Ce spune "acest principiu" despre legile fizicii?
Asa cum il "aplic" eu, nu spune nimic mai mult decat faptul ca legile fizicii pe care le descoperim (prin alte mijloace) nu sunt "speciale" si nici neaparat "fabricate" pentru ca noi sa le putem percepe si intelege. Ele sunt cum sunt, iar noi suntem un produs secundar al lor, si ca atare le putem studia. E posibil sa existe (succesiv sau simultan) toate celelalte variante in care noi nu putem exista. Punct.
Cum poate un teoretician sa preia idei, sugestii, din principiul antropic?
Nu am nici cea mai vaga idee.
Electron, tu il privesti filosofic si e simplu. Teoreticienii incearca sa stoarca matematica din el si este greu.
Asta poate fi gresala lor, nu a mea.

Din cate inteleg, ideea ce au luat-o este ca musai trebuie sa fie create foarte foarte foarte multe universuri, ori simultan, ori unul dupa altul, pentru ca sa nu fie pur si simplu o sansa infima ca noi existam.
Simplul fapt ca existam demonstreaza ca oricat de infima este sansa ca un Univers in care noi putem exista ar fi, ea s-a produs cel putin o data!

Cu analogia cu padurea.
Ai un film ce se reproduce de mii de ori (ori simultan in universuri paralele, ori succesiv) si de fiecare data te urci in cate un copac. Si in una din ele te va trazni si te vei trezi intreband: de ce exist eu tocmai in copacul asta?
Poate ca nu am dus analogia pana la capat, in plus trebuie sa retinem ca e doar o analogie, perfecta nu e.

Ideea mai detaliata e urmatoarea:
(Probabil) este o padure de mii si mii de copaci, de diferite forme, inaltimi, grosimi si asa mai departe. Intre acestia, foarte putini (daca nu chiar unul singur) permite unui om sa se urce in el, ceilalti fiind prea scunzi, prea subtiri, prea spinosi etc. Ei bine, tocmai acest copac e cel mai inalt din padure, si ca atare este simultan si pe post de "paratrasnet". Deci, eu ca om, daca ma ascund de un urs (din ce alt motiv m-as urca in copac pe timp de furtuna?

) pot sa urc doar in copacul special. Si ca atare, cand trasneste voi avea 100% sa ma prajesc, petru ca in celelalte universuri (pardon, copaci) nici nu pot urca oameni, nici nu sunt atrase trasnetele. Principiul antropic spune ca sansa de a fi prajit nu depinde de numarul celorlalti copaci.
Asadar ei au preluat ideea si au facut niste teorii care zic ca in puncte din Univers au loc mereu explozii cuantice cu niste mici universuri create acolo si cu cat Universul cel mare se extinde, cu atat aceste mici universuri cresc si devin universuri mari. Si noi am fi de fapt in unul din aceste universuri...Adica exista multe multe multe universuri, noi pur si simplu suntem in unul care are viata. Dar sansa de a exista unul ce are viata nu este mica, ci este suta la suta ... de vreme ce exista toate conditiile posibile.
Asa o fi, principiul antropic nu poate prevede cate Universuri sunt, nici cate din ele suporta viata asa cum o stim noi.
e-