fata de orice reper. Calatorul vede fotonii deplasandu-se cu viteza luminii.
Tu ca observator, ai vedea calatorul deplasandu-se cu vinteza luminii (pentru ca fata de tine s-a definit viteza lui), si vei vedea fotonii deplasandu-se cu viteza luminii (pentru ca ei se deplaseaza cu aceasta viteza fata de orice sistem de referinta).
Deci, la nivel de observatie nu e nici o problema.
Daca tu insa vrei sa deduci viteza fotonilor fata de tine, stiind viteza calatorului si a fotonilor fata de el, compunand cele doua viteze, vei folosi compunerea vitezelor relativiste, deoarece stii ca cele doua viteze sunt "apropiate" de viteza luminii.
Pentru vitezele mici, comune noua pe Pamant, vitezele se compun simplu prin sumare vectoriala, deci pentru un calator care merge cu viteza v1 printr-un vagon al unui tren care se deplaseaza cu viteza v2, in acelasi sens, viteza calatorului fata de sol este v = v1 + v2 (ca modul). Asta e compunerea "clasica", si este doar o aproximare (foarte precisa, in acest caz) a vitezei reale.
Pentru viteze mari (apropiate de viteza luminii, sau "relativiste"), formula clasica nu mai produce aproximari suficient de precise, ci paradoxuri precum cel pe care il propui tu. Dar, aplicand formula corecta, vei obtine viteza relativa care este exact cea observabila, si anume viteza luminii in acest caz.
Iti las ocazia sa cauti formula corecta, si sa o aplici, cu v1=c (calator fata de tine) si v2 =c (fotoni fata de calator) si sa vezi care e viteza compusa a fotonilor fata de tine.

e-