Tin sa recunosc ca privisem un film pe youtube unde teoria ca luna formeaza mareele nu se recunoaste.
Eu nu te-am intrebat despre filme de pe youtube ci despre ce ai postat tu, link-ul spre articolul care contine greseli de fizica. Repet intrebarea: de ce postezi astfel de link-uri aici? Doar asa ca sa te afli in treaba?
Sa zapacit autoarea referatului, se vede foarte bine, dar a completat bine referatul, explicarea mareelor necesita o multime de nuante, eu personal privesc asa dintr-o parte in general.
Deci recunosti ca sunt greseli in articol? Ia spune frumos concret ce "se vede foarte bine" la tine, sa vedem si noi ceilalti despre ce vorbesti.
In ce priveste partea cu "a completat bine referatul", nu sunt de acord. Un referat care contine astfel de erori de fizica este o rusine pentru cei care il publica si nu e "completat" deloc.
Fluxurile si refluxurile mareelor in realitate nu-s paralele cu meridianele, pe cand luna si soarele se intersecteaza practic perpendicular cu meridianele, eu cred ca depinde de latimea oceanului in locuri diferite, fenomenele aceste unde apele la fundul oceanului se deplaseaza nustiu unde si cum,...poate mai face ceva si forta centrifuga a pamantului odata ce raza pamantului vibreaza cu o fregventa de 0.00...2 Hz.
De unde scoti aceste aberatii, si de ce le postezi aici cu atata nonsalanta? Ia adu niste argumente sa vedem pe ce iti bazezi aceste afirmatii.
Dar poate calcula cineva cu ce forta gravitationala actioneaza luna asupra pamantului!?
Oricine stie o farama de fizica poate calcula acest lucru, masele si distantele implicate sunt publice, nu le tine nimeni secrete.
Ca sunt tot la "popularizarea stiintei" vrau sa fac o calculare; oamenii cat sunt atasi de luna, si cum,
Pai calculeaza, cine te opreste?
ca se aude ca sunt lunatici care merg pe pereti si chear pe pod,
Asemenea aberatii se poate sa auzi tu, dar iti trebuie o naivitate nemarginita sa iei in serios asa ceva.
poate sunt in prag sa descoper un motor antigravitational!?
Poate iti bati joc, dar iti bati joc degeba. Daca tu chiar crezi ca est "in pragul unei descoperiri", atunci inseamna ca ignoranta ta in ale fizicii depaseste orice imaginatie.
e-