Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Matematica in sistemul educational motiv de ingrijorare

Creat de zec, Iulie 07, 2012, 11:31:41 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

zec

 Personal in acest an s-a remarcat o lipsa de interes majora asupra matematicii si nu numai(in genere ma refer la stiinte exacte) la nivel educational lucru remarcat chiar si pe acest forum.Acest lucru il vad ca o tendinta extrem de negativa in dezvoltarea capacitatii elevilor de a deprinde ocupatii ce tin de tehnica si calcul.Pe alta parte tendinta de dezvoltare implica mai multe ocupatii de acest profil decat cele de uman.
Din punct de vedere politic se cauta sa se ascunda aceste lacune a unui sistem de invatamant     neatractiv si alterat.Tendinta aceasta a creat un efect si la nivelul elevilor a caror mentalitate ii duc mai mult spre acte incorecte decat corecte.Nimeni nu cred ca pe toata durata scoli nu a copiat sau a trisat la vreo lucrare sau o tema,dar parca se facea cu o anumita teama inainte,o teama care acuma numai exista.
Acuma eu personal nu am solutii si in nici un caz asa ceva nu se rezolva usor,dar e un semnal de alarma care trebuie tras.

virgil 48

 Crezi ca este mai grav decat "educatia in sistemul educational"?