Welcome, Guest. Please login or register.

Autor Subiect: CRISTIAN ROMÂN  (Citit de 1341 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

sumalan dorin

 • Vizitator
CRISTIAN ROMÂN
« : Martie 08, 2020, 02:51:50 a.m. »

sumalan dorin

 • Vizitator
Re: CRISTIAN ROMÂN
« Răspuns #1 : Martie 10, 2020, 07:00:02 a.m. »

Cordiale salutari pentu toti care citesc acest topic ori urmeaza sa-l citeasca.

O stea pe moarte?

" Către sfârșitul anului trecut astronomii au anunțat că steaua Betelgeuse a scăzut dramatic în luminozitate. Imediat au apărut și comentarii în care se anunța sfârșitul iminent al stelei, care va deveni o supernovă, pe care o vom putea vedea chiar și în timpul zilei. Lucrurile nu sunt chiar atât de simple. Voi încerca să vă explic de ce.

Betelgeuse face parte din constelația Orion și este  a douăsprezecea cea mai strălucitoare stea de pe cerul nocturn."

https://stiintasitehnica.com/o-stea-pe-moarte/


sumalan dorin

 • Vizitator
Re: CRISTIAN ROMÂN
« Răspuns #2 : Martie 19, 2020, 10:09:23 a.m. »

 O nouă problemă în cosmologie?

 " Pe 4 noiembrie, în prestigioasa revistă Nature Astronomy, era publicat un articol al cărui titlu, timp de câteva momente, m-a intrigat la culme: ”Planck evidence for a closed Universe and a possible crisis for cosmology” (Dovezile [aduse de către telescopul spațial] Plank și o posibilă criză pentru cosmologie). M-a intrigat, pentru că titlul îmi suna ca unul de tabloid, nu ca unul potrivit pentru o revistă științifică serioasă. Apoi ochii mi-au coborât pe autorii articolului. Pe unul dintre ei îl știam foarte bine, și chiar am avut onoarea să îi iau un interviu, pe care l-am publicat în ediția din noiembrie 2014 al revistei noastre. Este vorba despre Joseph Silk, unul dintre cei mai mari cosmologi în viață. Dintr-o dată articolul mi-a stârnit interesul. Iată ce am aflat."

https://stiintasitehnica.com/o-noua-problema-in-cosmologie/

Offline Cosmin_Visan

 • Experimentat
 • ***
 • Mesaje postate: 343
 • Popularitate: +1/-33
Re: CRISTIAN ROMÂN
« Răspuns #3 : Martie 20, 2020, 12:32:45 a.m. »
Normal ca e in criza daca e doar o poveste de adormit copiii. Natura realitatii e constiinta, nu aberatii gen universuri, galaxii, atomi.

sumalan dorin

 • Vizitator
Re: CRISTIAN ROMÂN
« Răspuns #4 : Martie 24, 2020, 07:15:35 p.m. »

 Magicianul pacificator


"Magia și tehnologia au mers totdeauna împreună, chiar în zilele lui Robert Houdin.
David Copperfield"

https://stiintasitehnica.com/magicianul-pacificator/

sumalan dorin

 • Vizitator
Re: CRISTIAN ROMÂN
« Răspuns #5 : Aprilie 09, 2020, 11:58:01 a.m. »

Explorarea spațiului în vremea pandemiei


" Suntem într-o situație nemaiîntâlnită de mai bine de un secol. O pandemie afectează profund civilizația umană. Nici măcar sectorul spațial nu este la adăpost de ea."

https://stiintasitehnica.com/explorarea-spatiului-in-vremea-pandemiei/


Vești bune de la superlaserul din Măgurele

" Pe 18 martie, la ELI-NP (Extreme Light Infrastructure – Nuclear Physics) a demarat un șir de experimente care ar putea duce la dublarea puterii superlaserului de la Măgurele."

https://stiintasitehnica.com/vesti-bune-de-la-superlaserul-din-magurele/


Ada Lovelace, matematiciana romantică

"A fost o femeie frumoasă din înalta societate britanică. Ar fi putut să respecte cutumele epocii și să își limiteze existența la tot soiul de jocuri sociale. Din fericire, ea a reușit să treacă dincolo de ele, pentru a pune bazele a ceva care a schimbat radical civilizația umană. Ada Lovelace este cea care a pus bazele informaticii. Povestea ei tumultoasă aș dori să vi-o spun acum."

https://stiintasitehnica.com/ada-lovelace-matematiciana-romantica/

Offline atanasu

 • Senior
 • ****
 • Mesaje postate: 2321
 • Popularitate: +20/-173
Re: CRISTIAN ROMÂN
« Răspuns #6 : Aprilie 09, 2020, 05:44:06 p.m. »
Aici fiind un fir pentru  opiniile unor nonparticipanti pe forumul nostru deci cat se poate de neutru si apropiindu-se pentru mine sarbatorile Pastelui (peste 10 zile pentru ortodoxi)  si totusi fiind doar crestin(misticismul cat va fi fiind este o problema strict pesonala si pe care nu o expun public) si intelegand ca si daca  nu m-am mai impartasit din copilarie , dar  daca poate uneori am reusit sa traiesc ca si cum m-as impartasi spun urmatoarele :
Daca fata de tine sau fata de oricine altcineva de pe acest forum cu care sau despre care am vorbit, in cazul in care am gresit si sunt sau nu constient de respectiva eroare si daca in virturea acestora i-am judecat pripit sau chiar poate nejudecandu-i primit sa fiu eu cel care sa ridice primul o piatra cu care sa azvarle spre ei si pentru intentie dar si pentru realizarea ei de facto, imi cer cu smerenie iertare Desigur ca pe cat posibil este bine sa evit asemenea situatii cand este vorba de a ma apara doar pe mine dar categoric ca nu o voi evita daca voi dori sa apar pe altcineva cum poate cei care mai urmaresc ce se intampla pe aici vor fi observat .