Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Studii in Marea Britanie, liceu si facultate

Creat de bbb, Iunie 18, 2009, 02:11:33 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Spektor

#195
Citat din: Adi din Februarie 19, 2010, 04:53:25 AM
Si eu am facut primii doi ani la INSA Lyon. In primul an nu am invatat nimic nou, in afara de laboratoarele de fizica si de sport si de germana. Daca banii nu reprezinta o problema, mergi direct in Anglia.

Multumesc tuturor pentru raspunsuri, imi sunt de mare ajutor. In ceea ce priveste banii, acestia sunt de cele mai multe ori o problema  ;D. Imi permit totusi sa merg in Anglia, dar parintii mei ar trebui sa faca ceva eforturi, cel putin in primul semestru, sa ma sustina. De aceea am si intrebat, vreau sa fiu sigura ca o universitate in Anglia isi merita banii.
Cat despre meseria viitoare, nu pot sa spun ca sunt 100% sigura, consider ca informatica are multe aplicatii si e greu sa decid de acum care job imi place si care nu. De aceea am si aplicat la INSA, pentru ca imi da oportunitatea de a studia mai amanuntit materiile ce tin de partea reala, ca abia apoi sa imi decid specializarea. 
Un singur lucru nu imi este clar in mesajul lui Adi. Sa inteleg ca ai renutat la INSA dupa primul ciclu? Si daca da, ce ai facut in continuare?

Multumesc, din nou.

graethel

@Spektor:

Atat Adi, cat si eu, am renuntat la INSA dupa primul ciclu. Amandoi am mers pe fizica mai departe. El a avut noroc sa poata continua direct in anul 3 la o universitate din Grenoble (daca imi amintesc bine), eu am luat-o de la aproape 0 in Elvetia, in Zürich (mie nu mi-au echivalat decat fizica facuta la INSA, deci insuficient ca sa sar de vreun an de studiu). Cred ca nu gresesc cand spun ca si eu si Adi am schimbat INSA pentru ca nu ni se potrivea meseria de inginer si am fi vrut mult mai mult contact cu fizica.

bbb

Spektor, când pui un citat, ceea ce scrii tu trebuie scris după [ / quote ], pentru a se înțelege mai bine ceea ce ai scris tu și ce au scris ceilalți.  :)

Adi

Citat din: graethel din Februarie 19, 2010, 10:45:46 PM
@Spektor:

Atat Adi, cat si eu, am renuntat la INSA dupa primul ciclu. Amandoi am mers pe fizica mai departe. El a avut noroc sa poata continua direct in anul 3 la o universitate din Grenoble (daca imi amintesc bine), eu am luat-o de la aproape 0 in Elvetia, in Zürich (mie nu mi-au echivalat decat fizica facuta la INSA, deci insuficient ca sa sar de vreun an de studiu). Cred ca nu gresesc cand spun ca si eu si Adi am schimbat INSA pentru ca nu ni se potrivea meseria de inginer si am fi vrut mult mai mult contact cu fizica.

Ai rezumat perfect. Pe vremea noastra, Romania nu era in UE, Romania avea inca nevoie de vize pentru UE, deci a merge in Franta la INSA era cel mai usor. Asa ca am facut asta. Nu stiam atunci noi exact diferenta intre inginerie si cercetare. Dar eu stiam inca din liceu ca voiam sa fac fizica, asa ca am mers la o universitate de fizica. Am avut noroc ca am continuat din anul 3 direct, dar Graethel a avut noroc ca ajuns la una din cele mai bune universitatin din Europa, ETH Zurich, unde are o pregatire foarte buna. Dupa anul 3 in Franta am luat diploma de licenta si am facut 2 ani de master la Universitatea McGill din Canada si acum sunt in ultimul an la doctorat la fizica tot acolo.

Informatia are intr-adevar multe aplicatii, dar nu asta te va forma la INSA. Dar dupa ce faci INSA 2 ani, poti continua in anul trei la orice universitate in Franta, dar nu si la un grand ecole. Pentru aia trebuie examen si e foarte greu.

Iti recomand direct Anglia, totusi, sa faci direct computer science.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Mishu91

Sunt in clasa a XII-a si am aplicat la 5 universitati in Anglia.Am primit oferte conditionate de la toate, dar m-am oprit la 2: Sheffield si Manchester , la ambele Software Enginering-Meng.
M-ar interesa niste amanunte cu privire la:
-nivelul de pregatire, seriozitatea cursurilor
- amanunte privitoare la modul de aplicare la creditul guvernamental,la momentul aplicarii pentru acest credit
-cazarea , cum e recomandabil cu masa inclusa, fara...cand se aplica
-tot despre cazare ,cum sunt camerele,au internet inclus, la cate camere este grup sanitar
-se poate face card la o banca acolo sau cum e recomandabil

deocamdata atat, dar o sa mai revin

multumesc

Mihnea Maftei

#200
Salut, Mishu91.

Eu studiez Electronic Systems Engineering (MEng) la Universitatea Manchester. Daca e sa alegi intre universitatile Sheffield si Manchester la Software Engineering, la Manchester ar trebui sa mergi, in opinia mea. Universitatea Manchester e in general mai prestigioasa si se simte aici un aer de universitate puternica si internationala (cu ceea ce implica asta, adica oportunitati extrascolare, recrutari, cercetare, studenti din multe locuri etc). Asta nu inseamna ca nu exista lucruri neplacute. Din cate mi se pare, cursul tau e mai bine cotat la Universitatea Manchester (dintre cele doua). Si e si mult mai mare (vezi www.UniStats.com). Univ. Manchester imi pare superioara Universitatii Sheffield. Iar orasul Manchester e destul de tare.

Ceva important de mentionat e ca vei gasi multi studenti prost pregatiti (probabil intr-o proportie destul de similara la ambele universitati). O parte vor pica anul 1. Dar ideea e ca vei fi surprins negativ probabil de standardele de intrare neexigente.

Nivelul de pregatire:
Primul an va fi probabil usor. Poate ca il vei gasi prea usor. Apoi vei avea destul de mult de munca. Daca esti si vei fi in continuare pasionat de ceea ce vei studia, vei avea ocazia sa aprofundezi diferite subiecte din domeniul tau de studiu si sa lucrezi la proiecte destul de serioase etc. Daca nu iti va placea... va fi rau, presupun.
Mie nu imi place domeniul meu de studiu si vreau sa renunt la el daca voi fi acceptat la anumite alte cursuri.

Despre seriozitatea cursurilor:
Cursurile sunt serioase, in sensul ca nu se fac abateri de la reguli, ceea ce se spune de la inceput ca se va face la un curs se va face, notarea e impartiala si conform criteriilor dinainte stabilite, poti dialoga cu profesorii despre ce nu ai inteles sau daca ai vreo initiativa interesanta etc. In general, ceea ce se intelege prin cuvantul "serios" e pus in practica. Nu e perfect.

Despre aplicarea pentru acel credit:
Din cate imi amintesc, eu am primit prin posta formularul de aplicare dupa ce am acceptat oferta prin UCAS. Nu am aplicat. Vezi www.slc.co.uk.

In legatura cu cazarea:
E bine sa aplici cat mai devreme, ca sa primesti loc unde iti doresti. Cred ca poti sa aplici chiar dinainte de a alege firm-ul si backup-ul pe UCAS.
Eu sunt in anul 2 acum si in ambii ani am stat la un camin cu masa inclusa (nu sunt foarte multe aici). Stau la Dalton-Ellis Hall, care are mancarea cea mai buna dintre caminele Universitatii Manchester. Si imi vine usor sa merg la micul dejun si la cina, fara sa trebuiasca sa gatesc, sa cumpar mancare etc. Dar, pe de alta parte, daca locuiesti intr-un camin in care gatesti singur, ai poate mai multa interactiune cu ceilalti in timp ce gatiti. Daca e sa mergi la Manchester, Hulme Hall e o idee buna pentru ca e caminul cu mancare inclusa cu accesul cel mai rapid catre locul unde vei studia.
Camerele sunt toate single. In caminele cu masa inclusa exista de obicei "common room"-uri unde se poate sta la un film, un joc, o chitara, depinde de fiecare :) La cele fara masa, camerele sunt grupate in apartamente mari cu o bucatarie si un loc de luat masa.
Internetul e inclus.
Camerele sunt cam intre 12 m2 si 20 m2, estimez eu.
La cate camere e grup sanitar? Poti lua o camera cu baie in camera. Daca nu, e un dus cam la 4 persoane si o toaleta cam la fel. Cel putin cam asa e unde stau eu. Unde stau eu e extrem de convenabil din punctul asta de vedere, si e ca si cum ar fi un dus si o toaleta la 1 persoana :). In fine. Cat despre chiuveta, eu am chiuveta in camera si asa mi se pare cel mai bine.

Despre banca:
E foarte simplu sa deschizi un cont bancar (adica e rapid, nu iti trebuie multe acte si e gratis, inclusiv cardul).

Succes...

Mishu91

Salut Mihnea,

În primul rând îți mulțumesc foarte mult pentru amplul răspuns oferit, având în vedere că am mai întrebat studenți plecați acolo, dar foarte mulți au fost destul de zgârciți în a oferi informații referitoare la universitate. :)

Studenții cum sunt? Mă refer mai degrabă dacă sunt sociabili, dacă se leagă prietenii sau fiecare își vede strict de treaba lui.

Un alt aspect despre care m-ar interesa să aflu mai multe detalii reprezintă costurile. Cam cât cheltuiești pe an?

Îți mulțumesc încă odată și am să mai revin cu întrebări pe parcurs. :)

Mihnea Maftei

Cu placere.

Studentii sunt sociabili. Mai toata lumea e amabila (nu prea am observat adversitati sau grupuri care se considera selecte si in care nu poti intra) si respectuoasa. In acelasi timp, fiind la facultate si nu la liceu, oamenii cu care esti in contact se schimba mai des (unul are un curs, altul alege alt curs optional de exemplu, sau schimbi caminul dupa un an etc.). Asa ca e mai greu sa iti faci prieteni buni.

Cat cheltuiesc pe an? Nu stiu prea bine. Sa estimez ca, in afara de taxele scolare(3245 £), camin (vreo 4500 £ unde stau eu cu masa inclusa), costuri medicale personale, bilete de avion, 3000 £ pe an (...?). Chiar nu stiu exact...

cristy93

Vreau sa va anunt ca am castigat bursa HMC organizata de Jaromania. Sunt foarte fericit, atat am vrut sa va multumesc pentru sprijinul acordat. Probabil voi reveni cu intrebari direct din Anglia.
Multumesc tuturor,
Cristy

Adi

Felicitari si ne bucuram ca aici la Stiinta Azi te-am putut ajuta!
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

bbb


dead_space

Poate va veti intreba de ce voi pune tocmai eu aceste intrebari pentru ca sunt doar pe clasa a8a.
Insa am o prietena care doreste sa intre la o facultate tot in strainatate [mai exact, Anglia] si, pentru ea, as dori sa intreb pentru cei care desi sunt destepti [in sensul ca au participat la olimpiade pe judet, tara sau internationale, iar mediile lor au fost mari], nu au destul de multi bani pentru a intra la o anumita facultate. Asa ca intrebarile sunt:
O bursa cam cat poate acoperi din costuri?[exista unele burse ce se acorda dupa ce se da un anumit test, ceva? Sau exista burse acordate de U.E?  ???]
De unde ar fi cel mai bine/indicat sa se faca un imprumut pentru a plati taxele [pt. facultate] si de ce?
Si ... cum se aplica la o facultate?  ???
Sper ca raspunsurile pe care le voi primi sa o poata ajuta pe prietena mea deoarece se afla intr-o situatie [din punctul ei de vedere] destul de dificila pentru ca, desi doreste sa intre la o facultate in strainatate, nu prea stie cum merg treburile pe acolo si, cel mai important, cum se aplica.  :)

Adi

Sunt sigur ca o sa iti raspunda aici cei din Marea Britanie, si nu sunt putini aici pe forum, dar mai intai sa citeasca ea toata aceasta discutie, caci raspunde la multe din aceste intrebari.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

cristy93

Acum ca am castigat bursa, am de ales intre International Baccalaureates si the English GCE. Eu optez pentru pentru IB si cu toate ca e mai greu, din cate am citit, e mai satisfacator.
As vrea sa stiu despre IB de la persoane care chiar l-au dat, daca este cineva care poate sa ma ajute?

Adi

Pana sa iti raspunda ei (adica tu sa inveti de la ei), e bine sa inveti si tu pe cei care nu stiu. Ai folosit niste abrevieri. E bine sa le definesti ce inseamna si ce stii tu deja despre ele (pe scurt). Asa afla de ele si cei care nu stiau ca ele exista si poate ii ajuta si pe ei. In plus, cei care iti vor raspunde vor stii ce stii tu deja si vor stii ce altceva sa iti spuna.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro