Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Intervale de numere reale

Creat de Flavius, August 05, 2011, 07:42:28 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Flavius

Pentru ce valori ale lui x eR urmaotarele multimi sunt multimi nevide :a)I=  [-2x+1, 1+3x]  b) I=[x/x+1,1/x]
Eu m-am gandit asa:
Doua multimi sunt nevide daca nu au nici un element comun,dar apoi nu stiu ce sa fac cu aceste intervale marginite...trebuie sa pun conditii ceva?

A.Mot-old

Eu stiu ca multimea vida este multimea care nu are niciun element.........si deci multimea nevida este cea care are macar un element.In enuntul problemei nu se vorbeste de intersectii de multimi...........
Adevărul Absolut Este Etern!

zec

Citat din: Flavius din August 05, 2011, 07:42:28 PM

Eu m-am gandit asa:
Doua multimi sunt nevide daca nu au nici un element comun
Situatia descrisa de tine face referire la multimi disjuncte si cum a zis A.Mot multimi nevide inseamna sa aiba macar un element.
In problema ta x se determina in conditia in care exista interval.

Flavius

am inteles unde gresisem cu acea multime,dar totusi cum il determin pe x in intervalul ala?

zec

Citat din: Flavius din August 05, 2011, 11:48:31 PM
am inteles unde gresisem cu acea multime,dar totusi cum il determin pe x in intervalul ala?
Ca sa fie interval definit corect,trebuie ca ce e in stanga sa fie mai mic sau egal ca cel din dreapta si in plus sa aiba sens.
-2x+1[tex]\le [/tex]1+3x si x/x+1[tex]\le [/tex]1/x cu conditiile de rigoare: x diferit de 0 si -1 deoarece avem interval inchis si nu putem sa avem capete infinite.

Flavius

la primul interval mi-a dat x mai mic sau egal cu 0 ,dupa ce am rezolvat inecuatia ,si avand conditia x#0  rezulta din cele doua x<0, eu asa am continuat este bine?