Intr-adevar, Gothik, odata ce te-ai invatat sa gandesti ca in C, e greu sa inveti sa gandesti ca in C++. Pentru tine ca elev care ai facut cateva teme in C, nu va fi greu sa treci la C++, dar pentru profesori care au ani de experienta in C, plus grijile vietii de zi cu zi, cu salarii mici, etc, cu blazarea ce o aduce varsta, cu atat mai greu e pentru ei.
Ideea e ca daca nu stii nimic din C, absolut nimic, ci studiezi direct C++, nu doar ca nu pierzi nimic, ba chiar castigi, tocmai pentru ca nu trebuie sa "unlearn" ceea ce ai "learned" deja in C. Nu stiu care sunt termenii in romana.
Da, modul de gandire e altul in C++ fata de C. Este programare proiectata pe obiecte. Si este tare usoara cand o iei pas cu pas. Si eu acum asta fac, desi am lucrat de cativa ani in C++, bazele ce le stiam imi erau suficiente la ce faceam pana acum (adica doar sa modific pe alocuri codul altora cu chestiile de fizica cerute de mine), dar acum am nevoie de mai mult, adica sa dezvolt eu cod care sa faca chestia mea de la inceput pana la sfarsit. Asa ca eu voi invata C++ saptamanile astea si putem face impreuna exercitii si proiecte, daca vrei.