Welcome, Guest. Please login or register.

Autor Subiect: Tangenta de la "calahan"  (Citit de 943 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Electron

  • Veteran
  • *****
  • Mesaje postate: 8404
  • Popularitate: +245/-217
Tangenta de la "calahan"
« : Septembrie 17, 2020, 10:53:49 a.m. »
Un exemplu de ipoteza absolut nestiintifica, este aceea ca tot ce este in afara manualului este fals
Unde ai intalnit aceasta ipoteza? De recomandat sa vii cu niste citate concrete, ca nu cumva sa povestim inutil despre interpretari gresite de-ale tale.

si ca argumentarea logica este in mod sigur gresita.
Argumentarea logica poate sa fie gresita atunci cand cei care incearca sa argumenteze logic ceva de fapt gresesc. Adica sunt cazuri in care se aplica gresit argumentele (ori nu se respecta forma silogismelor, ori se folosesc erori de logica tipice), rezultand un rationament gresit, sau altfel spus invalid. In ce priveste concluziile argumentelor logice, corectitudinea (validitata) lor depinde atat de corectitudinea (validitatea) rationamentului cat si de corectitudinea (validitatea) premizelor folosite.

Dar asta nu este decat o prejudecata a fanaticilor antistiintifici, pentru care logica formulelor nu are nicio valoare, nu inseamna nimic
Ti-am atras atentia de nenumarate ori deja ca formulele nu se aplica orbeste, ci trebuie tinut cont si de domeniul de valabilitate al formulelor respective. A aplica formule in afara domeniului lor de valabilitate este o eroare, oricat de "logice" ar fi formulele pe domeniul lor.

Apropo, te invit sa fii mai atent la topice si la continutul lor si sa nu mai faci tangente doar ca sa te afli in treaba.


e-
Don't believe everything you think.