Eu nu sunt interesat, este foarte probabil că nu vom ajunge la un consens cu privire la ce însemnă ceva fizic.
Ok, deci faptul ca tu nu crezi ca vom ajunge la un consens, te face sa renunti la argumentatie. Sincer nu ma asteptam la o astfel de lipsa de integritate intelectuala din partea ta.
(Ca sa fie clar, lipsa de integritate intelectuala despre care vorbesc este cea care iti permite sa faci afirmatii elucubrante pe acest forum pe care refuzi sa le sustii cu argumente cand ti se cer, dand motive ca cel de mai sus.)
e-
Consider că depășești puțin limita atunci când mă acuzi de lipsă de integritate intelectuală, eu nu te-am jignit, sau nu-mi aduc aminte să o fi făcut, dacă am făcut-o îmi cer scuze.
Nu încerc decât să opresc o polemică care nu va duce la nimic.
Doar dacă ne uităm la un mic exemplu:
Am ajuns insa sa discutam despre "reprezentarea unui disc", despre care suntem amandoi de acord ca este "ceva fizic" si ca se poate deplasa.
Afirmație cât de poate de falsă, tu te gândești probabil la exemplul dat de mine de reprezentare a discului pe hârtie și-ți imaginezi că singurul mod de reprezentare pe hârtie poate fi desenarea ori și o proiecție pe hârtie poate fi o reprezentare despre care sunt destul de convins ca tu nu o consideri ceva fizic.
Poate ai observat că încerc, în general, să fiu cât mai precis în exprimări, când am spus:
Discul în sine, ca obiect geometric, nu este „ceva fizic”, pe de altă parte, o reprezentare a discului, pe hârtie spre exemplu, devine ceva fizic.
nu am specificat modul în care reprezint discul pe hârtie, tu ai tras, probabil, concluzia că mă refer doar la desenarea acestuia.
Sper că înțelegi de ce pentru mine continuarea discuției pe subiect nu este rentabilă, nu-mi aduce nici mie nici altora informație suplimentară, nu este vorba de lipsă de integritate intelectuală, pur și simplu este vorba de lipsă de interes.
Nu degeaba am spus:
din punctul meu de vedere spotul este cât se poate de fizic din moment ce putem să-i măsurăm o serie de caracteristici, poziție, viteză, eventual dimensiune, etc.
lăsând posibilitatea existenței și altor puncte de vedere.
Nu vreau să mă cert cu tine, foarte probabil că suntem de acord pe mult mai multe subiecte decât cele în care suntem în dezacord, eu pot trăi foarte bine și dacă nu ești de acord cu punctul meu de vedere pe acest subiect, nu țin să-ți schimb punctul de vedere.