Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

O greseală gramaticală duce la retragerea unui spot publicitar...

Creat de morpheus, Martie 18, 2011, 12:34:55 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

morpheus

Am tot vazut si ascultat de saptamani bune reclama ce prezinta o oferta de creditare a unei banci, spot la realizarea caruia a participat trupa Holograf. Ma tot intrebam cum a fost posibila o asemenea scapare, fiind vorba de zeci, poate sute de oameni implicati in realizarea clipului. Niciunul sa nu fi atras atentia asupra greselii (apropos, e vorba de un acuzativ in stil Tariceanu - "pe drumul care voi porni")?

E drept ca o multime de romani nu mai stiu (daca au stiut vreodata) sa foloseasca in mod corect cazul acuzativ, dar aici era vorba de un spot publicitar despre care banuiesc ca trecuse ceva probe, retusuri, corecturi etc. etc.

Citesc cum ca ar fi fost retras de CNA, iar vina ar fi a celor de la Holograf...minunata explicatia ! Le-o fi fost rusine sa ii atraga atentia lui Danut Bitman ca nu e tocmai corect ce spune ?

Oricum , articolul cu retragerea e de ieri dimineata, iar aseara reclama era difuzata in voie pe posturile pe unde m-am uitat eu...
Cu momentul în care ne naştem, timpul începe să ne ia viaţa înapoi. (Seneca)

valangjed

Poate o fi vorba de o exprimare "artistica" si Eminescu a scris "Cobori in jos luceafar bland" , folosind pleonasmul pentru hiperbolizarea pozitiei luceafarului fata de muritori.
Filosofia este abuzarea sistematica de un limbaj creat anume cu acest scop.