O intrebare care persista de mult timp si la care poate intr-o zi vom cunoaste raspunsul. Pe tot globul sunt prezente urme clare ale unei civilizatii stravechi care a posedat cunostinte avansate de inginerie, astronomie -discipline care par sa apartina mai mult prezentului decat trecutului.
Dar dovezile sunt coplesitoare si te pun pe ganduri, nu le poti ignora si nu se poate da un raspuns plauzibil dupa mine decat in 2 variante:
1. A fost cu mult timp in urma, o civilizatie avansata care din motive inca necunoscute (probabil un cataclism natural) a disparut si a lasat in urma "mostenitori" care si-au uitat trecutul. Expresia nu-mi apartine, dar imi place.
2. A existat o interferenta de natura extraterestra, o civilizatie care si-a trimis "mesagerii" - in misiuni de explorare a spatiului si civilizatia umana ar putea fi creatia lor sau oricum, rezultatul direct al interventiei lor pe pamant. Este posibil ca aceasta "punte" intre lumi sa nu fie rupta si sa fie pastrata si in prezent.
Argumente se pot gasi in abundenta ptr. ambele teorii. Fiindca tot se discuta aprins pe forum in diverse sectiuni, despre texte sacre (biblia), voi face o scurta referire si la acest aspect. Nu cred ca este strain textul din aceste carti de evenimentele de pe pamant din trecutul indepartat, dar este interpretat in mod defectuos ca rezultat al cunoasterii limitate pe care o avem, chiar despre trecutul nostru. Mie mi se pare ca este scrisa o istorie a civilizatiei umane metaforic, cu notiuni care s-au putut transmite verbal pe intelesul oamenilor cu o perceptie stiintifica redusa la minimum (in acord cu puterea de intelegere si exprimare a oamenilor din perioada neagra a istoriei. De aceea aceste intelesuri luate ad-literam din aceste texte sunt atat de anacronice in raport cu cunostiintele actuale.
Sa va dau un ex:
In conditiile in care ar avea loc o (mega eruptie vulcanica - si va avea loc o astfel de eruptie in viitor, intr-un interval de citeva zeci de mii de ani, in cel mai fericit caz) civilizatia umana asa cum o cunoastem va disparea. Nu mai vom avea electricitate, utilitati, ordine sociala, servicii sociale etc. ceea ce s-a intamplat in cazul uraganului Katrina va fi o nimica toata. Toate cunostiintele acumulate in mii de ani vor fi amenintate sa dispara. Texte tiparite, carti, CD-uri, suporturi magnetice etc. vor disparea in cel mult citeva sute de ani.
Vei putea lasa mostenire doar "legende" ptr. generatiile viitoare si eventual anumite "monumente durabile - ce pot dainui zeci de mii de ani" care insa vor duce cu ele "secretul" celor care le-au construit.
Aceste monumente nu sunt zgarie-norii ci constructiile megalitice. Un zgarie-nori se va transforma in praf in citeva sute de ani...
Sa va dau citeva repere interesante de inginerie antica:
http://www.ancient-wisdom.co.uk/easterisland.htmsunt peste tot pe glob si au un singur lucru in comun: aceeasi tehnologie, aceeasi amprenta inginereasca - cu alte cuvinte aceeasi sursa. Pe tot globul, acum cca. 12.000 de ani in urma sau poate mai vechi...
Am un singur cuvant ptr. aceste lucruri: UIMITOR!