Interesanta intrebare. Imi amintesc ca la unele probleme cu saci cu monede (dar poate nu si la asta), era sa iei din primul sac o moneda, din al doilea doua monede, din al treiea trei monede sau ceva genul asta ca apoi sa poti deduce usor in care sac se afla.
Imparti sacii 3 - 3 si ce faci la prima grupa faci si la a doua. Daca da perfect egal, atunci sigur este in sacul al saptelea.
Daca da mai mare unul una din parti, atunci ai de ales fara nici o alta masuratoare in care din cei trei saci se afla monele de 1,5 grame. Asta deduci doar pe baza a cate monede ai pus in fiecare.
Deci problema s-a redus la o subproblema cu 3 sacii, 2 cu monede de 1 gram si al 3-lea cu monede de 1,5 grame si intrebarea este cum deduci fara nici o masurare care este care. Ceea ce imi pare imposibil.
Balanta asta poate sa dea numarul total de grame sau doar sa spuna care parte e mai grea decat alta? Cred ca se poate rezolva dintr-o cantarire doar daca este vorba de primul caz si cred ca ar fi necesare doua cantariri daca ar fi vorba de al doilea caz.