Welcome, Guest. Please login or register.

Autor Subiect: Pe 8 octombrie sunteti invitati cu mic, cu mare... dincolo de Soare  (Citit de 2245 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Scientia

  • Administrator
  • *****
  • Mesaje postate: 327
  • Popularitate: +27/-5
Pe 8 octombrie sunteti invitati cu mic, cu mare... dincolo de Soare
« : Septembrie 17, 2011, 08:09:59 a.m. »
Cu ocazia începutului anului universitar și a Săptămânii Mondiale pentru Spațiul Cosmic (World Space Week 2011), Facultatea de Fizică a Universității din București vă invită la o manifestare menită să prezinte într-un mod interactiv și atractiv noțiunile elementare de astronomie, fizică și astrofizică. Pe 8 octombrie, vizitatorii prezenți la sediul din Măgurele al Facultății vor avea parte de o experientă inedită, distractivă și educativă în același timp.

Evenimentul va începe cu prezentări multimedia despre Soare și planetele Sistemului Solar, susținute de cercetători cu experiență vastă în domeniile astronomiei și astrofizicii. Prezentările vor purta vizitatorul într-o călătorie virtuală dincolo de granițele Sistemului Solar, la distanțe greu imaginabile, în spații care până acum au putut fi vizitate doar de mintea umană.

În ambianța muzicii de inspirație astronomică, în holul mare al facultății și pe platforma din față intrării vor fi pregătite experimente interactive și spectaculoase, care vor stimula curiozitatea publicului în ceea ce privește fenomenele fizice care stau la baza lumii înconjuratoare. De asemenea, va putea fi vizionată expoziția de fotografie astronomică a lui Alex Tudorică, recunoscut pe plan internațional pentru fotografiile sale.

Cei mai mici vizitatori vor putea participa la un concurs de desen, iar elevii de școală generală și liceu vor avea ocazia să-și dispute premiile puse în joc la concursul de astronomie. În plus, toți vizitatorii vor putea participa la o tombolă cu premii constând în postere, DVD-uri și alte materiale cu tematică astronomică.

Deasemenea, vizitatorii voi putea asista la experimente demonstrative de mecanică, electricitate, optică, fizică moleculară și fizica laserilor, realizate în laboratoarele facultății. În plus, membri ai Astroclubului București vor prezenta o scurtă istorie a instrumentelor astronomice, povestind publicului despre utilitatea și aplicabilitatea fiecărui instrument.

Evenimentul „Cu mic, cu mare... dincolo de Soare” se va desfăşura sâmbătă, 8 octombrie, la sediul Facultăţii de Fizică a Universităţii din Bucureşti, de pe Platforma Măgurele, str. Atomiştilor, nr. 405, Măgurele, Județul Ilfov, cu începere de la ora 10:00.

Mai multe detalii despre manifestarea „Cu mic, cu mare... dincolo de Soare” şi programul detaliat al evenimentului se pot găsi pe site-ul http://www.prinunivers.ro.

Evenimentul este organizat de Facultatea de Fizică a Universității din București, Institutul de Fizică și Inginerie Nucleară "Horia Hulubei" și Institutul de Științe Spațiale, cu sprijinul Astroclubului București și al Asociației Secular-Umanistă din România

Eveniment sponsorizat de: Fundația Dinu Patriciu.

Partener media: revista Știință și Tehnică.


--
Monica Belitoiu
Asistent Executiv
Asociatia Secular-Umanista din Romania
0724.013.300
monica.belitoiu@asur.ro