Puteti sa fiti de acord sau nu, e irelevant. La fel de irelevant este si daca intelegeti sau nu.
Ce am facut eu nu era sa va conving de ceva,sau sa cadem de acord , ci sa va arat realitatea. Nu era vorba de o teorie, adica nu ai ce sa dezbati. Cel mult noile tehnologii la care visati toti,puteati sa le dezbateti.Eu le-am dezbatut demult , constant, si inca le dezbat cu super-ingineri demult afundati complet in acest subiect si n-am ajuns la nici un rezultat pozitiv.Drept dovada nici nu avem alternative reale azi.
Revenind, era vorba de situatia actuala. Daca nu o puteti imbratisa ca vi se pare prea gri, asta nu o va schimba cu nimic. Daca ignori o problema ea nu inceteaza sa existe, mai mult de atat, voi in situatia in care un total necunoscut 'paranoic' va ajuta cu un ocean de detalii despre acest fenomen, cautati sa-l demontati si sa-l huliti, in loc sa-i verificati cifrele.Am fost cel mult "interesant", povestindu-va defapt despre un colosal subiect al vietii voastre, si anume sfarsitul erei hidrocarburilor.Atat de colosal ca s-ar putea sa fie motivul din cauza caruia sa va pierdeti viata prematur.
De aceea s-a si ajuns in situatia asta, toti credeti ca cei care prezinta problema asta total neoptimista sunt paranoici (sau comunisti). Cand o sa dati nas in nas cu realitatea, foarte curand (adi taierea fondurilor iti spune ceva?), o sa va reamintiti, probabil, de discutia asta... si cat de ignoranti ati putut sa fiti si sunteti in continuare.
In consecinta am renuntat si renunt la a mai discuta cu romani, am pe altii care sunt sceptici in orice si inca deschisi la minte complet cat sa nu fie super-optimisti "din inertie" si fara ca defapt sa aiba macar un crampei de informatie asupra ce inseamna o civilizatie fara hidrocarburi.
Va trebuie ani de zile de studii ca sa va dezghetati, ani pe care nu-i mai aveti in primul rand, si in al doilea rand, sa aveti si capacitatea de a intelege cum si de ce functioneaza o industrie-civilizatie bazata pe hidrocarburi in proportie de 99%. NEINTERESANT NU?!
http://www.lifeaftertheoilcrash.net articol scris de alt paranoic desigur pe un site care nu e deloc pompos, fiind paranoic si neinteresant.
http://www.princeton.edu/hubbert/current-events.html asta este .edu, alti paranoici la princeton (nu stiu cum se scrie princeton in romana sau daca e cu majuscula la inceput, si fiind paranoic il las asa)... neinteresant.
Adi imi pare rau da nu mai pot, mi s-a acrit ... crede-ma pe cuvant. Ma distrez cat mai dureaza societatea asta... renunt la forumuri papa
Sa nu va grabiti ca mai e timp "destul"!

Party on! (distrati-va in continuare, in romana)