Nu uita ca "revelatia" ta spune (conform propriilor tale declaratii) ca "sufletul uman este de natura materiala" in timp ce perspectiva crestina, bazata pe scripturile corespunzatoare, este ca ar fi imaterial (conform articolului adus tot de tine aici). Deci cel putin una dintre ele e falsa. (Desigur, exista posibilitatea ca ambele sa fie false, si asta se intampla daca "sufletul uman" de fapt nu exista).
e-
Ce am avut de zis , am zis!
Ok, dar despre contradictia dintre "revelatia" ta si "revelatiile" crestine, in ce priveste (i)materialitatea "sufletului uman", nu ai nimic de spus?
E fascinant modul tau de a trata acest subiect. Tu ai decis ca "revelatia" ta proprie e sigur (100%) adevarata, ca "sursa adevarului" poate sa induca pe unii in eroare (dar nu pe tine!) si deci toata gloata de invatati si eruditi crestini din ultimele milenii sunt doar niste prapaditi, pacaliti intentionat de nimeni altul decat de "creatorul" Universului, din motive nestiute de nimeni. Iar asta probabil iti permite sa dormi linistit noaptea.
Dar, din pacate, asta ti se pare plauzibil numai din cauza ca "revelatiile" nu se pot verifica in mod obiectiv, si astfel oricine are o "revelatie", indiferent de continutul ei si de cat de contradictorie este cu alte "revelatii" ale altora, poate in continuare sa pretinda (sa creada) ca doar el/ea "stie" adevarul adevarat. Cu alte cuvinte, fiecare "revelator" decide pentru sine, cu de la sine putere, ca are dreptate. Si nicio alta persoana nu are ce sa spuna ca sa corecteze o eventuala "revelatie" falsa, indusa intentionat gresit de "sursa".
Asta este in contrast maxim cu calea de cunoastere stiintifica, unde modelele si ideile avansate de unii si altii sunt verificate si puse la incercare cat mai obiectiv cu putinta. Cand doua modele se contrazic, cel care decide care corespunde mai bine cu realitatea este
experimentul si in niciun caz autorii ideilor respective. Si tot rezultatele experimentale sunt cele care permit corectarea modelelor si a ideilor, asigurand astfel avansul stiintei.
Din cauza asta, calea de cunoastere bazata pe "revelatii" nu ne poate apropia de "adevar", oricare ar fi el. Cat timp "revelatiile" (de fapt "revelatorii") sunt 100% rigide, ele nu accepta corectii si imbunatatiri. Iar doua "revelatii" care se bat cap in cap, fara vreun criteriu obiectiv de a decide care e varianta "adevarata" si care e varianta "falsa" nu au de fapt nicio valoare (cognitiva).
e-