Buna!Scuze ca nu m-am prezentat dar sincer nici nu mi-am dat seama.Ma cheama Petronela, sunt studenta anul I la Alimentatie si turism iar fizica am facut 2 ani si nu prea ma pricep la astfel de probleme, ce am facut eu erau usoare. Fizica fac decat sementru I si daca nu-i ducem probleme rezolvate nu putem intra in examen, iar la facultate nu facem probleme decat experimente de optica, electricitate,atomica, nucleara etc.
Nu e nevoie sa-ti ceri scuze.
1. E= 3/2*νRT
ν = E*2/3RT=6.3*2/3*8310*300.15=1.684* 10 la -6
µ =m/ν =>m=µ*ν =28*1.684*10 la -6=47.152*10 la -6 kg
Hmm....m-am uitat si tot ce am gasit gresit a fost ca am pus prima data 300.5 in loc de 300.15.
Dat fiind ca s-a dat R atat de rotunjit, e inutil sa introduci in formula temperatura de 300.15 K. Folosind valoarea de 300 K e suficient.
Recomand sa scrii formula finala cu toate marimile implicate din problema: m = (2*µ*E)/(3*R*T) (fara calcul intermediar pentru v) si sa faci abea apoi aplicatia numerica precizand pentru fiecare variabila valoarea folosita. Inca o data, atentie la unitatile de masura. Transforma-le pe toate in S.I. si nu schimba de la g la kg fara factorul de rigoare.

2. Sincer la problema 2 am citit tot ce am gasit in cartile de la biblioteca nu m-am uitat numai dupa formule.Daca r este raza interioara a tubului capilar iar 2pi*r conturul lui, atunci, ţinând cont
de coeficientul de tensiune superficiala, σ, forţa de tensiune superficială pe
întregul contur va fi:
F = 2pi*r*σ. Asta am mai gasit dar tot nu pot sa-mi dau seama de ce sa ma apuc mai intai. 
Ai facut un prim pas foarte folositor, adica in directia cea buna. Acum, fiind vorba de un echilibru (apa urca in tub o cutare inaltime si ramane in echilibru), trebuie sa identifici ce forte sunt implicate. Faptul ca suma vectoriala a fortelor pe directia verticala e 0 te va ajuta sa legi necunoscuta (lungimea tubuli inchis) de datele problemei. Deci, pasul urmator: bilantul fortelor pe verticala. Spor.

3. [...] Am gasit si aia cu graficul parca metoda lui Fresnel se numea dar n-am inteles nimica din graficul ala.
Da, e vorba de metoda lui Fresnel. In diagramele respective, fiecare oscilatie e reprezentata ca un vector, lungimea sa indicand amplitudinea, iar unghiul facut fata de verticala (in sens orar) fiind faza initiala.
In aceasta problema, avem y1 cu amplitudine 5 si faza initiala 0 (phi1=0, cum se vede in formula data), deci il reprezentam ca un vector vertical, de lungime 5 unitati. Oscilatia y2 are amplitudinea 7, si o oarecare faza initiala phi2.
Acum intervine simplificarea data de metodei lui Fresnel: suma celor doua oscilatii, este exact suma vectoriala a celor doi vectori y1 si y2, si este o sageata de 9 unitati, iar unghiul cu verticala este faza sa initiala (sa zicem phi). Avem deci toate cele 3 laturi ale unui triunghi, de unde putem calcula geometric unghiurile sale (cu formula lui Pitagora generalizata, sau cu tangente), de unde putem gasi phi2 si phi.
Ca urmare esti pe drumul cel bun.

(Apropo, de retinut ca metoda lui Fresnel de adunare vectoriala merge doar pentru oscilatii de aceeasi frecventa, cum e cazul in problema de fata, suma avand evident aceeasi frecventa ca si y1 si y2).
e-