Sistemele XOY, si X'O'Y'Z' sunt doua sisteme diferite, pentru ca XOY este un sistem intr-un plan ce face parte din cercul trigonometric, si reprezinta o stare instantanee a celor trei vectori, pe cand sistemul X'O'Y'Z' reprezinta un sistem in care este reprezentata imaginea grafica a traiectoriei elicoidale a fotonului ce inconjoara particula care se deplaseaza pe axa X'. Este ca si cum ai succeda o infinitate de imagini instantanee X1O1Y1, X2O2Y2, X3O3Y3,........deplasate cu o distanta dx pe axa X din sistemul X'O'Y'Z', obtinand acea curba elicoidala.
Fără suparare dar tot nu-nțeleg și deoarece văd că revizuiești mereu articolul și dai informații cu țârâita eu te rog foarte mult să răspunzi punctual la mesjul meu anterior și în acest sens îl repet:
"1) Consideri că cei trei vectori

,

și

sunt coplanari în planul
XOY și au punctele de aplicație în punctul
O deși de fapt fotonul se mișcă pe elicoida din sistemul de axe ortogonale de coordonate
X'O'Y'Z' iar particula se mișcă pe direcția axei
O'X'.
2) Folosesti două sisteme de axe ortogonale de coordonate
X'O'Y'Z' și
XOY de unde rezultă urmatoarele:
a) Axa
O'X' este paralelă cu axa
OXb) Axa
O'Z' este paralelă cu axa
OY presupun eu și nu știu dacă este așa...
c) Fotonul se deplasează pe elicoida din sistemul de axe ortogonale
X'O'Y'Z' Ca urmare a celor spuse la punctele 1) și 2) va trebui să mă lămurești mai bine...
Întrebarea XIV-a:Nu crezi că apare un moment de cuplu dat de vectorul

atunci când tu muți acest vector de pe axa
O'X' pe axa
OX?
Întrebarea XV-a:Care este poziția relativă a sistemului de axe ortogonale de coordonate
XOY față de sistemul de axe ortogonale de coordonate
X'O'Y'Z'?
Întrebarea XVI-a:Care sunt expresiile analitice al vectorilor

,

și

în sistemul de axe ortogonale de coordonate
X'O'Y'Z'?"
Normal ca apare un cuplu ca urmare a produsului vectorial intre vectorul de pozitie al punctului O fata de axa X' sa-l notez cu OO''totdeauna fiind intr-un plan perpendicular pe axa X', si vectorul Vt cu care este coplanar. Acest produs vectorial da nastere la un vector omega care se suprapune cu axa O'X'.
Vezi poza de la sfarsitul acestui link.
https://drive.google.com/file/d/1DoAOa4HO_M6dZEGiUE2BcK4Qo8nOX0Af/view?usp=sharing
Întrebarea XVII:Planul
YOO" este perpendicular pe axa O'X'?
Întrebarea XVIII:Care este expresia analitică a vectorului

și are acest vector același punct de aplicație cu vectorul

dar este de sens opus și are aceiași mărime cu vectorul

sau altfel spus

și acești doi vectori se află pe axa
O'X'?
Întrebarea XIX:Nu crezi că odată ce tu ai mutat vectorul

de pe axa
O'X' pe axa
OX trebuie să apară un cuplu care diferit de acel cuplu rotațional despre care tu vorbești?
Linkul dat de tine
https://drive.google.com/file/d/1DoAOa4HO_M6dZEGiUE2BcK4Qo8nOX0Af/view?usp=sharing mă duce iar la conectarea cu "Google Drive"....
Că să nu existe confuzii diverse , eu te rog frumos să scrii cu "Interactive LaTeX Editor".Mulțumesc mult!