Eu am pus "pulsar" in ghilimele tocmai pentru ca nu cred ca e vorba de un model corect pentru un pulsar real.
De la pulsarii reali vdem pulsuri din cauza ca energia emisa pe la polii magnetici de-a lungul axei polilor, intra in raza noastra de vizibilitate cu fiecare rotatie a pulsarului in jurul propriei axe de rotatie, axa care nu coinicide riguros cu axa polilor magnetici (desi e aproape aceeasi). Adica emisia de energie de la pulsari este practic constanta si directionata de-a lungul axei polare (si are ca sursa procese interne din pulsar, daca nu ma insel), iar durata dintre pulsuri este in directa corespondenta cu viteza de rotatie a pulsarului.
In cazul "pulsarilor" de care vorbeam eu, e vorba de o emisie de unde electromagnetice cu o frecventa care depinde de viteza de rotatie a magnetului, aceste unde devenind vizibile (din spectrul vizibil adica) doar daca frecventa rotatei corespunde cu frecventele culorilor vizibile. Mai mult, axa de rotatie din exemplul meu era perpendiculara pe axa polilor, chiar daca si pentru alte inclinatii efectul exista teoretic, dar diminuat corespunzator...
In fond si la urma urmei, cele doua efecte nu sunt reciproc exclusive, dar eu estimez ca efectul de "pulsar" este practic neglijabil in cazul unui pulsar real.
e-