Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Patrulatere-Arii minime si maxime.

Creat de A.Mot-old, Mai 02, 2011, 08:52:36 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

A.Mot-old

Mii de scuze!!!!!! :-[ :-[ :-[
Rctific:
Sa se gaseasca toate patrulaterele care au laturile a,a2,a3,a4.Daca a este egal cu 0,6 sa se calculeze aria minima a patrulaterului.
Adevărul Absolut Este Etern!

Electron

Citat din: A.Mot din Mai 02, 2011, 08:52:36 AM
Sa se gaseasca toate patrulaterele care au laturile a,a2,a3,a4.Daca a este egal cu 0,5 sa se calculeze aria minima a patrulaterului.

Daca tu construiesti patrulaterul cu laturile  a, a2, a3 si a4, cu a=0.5, atunci eu iti calculez "aria minima" a acestuia.

e-
Don't believe everything you think.

A.Mot-old

Citat din: Electron din Mai 02, 2011, 01:27:17 PM
Citat din: A.Mot din Mai 02, 2011, 08:52:36 AM
Sa se gaseasca toate patrulaterele care au laturile a,a2,a3,a4.Daca a este egal cu 0,5 sa se calculeze aria minima a patrulaterului.

Daca tu construiesti patrulaterul cu laturile  a, a2, a3 si a4, cu a=0.5, atunci eu iti calculez "aria minima" a acestuia.

e-
Am initiat acest subiect deoarece sunt unii ca exista patrulatere de arie egala cu zero........Ceea ce mi se pare absurd!Exista cumva triunghiuri cu aria egala cu zero???????????
Daca te cramponezi cumva de unitatea de masura atunci considera ca a=0,5u unde u este unitatea de masura care o vrei tu si in acest caz spune-mi care este valoarea minima a patrulaterului..........Daca stii sa construiesti grafic patratul lungimii unui segment de dreapta oarecare (nemasurat si fie aceasta lungime egala cu a) atunci poti construi foarte usor cu rigla negradata si compasul acel patrulater (bineinteles ca poti alege orice unitate de masura u vrei tu).......Evident ca vor fi o infinitate de patrulatere (pentru anumite valori a si u ales) si atunci nu vad de ce vrei sa construiesti grafic un asemenea patrulater???????!!!!!! 
Adevărul Absolut Este Etern!

Electron

Citat din: A.Mot din Mai 03, 2011, 07:30:44 AM
Daca te cramponezi cumva de unitatea de masura atunci considera ca a=0,5u unde u este unitatea de masura care o vrei tu si in acest caz spune-mi care este valoarea minima a patrulaterului.
Nu ma cramponez deloc de unitatea de masura. In matematica se poate lucra si fara unitati de masura.

Oricum, ca sa nu mai fie dubii, reiau remarca de mai sus: Daca tu construiesti un patrulater cu a=0.5u (unde u este ce unitate de masura vrei) si relatiile intre laturi propuse de tine in prumul post, eu iti voi calcula aria sa minima. :)

CitatDaca stii sa construiesti grafic patratul lungimii unui segment de dreapta oarecare (nemasurat si fie aceasta lungime egala cu a) atunci poti construi foarte usor cu rigla negradata si compasul acel patrulater (bineinteles ca poti alege orice unitate de masura u vrei tu).
Daca e asa de usor de construit, te invit sa o faci si sa postezi aici rezultatul.

CitatEvident ca vor fi o infinitate de patrulatere (pentru anumite valori a si u ales)
Daca tu crezi ca exista o infinitate de astfel de patrulatere (pentru a = 0.5 u), atunci deseneaza trei diferite sa le vedem si noi.

Citatsi atunci nu vad de ce vrei sa construiesti grafic un asemenea patrulater?
Vreau sa construiesti tu un patrulater cu a=0.5u si relatiile dintre laturi cerute de tine, ca sa vedem cu totii cat de priceput esti la geometrie si la propus probleme pe forum. :)


e-
Don't believe everything you think.

zec

A.Mot tu ai facut aceasi greseala ca si o alta persoana intr-un post legat de arii.Am explicat in acel post problema legata de conditiile in care 4 segmente pot forma un patrulater.Am sa incerca sa explic putin mai detaliat problema.Ca sa am un poligon trebuie ca sa existe un drum inchis numit si circuit in teoria grafurilor intre varfurile poligoanelor.Deci daca consideram varfurile intro ordine de la 1 la n atunci eu am muchi doar intre numere consecutive plus muchia formata de primul si ultimul varf.Se cunoaste ca lungimea minima dintre 2 puncte este segmentul  pe care il formeaza,adica linia dreapta .Deci eu intrun poligon daca vreau sa ajung de la punctul 1 la punctul 2 am doua posibilitati sa plec din 1 spre 2 pe segmentul 1,2 sau sa plec din 1 spre n urmand traseul 1,n,n-1,n-2,...,3,2.Deci amandoua traseele ma duc in punctul 2 dar celalalt e mai lung .Daca nu pot sa fac un drum mai lung pe celalalt traseu atunci inseamna ca nu poate exista acest poligon,astfel conditia ca n muchi sa formeze un poligon este ca suma a oricare n-1 muchi sa fie mai mare decat a muchiei ramase.Exemplul dat de tine nu satisface conditiile acestea,te las pe tine sa vezi care 3 din cele 4 insumate au suma mai mica decat celui de al patrulea segment.

A.Mot-old

Electron si zec,

Mii de scuze!!!!!! :-[ :-[ :-[
Rctific:
Sa se gaseasca toate patrulaterele care au laturile a,a2,a3,a4.Daca a este egal cu 0,6 sa se calculeze aria minima a patrulaterului. :-[ :-[ :-[
Adevărul Absolut Este Etern!