0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.
17,19,23
Nu se poate sa mai existe.Unul din ele va fi divizibil cu 3.Daca p e numar prim diferit de 3 atunci el e de forma 3k+1 sau 3k+2.Daca e de forma 3k+1 e evident ca p+2 e divizibil cu 3.Daca e de forma 3k+2 atunci p+4 e divizibil cu 3. Despre numerele prime pereche adica de forma p si p+2 prim se presupune ca ar fi o infinitate de perechi dar nu sa demonstrat inca .
Am inteles rationamentul,
dar p nu poate fi si de forma p=8k+1?
Multumesc!
Citat din: mircea_p din Octombrie 09, 2012, 08:13:06 p.m.17,19,23 23 nu este egal cu 17+4=21 si 21 nu e numar prim.
Inaintea intrebarii spune ce contrazice postarea mea si care din ele contrazice ca sunt doua? Si de ce unele si care sunt ele, nu pot fi contrazise, adica spui cumva ca nu pot fi falsificate?
https://www.sciencefocus.com/science/why-cant-we-predict-prime-numbers/Articol de Robert Matthews: Why can’t we predict prime numbers?Textul tradus in romana:"Numerele, care pot fi împărțite doar la ele însele și la 1, sunt elementele de bază ale tuturor numerelor întregi, dar nu a fost găsită vreodată o formulă cuprinzătoare pentru ele. Cel mai faimos este N2 + N + 41, care generează numere prime pentru fiecare valoare a lui N de la 0 la 39 – ceea ce nu este foarte impresionant, având în vedere că există un număr infinit de numere prime.Un astfel de eșec a condus la presupunerea că numerele prime trebuie să fie distribuite aleatoriu. Dar în 2016, o echipă de matematicieni de la Universitatea Stanford a descoperit că numerele prime care se termină în 1 erau mai puțin probabil să fie urmate de un alt terminat în 1 decât s-ar fi așteptat dintr-o secvență aleatorie - sugerând un fel de tipar ascuns."Ei bine, oare cine gaeste acel tipar ascuns rezolva si inferenta Goldbach sau invers?