Welcome, Guest. Please login or register.

Autor Subiect: MARGINIRE si NEMARGINIRE  (Citit de 1997 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline atanasu

 • Senior
 • ****
 • Mesaje postate: 2318
 • Popularitate: +20/-173
MARGINIRE si NEMARGINIRE
« : Decembrie 13, 2021, 11:14:10 a.m. »
12. 12.2021
Dragi cititori, asa cum am preluat un subiect important de la userul Ion Adrian si ma refer la firul Calea a treia, fir care va continua cat voi mai fi pe aici, tot asa acum(unde esti tu Eugen 7 cel mai redutabil ganditor intrat pe aici si plecat, nu isgonit ci plictisit de stupiditate adica de marginirea unora si cei care doresc sa-l cunoasca sa citeasca firul unde l-am descoperit si eu din 2012 si desigur si altele unde s-a manifstat pe care si daca nu le-am urmrit cred ca merita: https://forum.scientia.ro/index.php?topic=3927.0) , infiintez un fir care sper sa fie important pentru acest topic pornind de la cele spuse de B.P.Hasdeu intr-o carte pe care desigur ca unul din cele mai ticaloase regimuri aparut in istorie cel totalitar marxist -leninist-bolsevic cred ca nici in biblioteci nu o mai lasase si in niciun caz in scoala nici cei mai dotati dintre noi daca nu proveneau din familii care chiar si cu teroarea ruseasca si cu toate riscurile inerente pastrase cartile care meritau sa fie pastrate.
Vorbea Hasdeu acolo  despre  marginire si notiunea non adica nemarginire.
Trebuie spus foarte pe scurt si sunt lucruri pe care le-am desoperit singur si, poate ca asta este el mai important  lucru pozitiv din lipsa de literatura meritorie pe care am suporta-o fara sa fiu constient in liceu si chiar mai tarziu si nici azi nu pot spune decat ca oarecum intamplator ajung la unele texte pe care de mult era bine sa le cunosc.
Astfel a fost un momnt important cand am priceput  ca din punct de vedere al unei multimi o nonmultime este restul universului si deci este ceva nemarginit(si asta mi-a fpolosit la reucerea siloismelor aristoteliene la Unul , la cel fundamentl in figura I si cu simbolul AAA adica mnemotehnic medieval, BARBARA) si am putea spune oarecum axiomatic ca toate nemarginirile adica toate nonmultimile sunt egale fiindca ce ramane din restul universului adica infinitati in spatiu si timp accesibile doar Divinitatii confundata cu Ele sunt pentru mine identice.
Repet: la aceste devaruri ce pot parea elementar de simple eu am ajuns singur dupa ani si ani de gandire, multa probabil ca in gol adica in zona nongandirii :)

Revenind la Hasdeu acesta dupa 1888, adica dupa cum el spune dupa 6 luni de la moartea Iuliei primind scris de mana Iuliei adica cu scrisul ei, el fiind  intr-o stare de transa(asa ii spun eu azi) in care s-a rupt de propria constiimta, stare  pe care nu o explica, a intrat intr-un domeniu mai excentric si anume studiul si practica spiritismului scriind despre descoperirile sale cu multa seriozitate dar avand si multe incursiuni filosofice nelegate neaparat de acesta preoupare noua  si care m-au impresionat pe mine si voi cita din memorie in  cele ce vor urma, pentruca nu mai vreau sa dau texte lungi si care pot obosi ...
Dar mai intai cele cateva cuvinte scrise de Iulia la sase luni dupa moarte in casa lui Haseu, la biroul acestuia, cu mana si creionul acestuia pe o foaie alba de hartie in franceza, practic limba materna a Iuliei:

Je suis heureuse: je t!aime; nou nous reverrons; cela doit te suffire.
                                                                                     Julie Hasdeu
si spune Hasedu: era scris si iscalit cu slova ficei mele.
Sa te utremuri caci nu-l poti banui pe Hasdeu de minciuna si nu cred ca nici de nebunie iar un nebun sau un mincinos nu poate imita chiar asa bine "slova"  cuiva, slova altuia viu sau mort.

Ps Si fiindca imi place putin si numerologia incep acest text in 12.12  dar  era minunat sa-l fi inceput in 12.12.2012 o ocazie unica dar ratata si o sa verific daca totusi poate ca nu mi-a scapat atunci desi nu cred.
a.m.

va urma
« Ultima Modificare: Ianuarie 02, 2022, 10:32:29 a.m. de atanasu »

Offline atanasu

 • Senior
 • ****
 • Mesaje postate: 2318
 • Popularitate: +20/-173
Re: MARGINIRE si NEMARGINIRE
« Răspuns #1 : Ianuarie 02, 2022, 12:16:09 p.m. »
urmeaza:
 
Daca nonuniverul este totul(universul) in care este adica inclus orice, este ce ramane  si cand se extrage orice multime si impreuna, oricat de multe multimi am considera si acest nonunivers este evident nemarginit si infinit dar nu cum este multimea numerelor intregi numarabila si cuprinnzand doar numere intregi are pot ajunge fara vreo problema infinite ca marime, ci infinita in sensul unor posibilitati infinite de structuri infinite si aici intram cred in domeniul lui Cantor in care si eu doream sa intru dar nu am reusit si azi nu stiu daca mai sunt in stare. Facusem ceva ce am numit matematica temporala adica in care si timpul alaturi de inductie intra in demonstratia matematica, ceva despre care inca nu am auzit si teoria lui Cantor in speta acea matrice Aleph a lui, era la baza acesteia pe care din pacate am lasat-o de izbeliste si nici macar ciornele scrise atunci nu le mai regasesc.

Dar ajunge pentru acest inceput de an in care le doresc tuturor LA MULTI ANI! si aum stiu ca nu am probleme cu dna ? comisar european, parca  pentru nediscriminare si..etc... care avea ea o problema cu Craciunul meu dar si-a retras obiectia, desi eu marturisesc ca era intemeiata dar prost exprimata caci este mai greu ca la nivel de functionar european sa te dea inteligenta afara in casa. :)

Ps Imi strica numerologia numarul 1 adica luna intaia in an, dar lasa ca vin si in februarie :02.02.2022 :)
va urma(cand? cand se va putea :) )
« Ultima Modificare: Ianuarie 02, 2022, 12:26:07 p.m. de atanasu »

Online princehansolo

 • Experimentat
 • ***
 • Mesaje postate: 310
 • Popularitate: +4/-0
Re: MARGINIRE si NEMARGINIRE
« Răspuns #2 : Ianuarie 05, 2022, 08:40:41 a.m. »
Ps Imi strica numerologia numarul 1 adica luna intaia in an, dar lasa ca vin si in februarie :02.02.2022 :)
va urma(cand? cand se va putea :) )
Poate este mai bine și în 22.02.2022 :) Este mai simetrică numerologia asta (2202.2022) :)
Toate-s vechi și noi sunt toate

Offline atanasu

 • Senior
 • ****
 • Mesaje postate: 2318
 • Popularitate: +20/-173
Re: MARGINIRE si NEMARGINIRE
« Răspuns #3 : Ianuarie 08, 2022, 12:41:08 p.m. »
Cred ca am spus mai inainte ca la modul serios, stiintific, nu mai sunt dispus sa discutam fiind timp pentru mine total pierdut si gratis nu mai scolesc pe nimeni decat daca am eu chef si poate ca sa le fac pe plac urmaritorilor mei incognito, dar la modul glumet o fac si in consecinta iti urez ca in 2022 02 22 folosind limbajul drag lui BP Hasdeu in convorbilile sale cu iubita lui fiica Iulia, sa-mi povestesi cum mai arata lumea si in epoca aceia pentruca poate  ca a adoptat calea lui Thomas Paine(dupa mine si Ion Adrian, la multi ani pentri ieri) si a supravietuit, desi razboiul  pe resurse din Kazahstan care se va intampla(odata inarmata si populatia chiar se va intampla)  imi confirma odata in plus in sens tragic teoria si solutia data de Ion Ad. si de mine.
Chiar daca nu mai sunt intersat de discutiile stiintifice cu tine, nu sunt deloc contra ideii ca alaturi de oricine citeste, sa fi si tu urat in mod special  cu La Multi Ani 2022!

Offline atanasu

 • Senior
 • ****
 • Mesaje postate: 2318
 • Popularitate: +20/-173
Re: MARGINIRE si NEMARGINIRE
« Răspuns #4 : Ianuarie 15, 2022, 07:50:43 p.m. »

                                    SI TOTUSI EMINESCU!

Offline Virgil

 • Experimentat
 • ***
 • Mesaje postate: 901
 • Popularitate: +3/-15
Re: MARGINIRE si NEMARGINIRE
« Răspuns #5 : Ianuarie 18, 2022, 09:39:30 a.m. »
Nu inteleg de ce ai ales un subiect atat de contradictoriu, pentru ca marginirea este o notiune concreta, palpabila, masurabila, care poate fi cunoscuta cu simturile omului, in timp ce nemarginirea este o notiune abstracta, imposibil de cunoscut sau de imaginat. Deci contradictia dintre concret si abstract se naste din incapacitatea omeneasca de a aseza cele doua notiuni alaturi pentru a le da un sens la amandoua. Cat priveste preocuparea pentru relatia Hasdeu si fiica sa de dincolo de moarte trebuie spus ca acest mod de comunicare nu poate contine elemente si rationamente noi decat in limita existentei acelor rationamente inainte de moarte. Spiritismul este un proces de renuntare temporara la controlul constientului in favoarea permiterii manifestarii "surselor de informare primare" care se regasesc in subconstientul nostru. Daca ar fi sa fac o comparatie dintre mintea omului si un calculator, as spune ca in timp ce calculatorul are un procesor care primeste si elaboreaza rationamente, mintea omului are posibilitatea de a copia "schema de gandire" a altui personaj in masura in care este mai mult sau mai putin cunoscut. Astfel rationamentele primite prin practici oculte imita perfect de bine personalitatea celui invocat in proportia in care l-am cunoscut in timpul vietii. De multe ori la masa de spiritism se adunau mai multe persoane formand o baza de date mult mai ampla, obtinand rezultate de comunicare superioare. Trebuie mentionat insa faptul ca in acest context un rol important il joaca si imaginatia care uneori completeaza anumite goluri din lipsa de informatii, si la un moment dat nu poti fi sigur de informatia primita. Cele ce am scris aici sunt idei obtinute prin experimente personale alaturi de informatii acumulate din diferite carti citite care mi-au trecut prin mana. Mai adaug faptul ca practica spiritista reprezinta un factor de risc al sanatatii mintale prin faptul ca inlesneste manifestarea involuntara a unor informatii intamplatoare reale sau imaginare, in detrimentul controlului exercitat de constient.

Offline atanasu

 • Senior
 • ****
 • Mesaje postate: 2318
 • Popularitate: +20/-173
Re: MARGINIRE si NEMARGINIRE
« Răspuns #6 : Ianuarie 23, 2022, 09:53:23 a.m. »
Subiectul l-am ales asa, fiind filosofic si epistemic foarte provocator si ca sa mai reviorez blogul si uite ca macar tu ai reationat .
cat depre relatia Hasdeu-"spiritul"  Iuliei  pe care o cred reala din punctul de vedere al increderii lui  Hasdeu in intamplare, tu propui o explicate bazata pe subconstient care pentru mine este deocamdata doar o denumire insuficient de clara si ca Hasdeu a compus inconstient un text dorit de subconstientul sau stapanind perfet stilul Iuliei si nu-i asa  Stilul este omul ? Dar aici nu e vorba doar de stil ci si de grafie ceea ce complica putin treaba.
Daca poti sa spui care sunt acele experimente personale ar fi foarte interesant pentruca pe tine chiar sunt dispus sa te cred fara rest si poate ca atunci voi povesti o exprienta personala care ma duce la convimngera ca am primit si eu un mesaj de dincolo cu probabilitate matematica de aproape 100% ca si la Sagan in povestea lui  cu aparitia vietii similara cu  rasnita de loterie in care amestca masina facuta din suruburi, demontata la inceputul procesului si care pleaca in cursa la sfarsitul aleator al procesului ceea ce el refuza sa accepte si spune ca nu intelege fenomenul, saltul nondarwinist de o sinergie absoluta si practic infinita(asta spun eu)   decat daca accepta ipoteza creatiunii, nu spune dvine dar cum poate fi ea pentru fiinta umana?

Offline Virgil

 • Experimentat
 • ***
 • Mesaje postate: 901
 • Popularitate: +3/-15
Re: MARGINIRE si NEMARGINIRE
« Răspuns #7 : Ianuarie 24, 2022, 09:44:11 a.m. »
Cred ca mai degraba totul este informatie. Informatia despre aparitia universului, informatia despre aparitia vietii, informatia despre evolutia fiintelor, s.a.m.d. Informatia se poate gasi dupa parerea mea in trei stadii distincte; informatia stocata pe un suport material, informatia aflata in miscare sau comunicare, si informatia aflata in stadiul de procesare.
Legile naturii cuprind informatiile de baza a existentei materiale a intregului univers, si intreaga natura respecta si se dezvolta dupa aceste legi. Desi legile naturii nu sunt scrise nicaieri, omul depune eforturi pentru a le descoperi, acestea se regasesc in tot ce exista. Daca luam de buna teoria B-B, aceasta spune ca la inceput au fost patru forte (forta tare, forta electromagnetica, forta slaba, si forta gracvitationala). Cum si unde se aflau aceste forte in momentul B-B ? cum putea exista forta gravitationala inaintea existentei corpurilor ceresti? aceste forte erau doar in stare de informatie continand doar regulile de dezvoltare a universului? Dar cum materia nu exista inca, unde era suportul acestor informatii? Inseamna ca informatiile nu erau nicaieri, dar au aparut odata cu materia. De ce erau doar patru forte si nu mai multe? pentru ca pana in stadiul actual atatea s-au pus in evidenta, iar pe parcursul evolutiei vor mai aparea si altele impreuna cu informatiile despre ele. Dupa cum stim toata materia vie se dezvolta si exista ca urmare a stocarii unor indformatii in codul genetic, cod ce a devenit din ce in ce mai complex pe masura evolutiei, ajungand pana la om care se intreaba ce inseamna totul, energie, materie, informatie, constiinta ? Parerea mea este ca absolut totul apare si se dezvolta de la sine in mod simultan de la simplu la complex si de la mic la mare, si toate acestea se petrec in timp, si timpul guverneaza totul.
Cat despre experientele mele legate de parapsihologie poate voi vorbi alta data. Ceia ce pot spune cu certitudine expermentat de mine este ca prin antrenament ajunsesem ca tinand ochii inchisi, sa vad foaia de hartie si stiloul cu care scriam eu cu un alt scris care nu era al meu ci a unui interlocutor virtual.

Offline atanasu

 • Senior
 • ****
 • Mesaje postate: 2318
 • Popularitate: +20/-173
Re: MARGINIRE si NEMARGINIRE
« Răspuns #8 : Ianuarie 24, 2022, 07:54:12 p.m. »
Materie neformatata nu exista deci materia trbebuie sa fie simultana cu informatia. Cum ? Mister.
Dar forma exista si fara materie cum spune si Platon.  Cercul ca loc geometric nu are nevoie de materie pentru a exista ci doar de inteligenta pentru a-l gandi.
Deci mai intai trebuie sa fie gandirea daca merg mecanicist pe acest rationament. :)
Interesanta experienta ta, dar Hasdeu nu vedea cu ochii inchisi ci cu ei deschisi vedea scrisul ficei  sale moarte si demult ingropata  si-l vedea materialmente  pe hartia din fata sa. Este putin altceva. :)

Offline Virgil

 • Experimentat
 • ***
 • Mesaje postate: 901
 • Popularitate: +3/-15
Re: MARGINIRE si NEMARGINIRE
« Răspuns #9 : Ianuarie 25, 2022, 08:27:57 a.m. »
Materie neformatata nu exista deci materia trbebuie sa fie simultana cu informatia. Cum ? Mister.
Dar forma exista si fara materie cum spune si Platon.  Cercul ca loc geometric nu are nevoie de materie pentru a exista ci doar de inteligenta pentru a-l gandi.
Deci mai intai trebuie sa fie gandirea daca merg mecanicist pe acest rationament. :)
Interesanta experienta ta, dar Hasdeu nu vedea cu ochii inchisi ci cu ei deschisi vedea scrisul ficei  sale moarte si demult ingropata  si-l vedea materialmente  pe hartia din fata sa. Este putin altceva. :)
Cercul e un caz particular al simetriei sferice, cand una din cele trei dimensiuni spatiale se reduce la zero. Constanta pi, intr-adevar are ceva magic, si cred ca toate celelalte constante au legatura cu pi. Cercul a existat in natura inainte de a fi gandit de om, astfel toate corpurile ceresti sunt sferice, iar traiectoriile lor sunt circulare, toate galaxiile sunt circulare, iar pe pamant, toate pietrele care se rostogolesc pe munte devin circulare. Au trecut multe miliarde de ani pana ce a aparut omul si s-a gandit la cerc.
In experimentul meu parapsihologic scriam efectiv pe o foaie de hartie cu un stilou in mana,iar cu ochii inchisi vedeam foaia, mana stiloul si scrisul diferit de al meu, iar cand am deschis ochii totul era asa cum am vazut cu ochii mintii textul scris cu stiloul din mana mea, pe hartie, ordonat pe randuri paralele, iar scrisul nu era al meu. Am facut acest lucru de cateva ori in aceiasi zi dupa care am renuntat.

Offline atanasu

 • Senior
 • ****
 • Mesaje postate: 2318
 • Popularitate: +20/-173
Re: MARGINIRE si NEMARGINIRE
« Răspuns #10 : Ianuarie 25, 2022, 12:56:41 p.m. »
Cercurile de care vorbesti tu sunt materie formatata, cercul idee platonica este doar informatie. 
« Ultima Modificare: Ianuarie 28, 2022, 08:42:52 a.m. de atanasu »

Offline Virgil

 • Experimentat
 • ***
 • Mesaje postate: 901
 • Popularitate: +3/-15
Re: MARGINIRE si NEMARGINIRE
« Răspuns #11 : Ianuarie 25, 2022, 09:10:58 p.m. »
Cercurile de care vorbesti tu sunt materie formatata, cercul idee platonica este doar informatie.
Cele srise de tine erau gandite ca fiind scrise de altcineva si tu credeai ca unt cu scrisul tau  cu scrisul tau dar nu stii cum, iesea altceva?
Informatia a existat de la aparitia universului, dar nu era minte pe atunci care s-o proceseze.
Eu stiu bine ce am scris, insa scrisul avea alte caractere decat ale mele, pe care le scriam cu ochii inchisi, si totusi ordonat frumos si citet, asa cum il vedeam cu ochii minii, tot asa erau si cand am deschis ochii.
Ai jucat vreodata sah singur? cand te pui pe rand in situatia ta si apoi in situatia adversarului? cam asa lucreaza mintea cand personalitatea imbraca caracterul altei persoane. Un rol foarte important il joaca imaginatia care poate pune cap la cap niste informatii despre o alta persoana reala, despre felul ei de gandire, despre reactiile ei fizice despre tiparul ei de gandire, si imainatia croseteaza comentarii si raspunsuri despre care juri ca provin de la persoana pe care ai cunoscut-o. Si de ce nu ? atunci cand imaginatia este pusa la treaba se pot scrie romane, scenarii, filme, cu date culese din lumea reala. Comunicarea lui Hasdeu cu Iulia fiica sa, este  un caz concret de acest gen.

Offline atanasu

 • Senior
 • ****
 • Mesaje postate: 2318
 • Popularitate: +20/-173
Re: MARGINIRE si NEMARGINIRE
« Răspuns #12 : Ianuarie 26, 2022, 11:18:09 a.m. »
Desigur fiecare isi stie trairile si eu nu suspetez de inventie pe marginea lor. 
- Trairea lui Hasdeu este foarte clara si el crede ferm  ca este reala si este cel mai in masura sa intuiasca acest fapt;
- Trairea ta este mai putin clara dar si tu crezi ferm ca este reala.
Interpretarile tale si ale lui Hasdeu sunt in opozitie, dar fiecare crede cum doreste el si publicul poate alege.
Eu inclin sa-i dau deptate lui Hasdeu caci am avut si eu prin martie 1988 o experinta in care s-au produs evenimente efective materiale si masurabile in aceasta lume in care traim si deci nu se pune problema de imaginatie sau de autoiluzionare, singura problema fiind legata de  corectitudinea interpretarii care este insa probabilistica neoferind certitudine stiintifica.
Interpretarea pe care o dau eu este sustinuta de un coeficient mare de probabilitate si  consider ca o probabilitatea ca aceasta pentru o interpretare care leaga cauzal intr-un unic  mod niste  evenimente succesive pe parcursul catorva saptamani(2-3) , evenimente traite de mine, disparate total, disjunse  si produse fara a avea vreo legatura cu concluzia finala la care m-a obligat interpretarea unica pe care puteam sa le-o dau  si cred ca respectiva interpretare avea o probabilitate aproape de suta la suta situatia inversa ca ele sa fie intamplatoare si fara legatura fiind cu probabilitate aproape nula dar in nici-un caz nu aveam evidenta certitudinii lui suta la suta sau a lui zero  situatia inversa fiind definita ca o sumedenie de evenimnte aleatoare care doar aparent au un sens unul in raport de celalalt, adica in mod toal  intamplator ceea ce pentru mine este greu de crezut si raman la convingerea ca tatal meu decedat ca si Iulia, doar de cateva luni, mi-a transmis un mesaj, cel primit de mine fiind insa intrun limbaj probabilistic demn de matematicianul care eram .
Si acum foarte pe scurt voi povesti intamplaea de acum 35 ani in liniile sale esentiale ea nedevenind mai credibila daca as povesti-o foarte in detaliu, cu detalii care dupa 35  de ani pot unele sa-mi scape si mie dar fara efect asupra intregii povesti.
 Voi continua in alta postare care va urma si care va demonstra ca cu o mare, foarte mare  probabilitate am primit un mesaj postmortem de la tatal meu care cred ca in viata stia ca ma preocupa, ca pe oricine de altfel, acest aspect al existentei sau poate al post existentei noastre upa isparitia fizica.

Asadar:....
« Ultima Modificare: Iunie 10, 2023, 09:43:57 a.m. de atanasu »

Offline atanasu

 • Senior
 • ****
 • Mesaje postate: 2318
 • Popularitate: +20/-173
Re: MARGINIRE si NEMARGINIRE
« Răspuns #13 : Ianuarie 26, 2022, 02:09:48 p.m. »
Asadar mi-a revenit pofta de a povesti:
Evenimenteple din acel sfarsit de februarie inceput de martie 1988,  au fost;
1) Aveam nevoie fiind destul de frig in apartamnt de un radiator eletric si am gasit unul convenabil de ocazie, drept care m-am dus la o agentie CEC sa scot niste bani si am dorit sa profit de ocazie sa verific si niste obligatiuni CEC date unele din ele de tatal meu inainte de a muri in iulie 1987 si de aceea am pus in carnetul de CEC o hartiuta cu lista numarului pe care il aveu obligatiunile dar la CEC cautand-o nu am mai gasit-o si am crezut ca de fapt am uitat-o acasa  si am si uitat pentru moment episodul;
2) In luna martie adica pe 8 martie am fost sa dau niste flori la doua doamne  surori(desigur ca astazi nu mai traiesc)  care fuseserea prietene din tinerete cu mama mea  decedata in februarie 1985 si vecine de locuinta cu familia ei si deci si cu ea in orasul unde in timpul razboiului mama profesora stagiara  l-a cunoscut pe tata care era incartiruit cu batalionul sau in respectivul oras ;
3) Am aflat cu aceasta ocazie ceva ce nu stiam si anume  ca mama l-a cunoscut pe tata in casa doamnelor care il cunosteu pe tanarul ofiter necsatorit si forte frumos care era tatal meu si pe care ca si pe mama il invitasera la o mica petrecere data de ele in locuinta lor familiala, doamnele fiind una casatorita cu un ofiter si una necsatorita cum ramasese si pana in acel 8 martie de care povestesc, sotul celeilalte era de ceva vreme decedat in acel  8 martie si de fapt aclo  intre parintii mei  a aparut acea atractie care a condus  la o casatorie viitoare intre tata si mama si deci si eu exist datorita acelei doamne (azi cred ca moarta si ea de mult) . Adica daca nu se intampla acea invitatie si cunostinta a celor doi tineri eu nu as fi fost pe aceasta lume!
4) Etilda, Dumnezeu sa o odihneasca , asa o chema pe dna respectiva, si-a adus minte atunci in martie 1988, ca intr-o perioada de saracie lucie din anii 50-60 sotul ei raposat deja pe atunci la un Craciun i-a aparut in vis si i-a spus sa joace la loto dandu-i niste numere cu care a castigat o suma mica cumparandu-si ceva de mancare iar ulterior dorindu-si o haina de blana il viseaza din nou si in vis ii cere sa-i mai spuna niste numere, el refuzand si spunand ca i-a fost extrem de greu si prima oara sa aiba voie sa-i dea acele numere cu care ea sa-si poata lua ceva de mancare  Deci rezulta ca nu se prea fac in luma de dincolo cu usurinta astfel de cadouri , informatie utila pentru mine mai tarziu si primit ca un fel de mesaj primit de dincolo de la sotul ei de catre dna Etilda care chiar a si  pronuntat in fata mea cuvantul mesaj
5) Am plecat si mi-am amintit ca trebuie sa mai merg la CEC sa scot niste bani si  odata ajuns cand deschid carnetul de CEC brusc apare in fata mea hartiuta cautata atat si negasita cu niste zile inainte de parca cineva o facuse pe atunci invizibila si vizibila acum, hartiuta unde erau notate  numerele obligtiilor si atunci am fost convins ca am castigat inite e a verifica si intradevar castigasem o suma, e drept mica (parca 100 lei)  pe o obligatie data de tata dar intr-un grup de obligatii date mie pentru fiul meu copil pe atunci, deci nu pentru mine -pentru mine putea fi doar un mesaj.
6) Si am inteles atunci fulgerator ca de fapt toate aceste intamplari povestite au ca element comun constructia unui mesaj de dincolo in care fiecare element este necesar pentru a intari ideea de mesaj si nu de cadou sau bani sau altceva si asta cu un sir de evenimente in niciun fel corelabile decat sub scenariul decriptat  de mine ca fiind trimiterea si primirea unui mesaj de dincolo.

Cine nu ma crede este liber sa o faca dar daca crede ce am povestit este greu sa nu accepte interpretarea cred ca unic rationala data de mine acestei succesiuni de evenimente necorelabile decat prin firul rosu numit mesaj de dincolo. Ce crezi?   
« Ultima Modificare: Iunie 10, 2023, 09:55:33 a.m. de atanasu »

Offline Virgil

 • Experimentat
 • ***
 • Mesaje postate: 901
 • Popularitate: +3/-15
Re: MARGINIRE si NEMARGINIRE
« Răspuns #14 : Ianuarie 26, 2022, 07:39:45 p.m. »
Sunt trei situatii distincte;
-prima situatie cand o persoana primeste mesaje de la o alta persoana decedata.
- a doua situatie cand o persoana aflata intr-un grup de cunoscuti solicita mesaje de la cineva decedat cunoscut de acest grup.
- Cand o persoana sau un grup solicita mesaje de dincolo fara a specifica de la cine, ca si cum ai vrea sa primesti mesaje de la un faraon de acum 3000 de ani.

Pentru prima situatie este cazul consacrat a lui Hasdeu care, tata fiind cunostea toate trairile si sentimentele fata de fiica sa,  si sentimentele fiicei fata de tata. Stiintific vorbind, dar cu respect pentru aceste experimente, trebuie sa spun ca orice raspuns primea de la fiica sa decedata, venea de fapt din strafundurile fiintei sale ca tata iubitor si credincios. Adica ceia ce am spus cu alte cuvinte in postarile anterioare.

In cazul al doilea trebuie sa spun ca atunci cand un grup de oameni isi propun un scop comun, se naste un spirit de echipa focalizat asupra temei propuse. Cu alte cuvinte mintile grupului sunt conectate intr-un scop comun, fiecare participand voit sau involuntar cu informatiile proprii. Subconstientul nostru, sau mai bine zis supraconstientele noastre astfel conectate (din proprie vointa) vor lucra asemanator cu internetul punand in valoare un cumul de informatii care pot fi aduse la cunostiinta subiectilor prin diferite mijloace precum visele premonitorii, comunicarile spiritiste, mediumii, sau pur si simplu inspiratiile spontane.

Trebuie sa amintesc aici ce le-a spus Iisus apostolilor sai;
Un exemplu excelent pentru aceată categorie de versete este Matei 18: 20 „Căci acolo unde sînt doi sau trei adunaţi în Numele Meu, sînt şi Eu în mijlocul lor.”
Acest adevar religios, privit in mod stiintific se traduce prin ce am spus eu mai sus, caci sufletul omului este imaterial fiind de natura informationala.

In cazul al treilea, intervine suta la suta imaginatia care creaza raspunsuri pe baza cunostiintelor citite in cartile de istorie.

Trebuie sa specific totusi ca astfel de practici parapsihologice au un caracter sacru, nu sunt pentru distractii , curiozitati sau obtinerea unor profituri anume.