Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Problema Bacalaureat Franta 1962

Creat de ariel55, Martie 24, 2014, 07:53:06 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

mircea_p

Citat din: Electron din Martie 24, 2014, 11:09:25 PM

Tocmai, de aceea este o problema tembela, pentru ca cerinta nu e buna din perspectiva mea.Vrei sa zici ca ar fi trebuit sa spuna la sfarsit: Gasiti greseala de rationament, sau ceva de genul asta?
Adica sa spuna explicit ca e o eroare? Dar era clar ca ceva nu e in regula. Ideea era evident sa se gaseasca eroarea nu sa caute francul pierdut. Chair crezi ca s-a implicat (de autorul initial sau de ariel) ca e ceva paranormal acolo?

Sau poate ca tu ai vazut automat, intr-o clipita, unde e eroarea prima data cand ai citit problema si de aia ti se pare triviala. Asa as putea intelege atitudinea ta.
Mie mi-a luat un timp de gandire cand am vazut-o prima data, ca de altfel la orice problema (inclusiv "paradoxuri" aparente) vazuta pentru prima data.

Am glumit in legatura cu ariel. Nu cred ca are nevoie de un fan club. :)
Si nici tu nu ai de ce sa te superi si sa pleci, ca doar esti om de stiinta. Pai nu? :)  ;)ariel55

Multumesc Sieglind si mircea_p (rationament corect). Sa speram ca ii trece supararea si se intoarce. La urma, urmei nu este decat o "problema clasica".
:)
Lipsa umorului , pentru un om de stiinta este un dezastru personal!

mircea_p

Si mie? :)  Doar nu sant in fan club.  :D

Nu cred ca e o simpla suparare.
Mi se pare ca e o neintelegere la mijloc care ar putea fi rezolvata prin discutii, dar mai greu prin "retragere".
Experienta diferita de viata (si setul specific de frustrari prin care am trecut) ne poate face sa vedem mai greu punctul de vedere al celuilalt.

Inteleg ca electron a privit problema ca un profesor care a "trecut" prin multe generatii de elevi dificili si slab pregatiti. Si din punctul asta de vedere ii pot intelege cumva frustrarea in fata acestei probleme.
Poate si el intelege de ce noua nu ni s-a parut "tembela", asa la prima vedere.:)

zec

A ramas 1 franc la Electron?(glumesc)
Problema e una cat se poate de ok.Enuntul e explicit dar arata si chiar exprima cat de usor putem sa ne pacalim daca nu facem corect calculele.
Sa admitem returnand 3 franci admiti faptul ca ei au platit 27 de franci pentru cazare(corect la prima vedere),dar aici e buba cazarea nu a costat 27 de franci si nu poti considera un alt pret in alt calcul.Cazarea a costat 25 de franci.

puriu

Bacalaureatul era pe atunci in Franta un examen extrem de serios. Nu e vorba de o problema tembela de aritmetica de clasa a 4-a, ci o aplicatie subtila a aritmeticii in contabilitate unde trebuie evaluate just cheltuielile si incasarile. O asemenea problema testeaza judecata candidatului mai bine decat un exercitiu greu cu radicali.