Multumesc pentru ca m-ai citit dar:
De ce oare nu incercati sa intelegeti ce spune cel cu care discutati si-i cautati tot felul de greseli inchipuite sau reale.
Dar sa lamurim neintelegerile tale pentru ca eu asa le socotesc:
a) Intrebare stupida caci cred ca pleaca de la premiza ca eu sunt un stupid. Dar sa incerc sa cred ca nu ai inteles ca nu puteam sa cred ca in lumea animala un stranepot ar gasi un strabunic (a)sau bunic(a) fertila(mai exact la fiecare specie aceste intervale se stabilesc tinand cont de timpul cat este procreativ masculul sau femela si de intervalul intre generatii adica la caini sau pisici este posibil sa vorbim de 5-6 poate si mai multe generatii) si deci este evident ca ma refer de fapt doar la niste intervale in care acestea naturaliter se pot intampla. In plus adaug ,chiar daca in natura nu se petrece si pentru a nu introduce si etologia care cred ca explica speciile ring, ca accept in discutie si fecundarea artificiala.
Citez ca sa fii mai bine lamurit si sa nu mai fac eu efort de formulare explicativa:
"Catarii se nasc masculi si femele, insa niciunul dintre sexe nu poate avea urmasi. Sterilitatea catarilor este cauzata de o configuratie cromozomiala atipica. Calul poseda 64 de cromozomi, iar magarul 62, fapt ce face ca media sa fie de 63 de cromozomi, atat cati are catarul.
Femele catar intra in calduri si se pot imperechea cu armasari sau magari insa nu raman gestante. In istorie s-au semnalat cateva cazuri de femele catar ce au dat nastere unor manji perfect sanatosi, insa acestea sunt exceptii rarisime.
Catarii masculi manifesta si ei comportament sexual. Insa sunt castrati de timpuriu intrucat sunt mai usor de controlat si imblanzit.”
b) Atacarea unei metafore care doar vrea doar sa sublinieze sintetic o afirmatie bazata pe alte considerente este o dovada de...si las cititorul sa completeze

c) Viata se conserva la individ prin alimetatie si prin evitarea pericolelor(de care cand este vorba de procreere animalele nu mai tin cont) iar prin specie se conserva in timp caci individul nu se poate conserva decat pe sine cat timp are de trait si daca nu are urmasi specia dispare . Si daca Darwin nu o fi spus textual ce spun eu, nu cred ca m-ar contrazice . Eu spun insa ceva suplimentar ca acest tip de conservare individuala si de evolutie cantitativa in care nu se atinge nu se modifica capacitatea de procreere intraspecifica este atributul rasei , adica intr-o rasa indivizii evolueaza , evolueaza se adapteaza se adapteaza si cand se face saltul intr-o noua specie procesul se repeta in aceea specie noua si astfel evolueaza speciile. Desigur ca o specie poate avea o singura rasa si atunci se suprapun cele doua tipuri de evolutie cea lenta la nivel de rasa si prin asta si la nivel de specie si saltul cu infertilitatea fata de specia ascendenta care se face la nivel de specie. Desigur toate astea sunt purtate de individ caci exista mereu o prima pereche dintr-o noua specie lucru pe care biologii au ajuns aproape sa-l inteleaga si deci sa-l recunoasca odata cu introducerea metaforei in genetica: Y-adam si Eva Mithocondriala.
PS.Desigur ca pare indescifrabil ceva care nemai fiind gandit in viata lui si nemai fiind intalnit asisderea nu este explicat in detaliu si probabil ca nici atunci socul fiind prea mare nu devine mult mai inteligibil