Am citit linkul dat de tine, cu analogia cu picatura, dar de fapt pentru a arata cum ai cantarit universul.
Ce ai facut tu este foarte frumos dar nu necesita analogia cu picatura de apa care pe mine, calat oarecum pe respingerea ta fata de esoteric fara a intelege (din prejudecata ) ce spun eu referitor la esotericul celor 153 de pesti , analogia ta eu am asemanat-o cu o referire esoterica si imi mentin asemanarea si in cazul analogiei corecte cu universul observabil pentruca in afara observabilului, dincolo de el, tot in transcendenta intrii si spusele mele cumva mai glumete consider ca si acum isi pastreaza si umorul si consistenta.
Oricum, daca o voi posta-o, povestea celor 153 de pesti nu-ti va mai fi adresata tie dar poate ca altii vor fi interesati .
Si oricum cand mi-ai confirmat calculele era mai politicos si mai fair sa-ti indici articolul pe care l-ai introdus ulterior cu analogia bulii, repet, nenecesara, decat sa inmultesti numarul de stele cu masa medie considerata (de ce oare ) cea a soarelui, lucru pe care cred ca l-am vazut in wiki mai demult si cu care am comparat pe atunci calculul meu
Spun ca nu ai nevoie de bula pentruca de fapt egalezi doua expresii de calcul a fortei de respingere si de atrctie cu care actioneaza universul asupra stelei tale marginase si desigur ca obtii dupa simplificari masa universului dar unde este centrul universului si ce ar da acelasi calcul daca ai fi intr-o galaxie aflata la jumatatea distantei Ru, intre noi si acea margine transcedntala?
Din tot ce am scris noi pe aici ce este cu adevarat semnificativ este coincidenta intre ce obtin eu folosind si Cavendish si ce se obtine in linkul dat de tine in articol:
https://ro.frwiki.wiki/wiki/Masse_de_l%27Univers,
fara a se apela la aceasta constanta la care tu ca si mine ai apelat, si desigur ca asta ar merita o explicatie speciala?