Welcome, Guest. Please login or register.

Autor Subiect: Înţelegerea creierului uman  (Citit de 11321 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

admin

  • Vizitator
Înţelegerea creierului uman
« : Mai 18, 2008, 03:17:13 a.m. »
Aici va invit sa discutam despre urmatoarea provocare: de ce este o provocare, ce materiale si informatii aveti pe aceasta tema, cum se pot face bani din aceasta provocare.

Înţelegerea creierului uman

Temari

  • Vizitator
Re: Înţelegerea creierului uman
« Răspuns #1 : Mai 18, 2008, 06:55:20 p.m. »
Mi se pare o tema foarte interesanta, si aici depinde de la om la om. De ce spun asta? Creierul unei persoane pare a fi identic cu cel ale unei alte persoane...dar nu este asa. Ca functii este asemanator, dar ca arii si ca, capacitate, difera de la o persoana la alta. Nu exista o harta precisa a creierului uman, asa cun exista o harta a Pamantului. De aceea este interesant, pe undeva creierul omului este unic, exact cum fiecare om are ADN-ul personal (exceptie fac gemenii monovitelini/monozigoti)

Offline Adi

  • Global Moderator
  • *****
  • Mesaje postate: 11298
  • Popularitate: +15/-7
    • Site personal Adrian Buzatu
Re: Înţelegerea creierului uman
« Răspuns #2 : Mai 19, 2008, 03:48:05 a.m. »
Bine zis, Temari. Si cum din alt post am inteles ca esti doar in clasa a opta, suntem foarte bucurosi sa te avem aici pe forum. Exista un singur Pamant, dar peste 6 miliarde de oameni, iar fiecare om are ADN-ul si creierul lui. Cercetatorii incearca sa studieze acele caracteristici intalnite la toate creierele, la toti oamenii, sau cel putin la majoritatea. Exista si exceptii, care dau anumite boli, sau doar anumite cazuri extraordinare.

Sa zicem ca s-ar stii creierul uman foarte bine si ca am putea "scana" creierul si apoi sa ii spunem omului ce IQ are, ce talente ascunse si asa mai departe. Haideti sa ne imaginam cum ar fi o astfel de lume. Cum s-ar transforma societatea dupa o astfel de tehnologie ar fi disponibila relativ ieftin? Cine ar fi cei care ar face bani de pe urma ei? Haideti sa vedem unde ajungem ...
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Offline RaduH

  • Senior
  • ****
  • Mesaje postate: 1100
  • Popularitate: +9/-48
Re: Înţelegerea creierului uman
« Răspuns #3 : Mai 23, 2008, 06:56:33 p.m. »
Pe mine m-ar interesa mai mult starile de transa si daca are de gand sau nu sa accepte stiinta existenta capacitatilor paranormale .

Temari

  • Vizitator
Re: Înţelegerea creierului uman
« Răspuns #4 : Mai 23, 2008, 07:00:37 p.m. »
Asta e mai mult parapsihologie. Este interesant, dar sunt oameni specializati, putini, dar cu experienta, care pun oameni si animale in transa. E riscant, caci daca un om pune un alt om in starea de transa cel aflat in fenomen poate muri. Se spune ca transa este un exeperiment psihic, care duce intr-o alta dimensiune. Este greu de explicat, ceva asemanator este si cu Triunghiul Bermudelor...
« Ultima Modificare: Mai 23, 2008, 07:04:52 p.m. de Temari »

menssana1984

  • Vizitator
Re: Înţelegerea creierului uman
« Răspuns #5 : Aprilie 06, 2009, 10:06:04 a.m. »
Destul de vechi topicul....s-a descurajat autorul?
Nu vad de ce trebuie neaparat sa faci bani din aceasta chestiune.
Dar ramanand la nivelul actual si la posibilele talente ascunse, ar trebui discutat si despre mijloacele de amplificare a capacitatilor cerebrale.
http://en.wikipedia.org/wiki/Ampakine

Offline valangjed

  • Senior
  • ****
  • Mesaje postate: 1111
  • Popularitate: +62/-19
Re: Înţelegerea creierului uman
« Răspuns #6 : Aprilie 17, 2009, 01:41:08 a.m. »
Creierul,dupa parerea mea, este un procesor cu sistem de operare incorporat(ceva gen Z80 dar mult mai evoluat) dar nu numai atat.Creierul este capabil de sentimente.Nu cumva sentimentele fac parte dintr-un program ,prestabilit,mult mai evoluat decat putem noi percepe.Raspunsul meu la aceasta intrebare este "nu stiu".Poate fi asa sau poate ...
Creierul este capabil de a lua decizii.Si calculatoarele iau decizii daca sunt programate astfel.
Revenind la sentimente:Singurele sentimente pe care nu le putem explica prin programe sunt iubirea si ura,pentru ca nu au o anumita cauza.Cred ca sentimentele apar intr-o stare intermediara nici 0(L) nici 1(H).In acest caz procesorul proceseaza aleator si astfel apar comenzi care nu au o logica prestabilita.
Creierul poate invata.Si calculatoarele pot invata daca au senzori atasati si sunt programate sa perceapa semnale senzoriale;aici intervin probleme de interfata,compatibilitate,s.a.
Nu spun ca e asa dar creierul,daca ne gandim la limitarile pe care le avem,poate fi si un calculator cu o multime de programe si mai multe sisteme de operare comandat de mai multi senzori.
Filosofia este abuzarea sistematica de un limbaj creat anume cu acest scop.

DJAnoniM

  • Vizitator
Re: Înţelegerea creierului uman
« Răspuns #7 : Ianuarie 19, 2011, 12:14:02 a.m. »
E cam imposibil sa il intelegi ...

Adica sunt multe inca nedescoperite ... Nu observati ca uite luam de exemplu medicina ... a evoluat in 10 ani ... cine a ajutat ? omul , creierul ... de ce creierul uman nu stia cum sa trateze o boala care acum 3-5 ani nu se putea trata sau alfa ca pacientul are respectiva boala ?

Este un sistem foarte complex , pentru o simpla actiune , cum ar fi sa ridici lingura si sa mananci o mancare calda , creierul executa mii daca nu sute de mii de procese ... Din ce am citit eu omul foloseste doar 15% din creier ... De ce ? Nu stiu ...

Nu zic ca nu poti copia toate gesturile omenesti intr-un cip si il implantezi intr-un robot si face la fel ... dar tin sa cred ca , creierul este un sistem central care , probabil in timp , il vom putea folosi mai mult decat 15% ... trebuie exploatat ... iar aici intervine stiinta etc...

Oricum ideea e interesanta !

Offline Quantum

  • Junior
  • **
  • Mesaje postate: 164
  • Popularitate: +6/-3
Re: Înţelegerea creierului uman
« Răspuns #8 : Ianuarie 19, 2011, 01:14:55 a.m. »
Din ce am citit eu omul foloseste doar 15% din creier ... De ce ? Nu stiu ...
Imagistica medicala arata ca folosim tot creierul. Este adevarat ca unele zone sunt mai active decat altele in functie de diferitele procese pe care le executam. In concluzei ideea ca folosim doar un anumit procent mic din creier este un mit.

Offline 123

  • Junior
  • **
  • Mesaje postate: 284
  • Popularitate: +6/-14
Re: Înţelegerea creierului uman
« Răspuns #9 : Ianuarie 19, 2011, 09:32:48 a.m. »
A spune ca folosim 15, 20 sau 100% din creier, cred ca e o exprimare gresita. Banuiesc ca lucrurile stau ca in cazul unui autovehicul cu motor puternic. Teoretic, motorul poate imprima masinii o viteza de 300 km/h, dar marea majoritate a soferilor vor merge cu viteze mult mai mici din cauza restrictiilor externe. Asta nu inseamna ca folosesc doar 15% din motor. Il folosesc 100%, dar nu la capacitatea maxima pentru care a fost proiectat.
« Ultima Modificare: Ianuarie 19, 2011, 09:35:03 a.m. de 123 »

Offline raul

  • Experimentat
  • ***
  • Mesaje postate: 323
  • Popularitate: +0/-0
Răspuns: Re: Înţelegerea creierului uman
« Răspuns #10 : Martie 27, 2011, 12:05:59 a.m. »
... de ce creierul uman nu stia cum sa trateze o boala care acum 3-5 ani nu se putea trata sau alfa ca pacientul are respectiva boala ?
Cand te nasti, creierul nu detine nicio informatie din mediul exterior. Apoi acumulezi informatii la care "au lucrat" creierele precedente. De aia nu se putea trata acum 50  de ani o boala are astazi se trateaza, pt ca acum 50 de ani creierele nu dispuneau de informatiile de care dispun creierele de astazi despre o anumita boal.