Welcome, Guest. Please login or register.

Autor Subiect: Tensor anunta Conferinţa anuală "Eficienţă şi Inovaţie prin Simulare Numerică"  (Citit de 2577 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Scientia

  • Administrator
  • *****
  • Mesaje postate: 327
  • Popularitate: +27/-5
Peste 30 de specialişti din patru ţări îşi dau întâlnire la conferinţa anuală „Eficienţă şi Inovaţie prin Simulare Numerică - ANSYS & FLOWMASTER“


București, 20 septembrie 2011. Compania Tensor, alături de partenerii săi Ansys şi Flowmaster, organizează Conferinţa anuală „Eficienţă şi Inovaţie prin Simulare Numerică - ANSYS & FLOWMASTER“, care se desfăşoară, în perioada 6 - 7 octombrie, la Sinaia, şi la care şi-au anunţat prezenţa peste 30 de specialişti din patru ţări - Marea Britanie, Germania, Franţa şi România. În cadrul conferinţei vor fi prezentate inovaţiile pe care le aduc ultimele versiuni ale programelor Ansys (FEA, CFD şi electromagnetism) şi Flowmaster (reţele de conducte), vor fi expuse posibilităţile de valorificare a acestor programe de simulare şi se va vorbi despre performanţele obţinute de clienţii din România.

Manageri din Marea Britanie şi Germania ai companiilor partenere, Ansys UK şi Flowmaster Gmbh, vor avea prezentări despre posibilităţile de calcul multifizice, parametrice şi paralele, iar mai mulţi utilizatori români vor expune lucrări cu aplicaţii specifice din diferite medii, industrie şi cercetare. La eveniment şi-au anunţat deja participarea manageri ai companiilor cu profil tehnic şi specialişti în analiză structurală, dinamica fluidelor, electromagnetism şi transfer termic, atât din industrie, cât şi din mediul universitar.

Directorul companiei Tensor, partener al ANSYS și FLOWMASTER în România, dr. ing. Cristina Oprea, declară: „Conferinţa este deosebit de interesantă pentru managerii companiilor cu profil tehnic şi specialiştii în analiză structurală, CFD și electromagnetism din mai multe perspective. Pe de o parte este o oportunitate de a vedea rezultatele concrete ale aplicării acestor soluţii software şi de a descoperi aria deosebit de vastă de aplicaţii a acestor programe de simulare numerică, recunoscute pentru rezultatele precise şi eficiente pe care le oferă, precum şi modalităţile prin care soluţiile software pot fi implementate în cadrul companiilor. Pe de altă parte, poate fi o unică ocazie pentru specialiştii din domeniile CFD (Computational Fluid Dynamics, FEA (Finite Element Analysis), electromagnetism, precum şi pentru managerii de institute sau companii care produc sau optimizează sisteme inginereşti de a întâlni şi de a discuta faţă în faţă cu specialişti de top din cadrul companiilor Ansys şi Flowmaster“.

ANSYS reprezintă o suită de programe de simulare inginerească utilizate pentru a estima funcționarea produselor și desfășurarea proceselor de producție în mediul real. Platforma software ANSYS permite inginerilor realizarea unor simulări complexe care implică interacțiunea unor fenomene fizice diverse, iar dezvoltatorii de produse noi pot gestiona rapid rezultatele. Astfel, nu este de mirare faptul că cele mai bine cotate companii din lume apelează la ANSYS – care deține o experiență în acest domeniu de 40 de ani, timp în care a fost mereu lider – pentru cele mai performante soluții software pentru problemele inginerești.

FLOWMASTER este un software 1D CFD de simulare a sistemelor termo-fluidice, utilizat în principalele sectoare industriale. Asigurând o analiză rapidă și precisă a tuturor tipurilor de rețele hidro și gazodinamice, precum și generând optimizarea sau dimensionarea lor, utilizarea acestor produse software contribuie la reducerea costurilor și timpului de proiectare și asigură implicit o alocare mai bună a resurselor materiale și umane.

Conferinţa anuală „Eficienţă şi Inovaţie prin Simulare Numerică - ANSYS & FLOWMASTER“ este un eveniment organizat începând cu 2001 de către compania Tensor, împreună cu partenerii săi, Ansys şi Flowmaster, la care participă anual zeci de specialişti din ţară şi din străinătate.

###

Ansys este o companie britanică, fondată în 1970 şi care numără peste 2.000 de angajaţi specializaţi în analiza elementelor finite, dinamica fluidelor, electronică şi electromagnetică. Publicaţii prestigioase precum Business Week şi Fortune Magazine au recunoscut compania drept una dintre cele mai inovatoare şi mai prestigioase din industria de profil.

Flowmaster este o companie britanică, fondată în 1980 care concepe şi realizează programe software pentru simularea rapidă a sistemelor complexe termo-fluidice.

Tensor este o companie românească, fondată în 1996, fiind, în prezent, reseller autorizat în România al produselor Ansys software, gama de produse CFD, FEA şi Ansoft (low frequency), şi distribuitor în România şi Bulgaria pentru produsele software Flowmaster.


« Ultima Modificare: Septembrie 21, 2011, 02:28:01 p.m. de Scientia »