Eu zic ca sunt si influentate politic topurile astea..
Cand o sa inteleaga si ai nostri sa dea admiteri mai serioase, sa nu mai ia atata spaga la toate nivelurile, sa aiba vointa de a face cercetare, sa nu mai tina cont de tot felul de note din liceu cred ca o sa fie putin mai bine.
Am dat la UPB la chimie si nu regret deloc. Depinde si de tine cum si cat muncesti, ca daca astepti sa te ia cineva la (sa zicem) cercetare fara ca tu sa faci nimic, deci bazandu-te doar pe notele obtinute, o sa ramai dezamagit. La mine laboratoarele dotate sunt cele ale profesorilor, cele ale studentilor avand dotarea minima necesara pentru desfasurarea normala a orelor de laborator. Asa mi se pare si normal, nu poti lasa pe mana studentilor aparatura foarte scumpa sau reactivi care pot fi periculosi daca nu sunt folositi cum trebuie. Cei interesati pot colabora cu un profesor si deci pot lucra si intr-un laborator foarte bun.
Pentru alte domenii e clar ca trebuie sa pleci, de exemplu fizica.
Alte chestii: conditiile de la noi sunt mizere pentru ca cei din conducerea facultatilor nu se ocupa (la mine e curat

, avem ecran, calculator si proiector in fiecare sala etc.), iar studentii in general strica; in librarii foarte greu gasesti o carte stiintifica la nivel superior - practic trebuie sa iti comanzi aproape tot de pe Amazon; materia e invechita pentru ca si profii nu vor sa se chinuie sa invete lucruri noi, sa se documenteze si sa scrie manuale mai bune, iar la astea care sunt in circulatie nu au (cel putin la chimie) bibliografia indicata, desi e clar ce si de unde au copiat. Acum nu zic sa bage notiuni de ultima ora din nu-stiu-ce domeniu obscur, dar nici sa mai prezinte procese tehnologice care nu se mai folosesc din anii '70.