2. Societăţile farmaceutice au culpabilizat medicii, acuzându-i în mod repetat că rata crescândă a sinuciderilor este vina lor, pentru că nu prescriu suficiente antidepresive.

Lobby-ştii au lansat chiar ideea că 60-70% dintre sinucideri sunt cauzate de depresiile netratate. Potrivit lui Jean-Claude St-Onge, femeile sunt în mod deosebit vizate de eforturile de "medicalizarea" a vieţii. Altădată, ele mergeau la medic când erau gravide, acum îl consultă în chestiuni de contracepţie şi de menopauză. De altfel, se vorbeşte deja şi de "perimenopauză" (perioada de dinainte de instalare a menopauzei şi până la instalarea ei propriu-zisă), o nouă afecţiune care se încearcă a fi popularizată. Ca urmare, femeile devin mari consumatoare de pastile pe perioade mari de timp.

Cherchez la femme malade!
Hormonoterapia substitutivă este un un pas uriaş pentru "medicalizarea" vieţii femeii. Cu toate că 75% dintre femei nu manifestă nici un simptom deranjant când ajung la menopauză, producătorii farmaceutici şi experţii lor de marketing apelează la frica de îmbătrânire a femeilor pentru a-şi vinde produsele. Şi asta în ciuda deselor efectesecundare ale tratamentului: dureri de cap, greţuri, infecţii genito-urinare, varice la picioare, sensibilitate mamară etc.
Cu atât mai mult cu cât comunitatea medicală nu ajuns la un consens privind eficienţa hormonoterapiei substitutive, mulţi avertizând asupra utilizării iresponsabile a tratamentului.
Osteoporoza, procesul normal de scădere a densităţii osoase odată cu vârsta, face şi el o ţintă de marketing din femeia de vârsta a doua. Dar probabil cel mai sfruntat tertip al firmelor de farmaceutice este deja pomenita disfuncţie sexuală la femei (DSF). Peste 40% dintre femeile între 18 şi 59 de ani ar suferi de ea. De unde această cifră? St-Onge ne lămureşte. Un studiu făcut în Statele Unite cerea unui număr de 1500 de femei să răspundă cu da sau nu la 7 întrebări. Dacă răspundeau cu da fie şi numai la una dintre întrebări, erau catalogate ca suferind de DSF. Printre ele, se numărau cele care declarau că vreme de mai mult de două luni în ultimul an nu au simţit dorinţă sexuală, au simţit anxietate faţă de propria performanţă sexuală sau au avut probleme de lubrifiere. (Journal of the American Medical Association, 1991)

Farmacoterapia fricii
Cea mai eficientă strategie de marketing pentru "vânzarea"bolilor" este frica.Pentru a vinde femeilor la menopauză hormonul de substituţie s-a mizat pe frica de criza cardiacă. Pentru a vinde părinţilor ideea că cea mai mică depresie necesită un tratament greu şi îndelungat s-a mizat pe teama de sinucidere a tinerilor. Pentru a vinde medicamente anticolesterol s-a mizat pe teama morţii premature. Şi asta în pofida faptului că de multe ori medicamentele promovate furibund produc efecte inverse celor scontate. În noul limbaj de marketing se vorbeste deja de "farmacoterapia fricii".


Alături de "mongering disease", negoţul cu boli.
"Dacă altădată puteam spera să găsim un tratament pentru fiecare boală, negustorii de sănătate, astăzi, mai mult ca niciodată, par să vrea a găsi o boală pentru fiecare medicament fabricat", constată medicul Martin Winkler în postafaţa lucrării lui Jorg Blech, "Inventatorii de boli". "Manipulând membrii influenţi ai comunităţii medicale, lobby-urile industriei farmaceutice au modificat încet, încet normele anumitor valori biologice (colesterol, tensiune arterială etc) pentru a obţine astfel creşterea numărului pacienţilor susceptibili a fi trataţi".
Căci, conchide Winkler, "a-i face pe nişte oameni perfect sănătoşi să creadă că trebuie să se îngrijescă pe viaţă, reprezintă pentru fabricanţi o veritabilă rentă viageră."

CONCLUZIE:

Doi amici mergeau pe o stradă. Unul dintre ei, intră într-o farmacie să cumpere medicamente. Iese afară și aruncă medicamentele la canal.Celălalt îl întreabă consternat:

- De ce ai aruncat medicamentele ?

- Am fost la doctor, la un consult. Mi-a dat o rețetă de medicamente. L-am plătit, că de, trebuie să trăiască și el.

- Am intrat la farmacie, am plătit medicamentele, că de, trebuie să trăiască și farmacistul....

- Și atunci.... de ce le-ai aruncat ?

- Păi... trebuie să trăiesc și eu...

virgil 48

O conspiratie...colaterala (Circula redirectionat pe internet si da de gandit)

PARADOXUL LIPSEI DE CULTURA
Sunt 56000 de preoti si 41000 de medici in Romania .

Asemanari si deosebiri:

-Preotii n-au salvat pe nimeni, insa toata lumea se roaga la ei si le acorda incredere.

Medicii, in schimb, salveaza in fiecare zi mii deoameni, insa toata lumea ii injura.

- In fiecare an, medicii buni pleaca in strainatate, definitiv.

Preotii nu pleaca decat cel mult in noua biserica construita peste drum.

- In ultimele doua decenii nu s-a construit nici un nou spital, in schimb s-au inchis multe.

Numarul de biserici aproape ca s-a dublat.

- Nu avem nici un mare centru de cercetare medicala finantat la nivel european.

In schimb finantam o catedrala a neamului, la nivelul european, al Evului Mediu intunecat.

- Multi dintre intelectualii nostrii sunt bigoti, iar unii dintre ei practica chiar delirul mistic in cartile lor.

Putini spre nici unul apara stiinta.

O concluzie: rugati-va sa nu va imbolnaviti. Sau, daca totusi o faceti, rugati-va sa muriti repede.

Pentru o inmormintare cu zece preoti, Romania este perfect pregatita.

Acum, ne pregatim sa ii scutim de taxe. Fireste, pe preoti, nu pe medici.

Treceti cu vederea incrancenarea autorului. Probabil ca este medic si el.      

07Marius

Citat din: virgil 48 din Ianuarie 28, 2013, 04:40:23 PM

PARADOXUL LIPSEI DE CULTURA
Sunt 56000 de preoti si 41000 de medici in Romania .

...mai sunt 41000?

http://www4ro.dr-rath-foundation.org/

Apelul Dr.Rath către poporul german și popoarele Europei, Berlin 13-03-2012

Un lucru este clar. Manipularea si deturnarea informatiilor face aproape imposibil sa stii pe ce lume traiesti...
The imagination is the prisoner of our mind.

sumalan dorin

Citat din: 07Marius din Aprilie 11, 2013, 10:42:04 AM
Un lucru este clar. Manipularea si deturnarea informatiilor face aproape imposibil sa stii pe ce lume traiesti...

Spune si tu te rog pe scurt sau daca nu foloseste si tu termeni consacrati de exemplu: "spalarea creierului" asa inteleg toti.Bine daca folosesti termenul respectiv "spalarea creierului" trebuie si sa argumentezi cum se poate "spala creierul" ,tehnici,strategii ,etc.

Iar de popi?fara numar zici ca-s manelisti,unii is si corupti ,dar atat timp cat sunt cu "cuvantu-n gura!"* nimeni nu-i trage la raspundere.

* ma refer la povestile reptate de manelisti in fiecare duminica si sarbatoare.

meteor

Citat din: virgil 48 din Ianuarie 28, 2013, 04:40:23 PM
O conspiratie...colaterala (Circula redirectionat pe internet si da de gandit)

PARADOXUL LIPSEI DE CULTURA
Sunt 56000 de preoti si 41000 de medici in Romania .

Asemanari si deosebiri:

-Preotii n-au salvat pe nimeni, insa toata lumea se roaga la ei si le acorda incredere.

Medicii, in schimb, salveaza in fiecare zi mii deoameni, insa toata lumea ii injura.

- In fiecare an, medicii buni pleaca in strainatate, definitiv.

Preotii nu pleaca decat cel mult in noua biserica construita peste drum.

- In ultimele doua decenii nu s-a construit nici un nou spital, in schimb s-au inchis multe.

Numarul de biserici aproape ca s-a dublat.

- Nu avem nici un mare centru de cercetare medicala finantat la nivel european.

In schimb finantam o catedrala a neamului, la nivelul european, al Evului Mediu intunecat.

- Multi dintre intelectualii nostrii sunt bigoti, iar unii dintre ei practica chiar delirul mistic in cartile lor.

Putini spre nici unul apara stiinta.

O concluzie: rugati-va sa nu va imbolnaviti. Sau, daca totusi o faceti, rugati-va sa muriti repede.

Pentru o inmormintare cu zece preoti, Romania este perfect pregatita.

Acum, ne pregatim sa ii scutim de taxe. Fireste, pe preoti, nu pe medici.

Treceti cu vederea incrancenarea autorului. Probabil ca este medic si el.      
Exista boli psihice, la care medicina nu are raspuns definitoriu cum sa le vindece (macar cit de cit).
La asa boli, foarte bine religia usureaza durerea.

Deseori, oameni "sanatosi", insa cu capul perdut in fin, se perd dupa dorinte si vise lor.
Si invers, credinciosii deseori se simt mai sanatosi ca altii.

Psihica bine regulata, idee nu ai ce rol mare joaca in sanatatea omului.

Desigur, cind ai o apendicita, trebue sa treci la cutit.

Viata medicilor, si faptele lor, nu trebue de uitat ca sunt multe si foarte urite, depinde cred ca de conditiile care li se fac.

sumalan dorinDaca stau si ma gandesc se pot scoate banii si din superstitii,popi daca ar face ceva util pt Romania nu ar deranja pe nimeni ,umba o vorba prin targ "interesu' poata fesu' " ::)

meteor

Daca ai bani sau nu ii ai, si nu ii poti conduce, in zadar ii ai..

Ghindeste, spre exemplu, cei (pasionati cu adevarat) cu yoga, budistii, muzicienii (clasici, adevarati), etc. cite ori pleaca la medic si cit de des bolesc.

Ghidestete din ce cauza apare (in cel mai dese cazuri) diabetul zaharat, bolile cardiatice (in acest caz ma refer nu ca la rezultat al agravarii diabetului), dureri de dinti etc.

Psihicul fooarte multe poate face, prin intermediul sistemului nervos central se pot face multe.
Desigur, deseori e nevoe sa se ajunga la cutit, pastile, etc .

virgil 48

Citat din: 07Marius din Aprilie 11, 2013, 10:42:04 AM
Un lucru este clar. Manipularea si deturnarea informatiilor face aproape imposibil sa stii pe ce lume traiesti...
...dar nu te impiedica sa incerci sa afli. Dl dr.Rath a aflat multe din domeniul in care activeaza si a
impartasit lumii intregi. Altul arata ce se petrece in domeniul bancar sau in domeniul petrolului.
Si asa se contureaza Conspiratia Mondiala care se ascunde si ea cum poate. Nu te-ai intrebat niciodata
dece este atat de bine aprovizionat internetul cu date dubioase? Ca sa ajungi la concluzia din citat si
sa te lasi pagubas.

valangjed

Ai impresia ca , in anii '90 , cand nu exista internet nu existau informatii "dubioase" in ziare , radio sau TV?
Filosofia este abuzarea sistematica de un limbaj creat anume cu acest scop.

virgil 48

Citat din: valangjed din Aprilie 13, 2013, 12:03:19 AM
Ai impresia ca , in anii '90 , cand nu exista internet nu existau informatii "dubioase" in ziare , radio sau TV?

Daca vorbim de anii 90, intram inerent in politica. Statul roman nu intrase in jocul acesta al
bolilor inventate si al supraconsumului inutil de medicamente, iar informatiile dubioase erau de
alta natura. Atunci stiai cand esti prostit, dar te faceai ca nu te prinzi. Acum trebuie sa faci
eforturi permanente pentru a separa albul de negru, din griul acesta generaliat.

sumalan dorinCitat din: virgil 48 din Aprilie 13, 2013, 11:59:02 AM
...acum trebuie sa faci
eforturi permanente pentru a separa albul de negru, din griul acesta generaliat.

Cine are chef de citit poate sa citeasca sau sa studieze cartea :"Tratat de Dezinformare" http://ro.scribd.com/doc/10034683/Vladimir-Volkoff-Tratat-de-Dezinformare-Cartea-194-Pagini

Pe acelasi exemplu citit sau studiat : "Psihologia sociala sau masina de fabricat zei" http://ro.scribd.com/doc/31263816/Serge-Moscovici-Psihologia-Sociala-Sau-Masina-de-Fabricat-Zei

Se spune ca un om informat face mai mult decat un om neinformat sau dezinformat .Dreptul de a citii nu ti-l ia nimeni.


virgil 48

#11
 Un fisier care circula redirectionat pe mail. Nu-l considerati litera de lege!

Medicina nu cunoaste cauza hipertensiunii!
"La majoritatea persoanelor nu exista o cauza determinanta pentru aparitia hipertensiunii arteriale."
Boala este descrisa si clasificata in "hipertensiune arteriala esentiala sau primara", dar depre cauzele bolii nu se stie o iota in mod sigur !
Ce medicamente se dau in cazul hipertensiunii arteriale de catre medicina clasica ?
Medicamentul standard la hipertensiunea arteriala si pe care il primesc aproape 100% din pacienti este un medicament care contine o substanta numita betablocher si care inhiba bataile normale ale muschiului inimii reducand randamentul ei natural. Prin aceasta metoda inima nu mai bate cu amplitudinea necesara organismului si acest lucru duce automat la scaderea presiunii sangelui in artere la fel ca si atunci cand un robinet la care se afla legat un furtun este inchis un pic.
Randamentul inimii este redus prin betablocheri cu 20-40% si acest lucru va duce inevitabil la:
- distrugerea sigura a muschilor inimii si ca urmare la boli cronice de inima
- lipsa de putere si energie
- oboseala cronica
- infectii in sange datorita lipsei de oxigen si de sange proaspat in extremitati
- slabirea sistemului imunitar
- slabirea tutoror organelor (toate organele sunt alimentate si intarite cu sangele pompat de inima.
- capacitate cerebrala scazuta
Alte medicamante date impreuna cu betablocherii sunt medicamente care "subtiaza" sangele, adica care altereaza in mod artificial consistenta lui sau medicamente care dilata arterele.
Intrebarea 1: Daca hipertensiunea nu are de a face cu inima - dupa cunostintele actuale ale medicinii - de ce se dau totusi medicamente care reduc puterea inimii ?
Pentru ca prin aceste medicamente se obtine cel mai rapid efect de reducere a hipertensiunii - efect dorit si de pacienti. Insa cu medicamente se produc efecte nefaste si ireparabile asupra sanatatii de care vor profita la urma cel mai mult tot fabricantii de medicamente.
Intrebarea 2: Betablocherii vindeca hipertensiunea arteriala ?
Bineinteles ca nu vindeca nimic pentru ca inima are de a face cu tensinea arteriala la fel de mult ca si un robinet cu un furtun infundat care este conectat la el. Prin inchiderea robinetului nu se curata furtunul chiar daca presiunea din acesta scade.
Intrebarea 3: De ce se dau totusi betablocherii la hipertensiunea arteriala daca nu vindeca nimic?
Tocmai fiindca nu vindeca se dau aceste medicamente. Daca medicamentele ar vindeca ceva cine ar mai cumpara aceste medicamente decenii intregi ? Scopul industriei farmaceutice este profitul si nu vindecarea. Cu vindecarea nu se fac bani.
Intrebarea 4: De ce doctorii nu cauta o alternativa mai buna ?
Industria farmaceutica nu produce alte medicamente contra acestei afectiuni si ca urmare doctorii nu au ce sa aleaga.
Betablocherii funtioneaza rapid (desi distrug inima si slabesc intregul organism) si acest lucru le este mai mult decat suficient celor mai multi "doctori". Un doctor adevarat insa va cauta cauza bolii si va incerca sa o inlature, dar un astfel de doctor este mai rar decat 7 cifre la lotto.
Intrebarea 5: Care este de fapt cauza adevarata a hipertensiunii arteriale ?
Daca privim sistemul cardio-vascular il putem compara cu o pompa de apa care tine apa in circulatie intr-un lac artificial.
Acest sistem format dintr-o pompa (inima), furtun (vase sanguine), un filtru (rinichii).
Pompa de apa este aleasa de asa natura sa garanteze circulatia ideala a apei.
Daca presiunea din furtun creste la un moment dat exista numai doua cauze posibila)                     a) infundarea furtunului
b) infundarea filtrului (rinichii)
Reducand randamentul pompei de apa se scade tensiunea ridicata care apare in mod automat in furtun insa acest lucru nu duce la repararea problemei. Un instalator va face in acest caz ceea ce trebuie: el va curata flitrul infundat.
In cazul organismului cauza hipertensiunii arteriale sunt rinichii.
Rinichii filtreaza permanent sangele si atunci cand randamentul lor scade automat creste tensiunea arteriala caci inima nu isi schimba randamenetul in functie de cel al rinichilor.
De ce scade randamentul rinichilor ?
Rinichii omului sunt organele cele mai puternic legate direct de emotii si sunt afectati foarte puternic de suparari si de emotiile negative, indeosebi de cele de durata (tristete, depresie, deceptii sentimentale, pierderea celor iubiti, singurate).
Cei mai multi oameni incep sa fac hipertensiune arteriala dupa un deces sau o suparare care tine mai mult timp.
In cazul supararilor cronice rinichii nu mai pot lucra cum trebuie - se strang de la tristete - si reducandu-se capacitatea lor de filtrare creste in mod automat tensiunea din artere.
Si conflictele si enervarile zilnice la oameni care nu sunt tristi sau depresivi duc la hipertensiune arteriala, insa acest lucru este cauzat nu numai de randamentul slabit al rinichilor (cei mai multi oamenii au rinichii slabiti si infundati) ci mai mult de ficat, care are o functie compensatoare la volumul de sange aflat in circulatie in organism.
Enervearea afecteaza in mod direct ficatul. Deci cauza numarul 2 la hipertensiune sunt conflictele emotionale, certurile, care duc la tensiune emotionala si ca urmare si la tensiune in sange.
Ca urmare voia buna si echilibrul emotional sunt factorii care vindeca cel mai usor hipertensiunea arteriala.
Fiindca pacientii nu stiu acest lucru, de indata ce au aflat ca sufera de aceasta afectiune ei vor lua medicamentele precrise de medic ani de zile - chiar daca necesitatea lor dispare - fiind convinsi ca boala este nevindecabila si ca trebuie sa ia aceste medicamente o viata intreaga.
Un alt factor important la hipertensiune este ficatul.
Ficatul actioneaza ca un rezervor de sange care mentine cantitatea de sange din organism la nivelul necesar - asemanator cu rezervoarele de dilatare folosite la instalatiile de incalzire Oricine a vazut un ficat de animal isi poate da seama usor ca acesta este asemanator unui burete care contine mult sange.
La miscare muschii trebuie alimentati cu sange si acestea este eliberat de ficat care il aduna in timpul repausului.
Si la enervare sau emotii puternice ficatul elibereaza acest sange care se duce in zonele necesare, mai ales la cap unde se creeaza o congestie.
La un om cu fiactul sanatos sangele se retrage repede inapoi in ficat dupa efort sau eneervare, pe cand la unul cu ficatul afectat acest lucru nu se mai petrece in mod rapid.
Din cauza afectiunilor ficatului care, ca si cele la rinichi le are aproape orice om din ziua de azi mai mult sau mai putin datorita la mai multi factori (alimentatie nesanatoasa, lipsa de miscare, toxine acumulate, calculi renali si bliari) ficatul nu mai poate indeplini aceasta functie in mod ideal iar compensarea cantitatii de sange din arterii nu mai poate fi facuta in timp util ducand la valori marite de tensiune.
Un ficat bolnav si enervarile duc deci la valori si mai mari ale tensiunii arteriale decat in cazul unui ficat sanatos.
Si acest lucru este cunoscut: bolnavii despresivi si maniosi fac tensiune si mai mare decat cei care sunt numai depresivi.
Desi cauza primara a hipertensiunii este pe plan organic sistemul renal, ficatul are deci o influenta destul de mare asupra valorilor ei.
Al treilea factor la hipertensiunea arteriala, care este insa minor, este pierderea elasticititatii arterelor.
Arterele elastice sunt in stare sa compenseze prin umflare o parte din tensiunea marita aparuta, in timp ce arterele rigide si cu elasticitatea alterata vor pastra cresterea presiunii arteriale la valoarea cauzata de emotia creeata.
Factorii zilnici care duc la variatia tensiunii arteriale in cazul hipertensivilor cronici, datorate rinichilor, emotiile negative si enervarile, asa cum stie orice hipertensiv din proprie experienta.
Intrebarea 6: De ce doctorul meu nu stie toate lucrurile acestea ?
Doctorii au fost invatati candva la facultate - in mod evident gresit - ca hipertensiunea nu are cauze si ca se trateaza cu betablocheri.
Majoritarea doctorilor au ramas la acest stadiu de necunoastere totala, stadiu la care a ramas si "stiinta" oferita de industria farmaceutica de mai multe decenii.
In ultimii 30 de ani nu s-a facut un singur pas inaintre pentru vindecarea hipertensiunii caci, cine are oare nevoie de un pas inainte, cand se castiga atatia bani cu betablocheri si cu alte medicamente ?
Timp de cercetare proprie si mai ales de gandire doctorii din ziua de azi nu detin, iar ei, ca si cei multi "oameni de stiinta" se multumesc cu ceea ce stiu deja.
Cum se poate vindeca hipertensiunea in mod adevarat
Pentru a vindeca hipertensiunea exista un singur mod real si eficient: trebuie vindecata sau eliminata depresia, supararea sau tristetea pacientului !
Acest lucru se poate face in mod efectiv cu ajutorul homeopatiei sau prin schimbarea modului de viata.Oamenii care se enerveaza usor trebuie sa indeparteze sursele conflictelor si sa incearca sa se stapanesca.
In cazul hipertensiunii trebuie tratate cu remedii naturiste atat organele (rinichii si ficatul) care duc la cresterea ei dar mai ales cauzele psihice care duc la dereglarea acestor organe: supararea, depresia si enervarea.
Acest lucru se poate face cel mai efectiv si precis cu ajutorul remediilor homeopate.
Tratamentul cu betablocheri si subtietori de sange aduce numai daune intregului organsim si nu vizeaza deloc cauza adevarata a bolii, facand bolnavii dependenti de aceste medicamente pentru decenii intregi.
In plus, in acest caz este evident faptul ca doctorii dau la hipertensiune un medicament pentru inima cand de fapt cauza bolii nu este cunoscuta si nici atribuita inimii !
Acest tratament este tot asa o mare prostie ca si reducerea randamentului pompei de apa in loc de desfundarea filtrului pentru un instalator.
Daca un instalator ar face asa ceva ar fi concediat imediat. Doctorii fac acest lucru de decenii intregi, fara nici macar sa se intrebe care este cauza acestei boli.
Multi bolnavi care au reusit sa depaseasca stadiul depresiv nu mai au hipertensiune si nu mai au ca urmare nici nevoie de medicamente, dar se iau mai departe din obsinuinta sau din cauza ca doctorii lor nu le spun ca nu mai sunt necesare.
Frica de "a se intampla ceva" este mentinuta si innoculata de sistemul medical si acesti betablocheri se dau in cele mai multe cazuri decenii intregi desi necesitatea lor dispare des de la sine in multe cazuri.
Alternative eficiente la betablocheri
O alternativa naturala foarte eficienta la betablocheri si mult mai sanatoasa si care functioneaza pentru cei mai multi bolnavi, este remediul naturist de la plafar cu numele de "Regulator de tensiune".
Remediul costa 25 de lei si se poate gasi peste tot unde este un magazin naturist gen plafar.
Remediul merita incercat, desi nu poate ajuta pe toti dat fiind factorii diferiti care cauzeaza marirea tensiunii cat si organele afectate.
Mult mai eficiente la vindecarea cauzelor hipertensiunii ar fi deci drenoare renale si hepatice, remedii care inlatura depunerile din rinichi impreuna cu remedii naturale contra depresiei sau a irascibiliatii.

Why Hypertension Medication Side Effects?
by Dr. Johann Georg Schnitzer