Eu as spune ca , mai bine , o trimiti la un medic , pana la urma aceste autotratamente , nesupravegheate de un medic nu duc la nimic bun.Parerea mea!
merge periodic la medic si urmeaza tratamentul medicului 100% ... nu despre asta imi fac probleme
poate cineva raspunde pe topic?
multumesc anticipat
Ce înseamnă "pe topic"? Ce fel de publicaţii ai în vedere? în virtual? periodice? medicină generală? de specialitate? care anume? terapii?
Şi de ce consideri că ar fi necesar ca mama ta să citească în continuu genul ăsta de literatură?
Sunt întrebări care le-ar putea fi altora utile, mă gândesc la acea
recomandare pe care o ceri. Din păcate, nu te pot ajuta cine ştie ce, pentru simplul fapt că nu m-a interesat vreodată subiectul.
Am căutat însă pe net şi iată ce am găsit:
online:
Almanah medical prezentat ca fiind:
Almanah Medical.ro 2011 - Mai mult decat medicina... Exclusiv! Prima publicatie medicala 3D din Romania
2011 este prima editie al carei comitet editorial este alcatuit din peste 50 de cadre medicale renumite, cititorii avand parte de informatie medicala autentica, de ultima ora, despre diverse afectiuni
In plus fata de rubricile cunoscute din editiile anterioare, Almanah medical.ro 2011 vine cu 2 noi capitole de interes: Psihologie si Cei dragi noua (rubrica dedicata iubitorilor de animale)
200 de pagini de sfaturi privind sanatatea dvs. venite din partea unor medici renumiti, tratamente, recomandari pentru preventia si depistarea precoce a celor mai importante si frecvente boli, puteti descoperi un interesant interviu despre natura umana cu celebrul psihoterapeut Jeni Voicu - totul intr-o uimitoare experienta tridimensionala.
http://www.almanahmedical.eu/ EMCB - Publicaţii medicale - Educatie medicala pentru... pacienti!https://www.emcb.ro/index.php?topic=pubcu
Revista Online Doctorul Meu, prezentat ca:
... prima revista medicala conceputa de medici si dedicata pacientilor. Intr-un limbaj accesibil, diferite personalitati medicale explica lunar pacientilor ABC-ul fiecarei boli, atragand astfel atentia asupra primelor semne si simptome de boala care ar trebui sa atraga atentia asupra necesitatii prezentarii la medic.
Conceputa ca un instrument util atat medicului (prin furnizarea unui suport educational atractiv), dar si pacientului, revista este distribuita atat gratuit (in peste 2000 de cabinete de medicina de familie) cat si prin reteaua standard de difuzare a presei scrise.
http://www.doctorulmeu.net/revista/Ar mai fi şi
Farmacia Ta -
Revista care te mentine sanatoshttp://www.farmaciata.ro/Te mai poţi inspira şi după
Lista publicaţiilor medicale româneşti, Univ. Carol Davila
http://biblioteca.umf.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=93&Itemid=230Cam atât. Ai ceva lucru de-acum.

---------------------------------------------------------------------------
Dar n-ar fi oare mai bine
să glumeşti cu ea? pur şi simplu să vă bucuraţi de ceva, să râdeţi împreună?
Apropo, există şi o "terapie a râsului":
... acţiunea terapeutică a râsului se explică prin influenţa sa mecanică, fiziologică, psihică şi subtilă asupra organelor şi structurilor fiinţei:
Râsul provoacă eliberarea de endorfineEndorfinele sunt hormoni secretaţi de hipotalamus care posedă o structură chimică analoagă cu cea a morfinei şi au efectul de a creşte buna dispoziţie şi de a induce starea de plăcere, alinând durerea şi îmbunătăţind considerabil starea sufletească. Râsul măreşte într-o manieră fenomenală producţia lor.
Râsul stimulează durabil sistemul nervos parasimpaticSistemul nervos parasimpatic are o acţiune de încetinire a ritmului cardiac, de diminuare a tensiunii arteriale, de reglare a digestiei, de ameliorare a funcţiei respiratorii şi de control al funcţiilor genitale. Stimulând funcţionarea parasimpaticului, râsul provoacă o reducere notabilă a efectelor stresului.
Râsul este un stimulator psihicRâsul ridică o barieră a optimismului împotriva micilor depresii ale vieţii cotidiene. El acţionează împotriva toxinelor psihice şi stimulează funcţiile intelectuale.
Râsul acţionează asupra sistemului muscularNumeroşi muşchi sunt puşi în mişcare în timpul râsului, iar unele persoane sunt literalmente zguduite de o izbucnire în hohote de râs.
Ori, chiar dacă avem uneori tendinţa de a uita acest fapt, exerciţiul muscular activează toate funcţiile noastre vitale, o clasă de boli fiind tocmai rezultatul direct al lenei şi inactivităţii fizice. Un minim de exerciţiu fizic este indispensabil: plimbarea de exemplu este o modalitate simplă de a face dinamiza corpul şi de a-l întreţine.
Râsul este el însuşi un exerciţiu muscular, totodată uşor şi cu efecte profunde, un veritabil „masaj intern“ ale cărui rezultate sunt comparabile cu ale oricărui exerciţiu tradiţional bine efectuat. În plus, este mai uşor de practicat şi mai plăcut pentru toţi aceia cărora sportul le repugnă.
Râsul este un excelent exerciţiu respiratorExerciţiile care acţionează asupra musculaturii şi respiraţiei sunt strâns corelate, bună parte din beneficiile mişcării în aer liber (...) fiind legate de mai buna oxigenare a celulelor organismului. [
am şters partea cu practicarea posturilor corporale (asanas) şi a tehnicilor respiratorii (pranayama) yoghine 
]
Respiraţia este unul din pilonii sănătăţii şi putem ameliora sau chiar vindeca numeroase afecţiuni pur şi simplu reînvăţând să respirăm, căci mulţi dintre noi respiră defectuos, lăsând deschisă poarta bolilor de tot felul.
Prin dinamizarea muşchilor abdominali şi toracici, râsul provoacă un salutar masaj al viscerelor şi o purificare a organismului şi a întregii fiinţe graţie unui aport crescut de oxigen.
Sursa:
http://www.psihologul-tau.ro/articole/dezvoltare-personala/rasul-un-medicament-natural.htmlP.S. Te-am avertizat că nu mă pricep la subiectul ăsta