Sincer, nu credeam ca stam atat de rau, dar dupa lecturarea acestui topic imi pare rau ca am fost asa de optimist 
Ca fizician nu ai multe posibilitati de angajare in Romania. Excluzand
universitatile, sunt cateva institute de cercetare (IMT, Institutul Horia Hulubei, Institutul de Fizica a Pamantului ... + alte cateva in provincie) si firme la care apar cand si cand posturi libere insa din pacate nu exista o piata asa de dezvoltata ca in tarile puternic (SUA, Germania, Anglia, Franta, Olanda ...). Daca vei ramane in tara, cel mai probabil va trebui sa te reprofilezi intr-un domeniu ingineresc in principal pentru un salariu mai bun si flexibilitatea obtinerii unui loc de munca. Nu mai stiu care sunt salariile in institutele de stat, inainte de a incepe criza unii o duceau destul de bine dar acum sunt unii care nu-si primesc salariul integral. Stiu, e o perspectiva sumbra si cred ca e foarte putin probabil sa se schimbe ceva in viitorul apropiat.
Este foarte greu sa iei o decizie pe termen lung. Se poate intampla ca dupa terminarea facultatii sa iei considerare schimbarea domeniului de activitate, cunosc destule persoane care au trecut de la fizica la inginerie sau invers, evident respectand anumite limite.
Acum multi ani existau burse europene pentru studentii anilor 4 si 5 care acopereau cheltuielile unui stagiu in strainatate, competitia era foarte mare pe langa faptul ca trebuia sa ai aproape 10 pe linie mai aveai nevoie si de pile. In industrie e foarte greu de plecat ca absolvent direct din Romania, cel mai indicat ar fi sa urmezi intai un master sau doctorat in strainatate care te ajuta sa te integrezi mult mai usor. Faptul ca incepi o facultate in Romania nu inseamna ca nu mai poti pleca in strainatate dar trebuie sa inveti foarte bine.