Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

O noua limba straina

Creat de b12mihai, Noiembrie 21, 2008, 06:14:05 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

b12mihai

Este tarziu ca in al doilea semestru de clasa a11a sa incep pregatirea pentru limba franceza in mod serios (pentru ca eu stiu vag...cateva cuvinte si cateva conjugari elementare de verbe) pentru a fi capabil sa o stapanesc macar la un nivel de intermediar??

Imi doresc foarte mult sa imi incerc norocul pentru admitere la facultate in Franta......
Fiecare are scopul lui in lumea asta nebuna.

Adi

Am avut colegi in Franta care au venit acolo fara sa stie nici un cuvant in franceza. Deci nu intr-a 11, ci in ziua 1 a universitatii nu stiau sa zica buna ziua in franceza. In 6 luni erau fluenti la perfectie.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

HarapAlb

Citat din: gothik12 din Noiembrie 21, 2008, 06:14:05 PM
Este tarziu ca in al doilea semestru de clasa a11a sa incep pregatirea pentru limba franceza in mod serios (pentru ca eu stiu vag...cateva cuvinte si cateva conjugari elementare de verbe) pentru a fi capabil sa o stapanesc macar la un nivel de intermediar??
Important este sa ajungi acolo. Dupa aceea cu limba te descurci tu nu-ti face griji  ;) Mai greu la inceput, dar nu e de nedepasit.

Adi

De ce totusi in Franta vrei? Eu am facut facultatea in Franta. Sub aspect stiintific e sub tarile anglosaxone, dar a fost bine ca nu am sfarsit cu datorie, ci pe zero cu bugetul. Vrei la universitate obisnuita, sau la grandes ecoles? Vrei stiinta pura sau inginerie?
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

b12mihai

Eu sunt tentat sa ma inscriu la "Ecole Polytechnique", ca am inteles ca ar fi mult mai bine decat la cea din Romania...De asemenea, nu ar fi o idee rea sa incep in tara si sa continui studiile acolo. Sincer sa fiu mai repede as vrea inginerie decat stiinta pura.

Despre Anglia nu stiu decat ca e foarte scumpa si nu stiu cum m-as descurca ca student acolo...in Franta am si fost cateva zile si am constatat ca preturile nu sunt chiar asa mari precum se spune ca ar fi in Anglia.
Fiecare are scopul lui in lumea asta nebuna.

Adi

Ecole Polytechnique este intr-adevar cea mai buna scoala de ingineri din Franta. Toti presedintii Frantei (nu stiu despre Sarkozy) au terminat acolo. Iesi de acolo de fapt si mananger, nu doar inginer. Daca reusesti sa intri acolo, esti chiar tare. Trebuie sa te pregatesti bine bine. Intre timp, nu uita ca exista si alte scoli de ingineri, precum INSA de Lyon, unde am facut eu. In Anglia si salariile sunt mai mari si chiar ai sanse realiste de a munci ca si student. Sistemele sunt diferite, nu te uita doar la pretul la mancare ...
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

b12mihai

Din cate am inteles, pe mate, fizica si informatica, sunt destule locuri in Anglia...cel putin mi s-a spus sa nu imi fac griji daca merg pe domeniul asta...

In orice caz, in vacanta de vara va trebui sa ma gandesc foarte foarte serios daca aplic sau nu si unde...si dupa cum spuneati trebuie sa bat la mai multe usi pana sa mi se deschida. Si, nu in ultimul rand, fara cunoasterea macar a unei limbi straine te descurci foarte greu astazi...

Dar e chiar interesant ce imi spuneti, ca important e sa ajung ca dupa aceea nu e limba o problema, ca am inteles ca la admitere in Anglia trebuie sa ai niste examene de intermediate/advanced/proficiency date... ???
Fiecare are scopul lui in lumea asta nebuna.

Adi

Da, limba nu e importanta, oricum stii deja si mai inveti acolo la fata locului foarte rapid. Totul e ce vrei sa studiezi. Oricum poti schimba si dupa. Pentru Anglia, acest voluntariat la StiintaAzi.ro te va ajuta foarte mult. Si pentru Franta, dar nu stiu exact, francezii nu prea au mentalitatea asta de voluntariat, de leadership experience, etc. Dar Polytechnique e totusi scoala lor de elita ... Pana cand vei aplica la facultlate, gandeste-te sa faci si leadership experience, nu doar voluntariat. Asta inseamna sa initieezi un proiect si sa il duci pana la capat. Cum a facut Coesite cu concursul de eseuri, de exemplu. Tu ai putea initia prezentarile in scoli in Bucuresti pentru energia solara. Noi aducem echipament si experienta la scoli din Romania, apoi tu ca liceean poti merge la scoli primare si generale si face experimentul. Apoi aduci alti oameni in jurul tau si se cheama ca ti-ai facut o echipa. Si tot asa. Trebuie sa ai o initiativa si sa o duci pana la capat. Micuta, dar dusa pana la capat. 
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

b12mihai

Sunt bagat intr-o groaza de proiecte ce se fac la scoala. Le aleg pe cele mai importante. De exemplu, la informatica, profa are "o scoala virtuala Sincai" la think.com si acolo ne-am inscris deja la concursuri de site-uri.

Apoi, in fiecare an (as ruga-o pe Coesite sa imi spuna daca a auzit de asta) am participat la sesiunea de comunicari stiintifice la geografie. Intr-a9a mi-a iesit figura, ca am ajuns la faza nationala acolo ("Deseurile municipiului Bucuresti"). Intr-a10a am luat doar mentiune pe Bucuresti, pentru ca proiectul a fost mult mai amplu (energiile alternative) si nu ne-au lasat sa ne terminam ideile si campania de constientizare. Il faceam pe vremea cand nu luase asa multa amploare ideea de energie regenerabila si campaniile erau in stadii incipiente.

Participam si anul asta...

Insa, ma rog, astfel de proiecte de prezentari nu cred ca-s suficiente. Leadrship (in adevaratul lui sens al cuvantului) as putea abia cand fac 18 ani, cand, daca mi se ingaduie, devin lider la centrul la care sunt afiliat la cercetasi.

Ma pasioneaza foarte putin sa invat pentru scoala, consider ca trebuie sa ma duca capul si sa muncesc ca sa pot sa fiu bun. Unde nu-i cap vai de picioare. Iar daca nu ai preocupari, eu unul consider ca degeaba te-ai nascut.

Poate ca modul meu de a gandi si implicarile mele nu sunt suficiente...nu stiu...ramane la latitudinea celor la care aplic sa ma aprecieze sau nu. Insa am impresia ca numai cu voluntariate nu stiu daca primesti "finantari" pentru scolarizare...Ma insel?
Fiecare are scopul lui in lumea asta nebuna.

Adi

Despre leadership. Initiativele pe care le ei te fac leader. Atunci cand toti stau, tu iesi in fata si faci o chestie. Asta iti da skill-uri de leader. Si tu deja le-ai aratat la StiintaAzi.ro.

Despre studii in strinatate: desigur ca voluntariatele nu sunt suficiente, dar sunt necesare. Conteaza si notele de la SAT, de la scoala, recomandarile profesorilor si altele.

E bine sa aud ca ai fost implicat in proiecte de cand erai intr-a noua. Asta explica intrucatva de ce te-ai adaptat mai repede la StiintaAzi.ro decat alti liceeeni din clasa a XI-a sau a XII-a.

Tine-o tot asa!
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro