Cu siguranță nu este destul de clar ceea ce vreau eu să întreb și o să-ți explic ce anume m-a determinat să deschid acest subiect,
poate așa înțelegi mai bine. Este vorba despre conjectura lui Goldbach.
Presupunem că există un număr par 2n, suficient de mare, care nu poate fi scris ca sumă de două numere prime.
Nu luăm în calcul cazul trivial n=p prim.
Aceasta înseamnă că nu există un număr prim p din intervalul (1,n) astfel încât 2n-p=q, q număr prim din intervalul (n,2n).
De asemenea, asta înseamnă că numerele
)
și

sunt prime între ele,
nu au factori comuni dacă 2n este un număr par care nu poate fi scris ca sumă de două numere prime,
unde

Referitor la mesajul inițial din acest topic, eu vreau să vedem dacă poate exista x și y prime între ele astfel încât
-y\prod_{q=i+1}^{j}p_q < (2n)^2 )
, în care cei doi termeni ai diferenței (cele două produse) sunt de asemenea numere prime între ele.
Dacă există x și y care să îndeplinească condiția de mai sus, înseamnă că aceea diferență, trebuie să se dividă obligatoriu cu un număr prim mai mic decât

.
Ca să fim siguri că acel număr prim care divide o astfel de diferență este încadrat în intervalul (n,2n) putem înmulți primul termen cu toate numerele prime din intervalul (1,n),
-y\prod_{q=i+1}^{j}p_q < (2n)^2 )
, de unde rezultă că dacă există x și y prime între ele, cu x nedivizibil cu niciun număr prim din intervalul (n,2n), iar y nedivizibil cu niciun număr prim din intervalul (1,n), astfel încât să îndeplinească inegalitatea de mai sus, atunci 2n se scrie ca sumă de două numere prime, pentru că diferența, fiind mai mică ca
^2)
se divide obligatoriu și cu un număr prim mai mic ca 2n, iar acel număr prim care divide ambii termeni ai diferenței nu se poate regăsi decât într-unul din factorii produsului
)
și de asemenea în produsul
Desigur, există și posibilitatea ca această diferență să fie exact un număr prim mai mic ca
^2)
și mai mare ca

, dar putem elimina această incertitudine punând condiția ca diferența să aparțină intervalului (2n, 4n), spre exemplu, iar această diferență va trebui să fie egală cu unul din numerele pare

,

,...,

. Dar ar fi suficient să demonstreze că acel număr par 2n este suma a două numere prime.
Sigur, ar trebui să scriu mai mult ca să arăt cum rezultă asta, dar mă rezum doar la a prezenta ceea ce m-a determinat deschiderea subiectului.
Dar deja ce am scris este și mai obositor, iar eu am vrut să generalizez această implicație prezentând doar ce este expus în primul mesaj, pentru a simplifica situația.
În principiu eu aș fi vrut să văd ce condiții particulare trebuie stabilite pentru ca inegalitatea să aibă loc și să văd după aceea cum o pot aplica.
Dar în fine...
Am scris asta doar ca să înțelegi de ce am postat primul mesaj și ce urmăream de fapt să stabilesc.
S-ar putea la fel de bine să nu fie corect nici raționamentul de mai sus referitor la conjectura lui Goldbach, deși l-am analizat destul de mult.