Welcome, Guest. Please login or register.

Autor Subiect: Zece medalii la Olimpiada Internationala Pluridisciplinara Tuymaada  (Citit de 2653 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Adi

  • Global Moderator
  • *****
  • Mesaje postate: 11298
  • Popularitate: +15/-7
    • Site personal Adrian Buzatu
Bucuresti, 8 iulie 2008

Lotul olimpic al Romaniei, participant la Olimpiada Internationala Pluridisciplinara Tuymaada, a obtinut 10 medalii (2 de aur, 4 de argint si 4 de bronz) la toate cele patru probe din structura competitiei (chimie, informatica, matematica si fizica).

Competitia s-a desfasurat in perioada 28 iunie - 5 iulie, in Irkutsk (Yakutia/Siberia Orientala). Pe discipline, rezultatele sunt urrmatoarele:

1. Matematica (3 medalii): Marius Tiba (clasa a IX-a / Liceul International de Informatica din Bucuresti - medalie de aur), respectiv Horia Stefan Mania (clasa a X-a/ Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu" din Bucuresti) si Andra Ioana Constantinescu (clasa a X-a/Colegiul National "C. Negruzzi" din Iasi) - medalii de argint.

2. Informatica (o medalie de aur): Victor Cristian Ionescu (clasa a IX-a/ Colegiul National "I. L. Caragiale" din Ploiesti).

3. Chimie (trei medalii): Ioana Moga (Colegiul National "Emanoil Gojdu" din Oradea) si Octav Caldararu (Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu" din Bucuresti), ambii medalii de argint, respectiv Petre Buciu (Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu" din Bucuresti) - o medalie de bronz. Cei trei elevi sunt absolventi ai clasei a X-a.

4. Fizica (trei medalii de bronz): Ioan Bogdan Magdau (clasa a XI-a/ Colegiul National "Gheorghe Sincai" din Baia Mare), Marius Constantin (clasa a X-a/Liceul International de Informatica din Bucuresti) si Szerzo Peter (clasa a XI-a/ Liceul Teoretic "Szekely Miko" din Sfantu Gheorghe).

Din echipa Romaniei au mai facut parte Iulian Cretu (clasa a X-a/Colegiul National "Stefan cel Mare" din Suceava) si Hevele Istvan (clasa a X-a/Liceul Teoretic "Orban Balazs" din Cristuru Secuiesc), care au concurat la informatica. La aceasta editie au participat 22 echipe (152 concurenti) din Federatia Rusa, Yakutia si China. Elevii romani vor reveni in tara astazi, 8 iulie.

BIROUL DE PRESA

http://www.comunicatemedia.ro/detalii_comunicat.php?id=15377
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro