Eu nu sunt in masura sa dau lectii de morala, dar observ ca altii o fac.
Cand vii pe aici si imi spui ca nu am procedat corect, te pui in pozitia cuiva care da lectii de morala. "Era mai bine" sa asa si pe dincolo. Esti sigur ca era mai bine sa nu-l combat pe individul cu pricina? Eu am petrecut olecuta de timp pe acest forum si am avut de-a face cu tot felul de fenomene. M-am saturat sa ignor minciunile si ipocrizia unora care considera ca au de-a face doar cu imbecili.
Nu eu am facut mincinos si ipocrit pe cineva. Si nici nu o sa o fac vreodata.
Ai inca impresia a combate minciuna si ipocrizia sunt lucruri intrinsec negative? De ce? Nu e mai negativa miniciuna si ipocrizia care ma pun pe mine in situatia de a reactiona? De ce nu ai venit sa faci morala mincinosilor si ipocritilor? Pai cum vine asta, MariS?
Imi ceri sa-ti spun ce as face eu. Pai nimic altceva decat ceea ce imi dicteaza bunul simt: sa recurg la un arbitru calificat, adica adminul.
Si de unde stii tu ca nu am recurs la arbitru? Cine crezi ca a suspendat pe individ? Eu?
Sau ai cumva impresia ca asa mi-a venit mie dintr-o data chestiunea cu minciuna si ipocrizia? Ai citit schimburile avute cu acel user, in urma carora am fost nevoit sa ii combat tacticile reprobabile? Sau inca mai crezi ca individul acela era "inocent"? Vrei sa-ti trimit referintele clare spre minciunile si ipocriziile sale? Sau ce facem aici, cum era cu partinirea ?
In niciun caz nu as injuria pe nimeni chiar daca as avea argumente ca celalalt merita asa ceva.
Eu nu am injuriat pe nimeni. Am comentat si combatut un fapt incontestabil. Sau vrei tu cumva sa il contesti? Daca erau inventii de-ale mele, intelegeam ca te plangi. Dar asa ...
Daca fiecare dintre noi ar recurge la acest gest pe care l-ai facut, crezand ca e justificat sa o faca, unde s-ar ajunge?
Pai tocmai aici e problema, MariS. Justificarea. Ca e usor sa acuzi lumea de tot felul de aiureli, dar cand e vorba sa o si dovedesti, e mai greu. Vezi chiar in aceasta discutie cum am fost atacat de unii si altii, dar cand a fost vorba de justificari, au tacut malc.
Deci, ca sa fie cat mai clar: daca cineva e prins cu minciuna sau cu ipocrizia sau cu propavaduirea religioasa, directa sau indirecta, trebuie combatut cu argumentele si cu justificarile respective. E usor sa lasi responsabilitatea altora (administratorilor in acest caz), ca o sa vina ei la un moment dat sa rezolve. De ce sa ne implicam noi? Pai iti spun eu de ce sa ne implicam: pentru ca cei care isi petrec timpul pe forum, vor sa aiba un forum cu anumite standarde, nu populat de mincinosi si ipocriti. Si atunci, isi iau responsabilitatea sa ia pozitie publica, pe langa apelul la arbitru.
Iar daca comentariile mele erau injuste si calomnioase, (adica minciuni sfruntate), as fi meritat sa fiu pedepsit conform normelor acestui forum. Dar mi-am asumat responsabilitatea sa fiu vocal si sa combat, cu argumente, tacticile reprobabile are celorlalti useri.
Ne facem mincinosi si ipocriti unii pe altii, fiecare considerand ca are acest drept daca vine cu argumente? Pai atunci in ce vom transforma forumul?
Daca sunt argumentate, comentariile sunt perfect binevenite. Asta se face pe forum: se discuta, se argumenteaza, se lupta la nivel de idealuri si metodologii. Eu lupt impotriva pseudo-stintei, a minciunii, a ipocriziei si a propavaduirii religioase, printre altele. Imi asum acst rol, pentru ca eu consider ca e necesar. Macar pe acest forum. Si asa e plin internetul de ignoranta si tot ce rezulta din asta.
Impresia mea a fost ca nu te-ai putut stapanii, ceea ce e totusi un semn de slabiciune. Eu te pot intelege, probabil esti tanar sau ai o fire mai temperamentala,
Sau probabil m-am saturat de tacticile nesimtite ale unora care misuna pe aici.
insa ma intristeaza pozitia sau mai degraba nepozitia adminilor fata de "iesirea" ta. Asta spune totusi ceva.
Si cam ce spune? Administratorii au luat pozitie, sau nu ai observat?
Nu ma intereseaza pedepsirea sau suspendarea nimanui, dar as fi dorit sa stiu daca mai respectam punctul 4.1 din regulament sau nu?
Bineinteles ca il respectam, altfel suntem pedepsiti conform regulamentului. Tu inca nu ai inteles diferenta dintre atac la persoana si combaterea minciunii (ipocrizia e tot o forma de minciuna)?
Oricum, e ultima mea interventie pe subiectul acesta. E inutil sa mai insist. Am invatat asta dupa o lunga si trista experienta.
Eu iti multumesc pentru raspunsul acordat. Esti printre putinii care isi sustin cu ceva comentariile. De cele mai multe ori arunca cu vorbe in vand si apoi dau bir cu fugitii.
Imi pare rau ca nu-ti convine modul meu de a raspunde in fata tacticilor reprobabile de pe forum. E foarte usor sa lasi pe altii sa faca munca "murdara" de a combate nesimtirea. Eu imi asum consecintele. Prefer sa fiu antipatic unora ca tine, dar sa nu persiste pe forum indivizi precum mincinosii si ipocritii pe care ii combat.
e-