Daca bazele relativitatii ar fi zdruncinate de efectul Cerenkov asta ar face un mare scandal si asa ceva nu s-a produs si nici cand cu OPERA intrucat nu am vazut ca se cheama in ajutor acest efect, asa ca...
Am spus ca nu am cunostinte in domeniu. Important ca efectul Ceenkov se obtine experimental resul datelor la care ajungem la tahioni
/gauri negre/ efect warp fiind doar inca speculatii si eu nu ma confrunt cu ele.
Ipoteza mea fiind nu numai fizica ci si fiozofica acolo la nivelul funfdamentului celui mai fundamental, al relatiei energie-materie care de fapt una sunt, ma multumeste si nu sunt dispus sa urmaresc speculatii adica le pot afla dar nu si aprofunda sau contrazice....
Experimentul decide asupra unei speculatii mai ales daca a devenit o ipoteza.
Eu de exemplu am emis ipoteza ce confirma stiintific legenda biblica a aparitiei omului pe Terra prin nasterea de gemeni homozigoti de sex diferit la creerea unei noi specii. Si repet aparitia unei noi specii este un salt dialectic adica un evenimnt iar evolutia de tip darwinist este un poces in care se exprima mai degraba rasele, specia asteptand cuminte momentul saltului(evenimentului)