Domnul Harap Alb!
Precizez acum, inca o data, ca teoria mea este mecano-eterica, fiindca nu poate exista miscare fizica fara suport material, asa cum preconizeaza TR. In toate translatiile fizice, ale structurilor dinamice (particule si sisteme de particule) nu exista (nu avem) antrenarea eterului, ci avem doar pompajul eterului de catre structurile dinamice. Prin pomparea eterului, apare pe fata anterioara a structurilor, depresiunea care determina alunecarea, de tip hidrodinamic, a structurilor prin eter.
Ma bucura foarte mult faptul ca admiti, ca acel cuplaj al luminii cu mediul, explica foarte simplu formula lui Fresnel, fara vre-o legatura cu antrenarea eterului. Eu am aratat in lucrare, cum se deduce acel impuls suplimentar pe care il capata lumnia de la mediul transparent in miscare. Eu gasesc ca este absolut normal, ca la suprafata Pamantului, sa existe o anvelopa de camp electromagnetic, cu care se cupleaza lumina, in experimental lui Michelson. Cuplaj care explica egalitatea timpilor si rezultatul negativ al experimentului. Si nu mai este necesara TR pentru egalizarea timpului longitudinal cu cel transversal.
Domnul Mircea_P!
Daca iau permitivitatea electrica (epsilon) in F/m, si scriu faradul F in SI ;
F = A^2 * s^4 * Kk^-1 * m^-2 , in care inlocuim A * s = Q , obtinem ;
F = (Q^2 * s^2)/(Kg * m^2) = (Q * s^2)/(m^2) . Si scriind sarcina ca in S.B.M.F. ;
Q = L^3 * T^-2 = (m^3)/ (s^2) rezulta ca F = m = L . In continuare rezulta ca permitivitatea Eps = m/m = L/L = adimensional.
Formula lui Fresnel despre care discutam, este chiar aceea pe care ai scris-o dumneata. La -formula lui Fresnel- din lucrare eu am facut un rationament prin care am dedus impulsul suplimentar capatat de lumina, la trecerea prin mediul transparent, bazat pe structura dinamica a fotonului (a luminii), structura pe care am gasit-o pe baza concluziilor la care duce ipoteza identitatii dimensionale masa-sarcina, (fara sa am nevoie de antrenarea eterului, de catre mediul in miscare, asa cum a presupus Fresnel) . Vezi si dumneata daca este vre-o gresala in acel rationament. Daca aceasta formula este verificata cu precizie de experienta, nu se poate spune deloc ca ar fi incorecta si aproximativa. Eu am argumentat in acel articol de la -cercetare- , tocmai pe baza postulatului vitezei maxime, de ce formula relativista de compunere a vitezelor nu reflecta o realitate fizica. Aratami ca argumentarea mea este gresita.