Daca asa ma rogi.

Nu am trecut la scoala calculul integralelor improprii, dar am incercat asa prin o metoda dea mea.Functia de care tu spui (se poate construi graficul, cu ajutorul derivatei pentru usurarea problemei, sau cu programul cela) .
Cu ajutorul derivatei gasim punctele critice, apoi calculam integrala definita de la primul punct critic la al doilea, ramine (-infinit;1 punct critic) si (punctu critic2;plus infinit). Aici s-ar putea de inversat functia (nustiu cum e mai precis de spus, astfel incit domeniul de definitie sa fie domeniul de valori si invers)ca in rezultat sa primim domeniul de definitie un interval inchis iar, domeniul de valori un interval semideschis, apoi iarasi se calculeaza integrala definita. Aceasta se aplica separat la I cadran si la al II cadran.
Mam mai uitat prin formule matematice si am mai vazut ca mai sunt formule pentru integrale improprii (generalizate), ca in cazul nostru cind o parte din interval este o constanta, iar celalta infinit.
Insa mii lene sa ma apuc sa calculez punctele critice, integralele numerice (sau chiar cele matematice), integralele improprii.
Cum am mai spus: De ce aceste programe nu calculeaza probleme (de logica) ci numai exercitii??? Ce ne va afisa acest program daca la capetele unui interval ii vom scrie o poezie in limba uzbeca?