Eu nu, dar cine are posibilitate ar fi bine in laborator sau unde la nivel atomic (deoarece aceste procese sunt aproape indiferente la temperatura, presiune,... din jurul masinii).
Teoretic ar trebui sa obtinem distributia Gauss, dar din observatiile Shnoll vor iesi functii ceva asemanatoare cu cele Gauss insa cu deformatii.
Daca fixati ora cind ati inceput experimentul, a doua zi daca va aflati pe acelasi meridian, la aceeasi ora minus citeva minute si citeva secunde experimentul va da un grafic foarte asemanator cu cel de ieri, iar daca veti repeta in anul urmator la aceeasi data, aceeasi zi, ora,.. minus ceva timp atunci veti obtine grafic si mai asemanator cu cel din prima zi, dar nu exact se presupune din cauza caci intreg sistemul Solar se deplaseaza.
Daca la 300 km mai la sud pe acelasi meridian se experimenteaza in acelasi timp, graficele vor fi identice, daca se experimenteaza pe un alt peridian in acelasi timp, graficele vor fi diferite.
Daca [nu prea am inteles termenii si ce vroia el sa spuna in video] luati un cilindru [? Kolimataya ?] si o veti intrepta perpendicular pe suprafata orbitei Pamint-Soare (in directia stelei polare) inproscind cu alfa particule , atunci indiferent de timp, loc de pe Tera,.. veti obtine graficul functiei constante (daca corect am inteles aceasta e legata cu antizotropia spatiu-timp).
Ca sa fie mai simplu trebue contor, calculator, programe, noi doar sa urmarim nu sa facem manual cum el facea zeci de ani.
Eu ma gindesc de lucrat cu generatoare de numere "aleatoare" si sa facem totul usurel la calculator fara laboratoare sofisticate, dar aleatoria aceasta a lor (ca toate celelalte) e nus cum dependenta de curentul electric.
Inca ceva mai vroiam sa adaug, am auzit nu stiu daca e corect, caci daca lasam calculatorul sa faca un numar imens de calcule in unele cazuri se poate intimpla ca sa se compita erori, se considera nus cum erori cuantice, eu cred cauza e pozitia in care ne aflam la timpul si locul dat.
O a treia varianta cred ca e bine de construit masina Beal dar cu un numar maare de distributii, cu un numar mare de obstacole, planul sa fie aproape orizontal, sa se faca experimetul la aceeasi temperatura, presiune,.. ca sa fie masuratoarea cit mai fina, nu e considerata o masuratoare perfecta ca celelalte, dar totus trebue de verificat.
Se lucreaza cu ziua si anul sideral.