13,7 miliarde a.l se presupune ca ar fi varsta universului...
Nu este adevarat. Varsta universului nu poate fi exprimata in unitati de masura pentru distante.
nu am ajuns eu la cifra asta ci oameni de stiinta
Nu, tu singur ai ajuns la cifra aceea. Oamenii de stiinta nu confunda distantele cu duratele. In plus, eu te-am intrebat despre valoarea de 15 miliarde de ani, la care in mod cert este produsa de tine.
care oricum nu are cum sa fie cu exactitate ..
Pana nu stii cum s-a obtinut valoarea varstei Universului, cum poti tu sa faci asemenea afirmatii despre cat de exacta poate fi? Pe ce te bazezi cand faci astfel de afirmatii?
si au dat seama de varsta universului banuiesc datorita lumini pe care au emis o cele mai indepartate galaxii care s-au format imediat dupa BB...
Nu, nu asa si-au dat seama de varsta Universului.
Prezentul pentru mine inseamna oriunde in Univers in orice galaxie in orice loc exact in momentul cand citesti acum..
Ei bine, asa ceva nu exista. Simultaneitatea este ceva mai complicata in Univers decat ar dicta intuitia.
si vroiam sa stiu daca pentru orice vietate din univers.. BB-ul a avut loc tot acum 13,7 mil a.l indifferent cat de departe s-ar afla una de cealalta?
Te asigur ca pentru foarte putine vietati din Univers (printre care se pare ca si pentru tine) BB-ul a avut loc acum o ... distanta. Pentru majoritatea vietatilor rationale care si-au pus aceasta problema, BB-ul a avut loc acum o ... durata de timp.
In ipoteza ca ai incurcat din neatentie unitatile de timp (ani) cu cele de distanta (a.l.), ipoteza destul de firava dat fiind ca repeti greseala asta de mai multe ori, raspunsul la intrebarea ta este: nu, atata timp cat vietatile se misca una fata de alta.
e-