Forumul Scientia

Filozofia ştiinţei, filozofie, psihologie, sociologie şi limba română => Filozofie => Subiect creat de: Abc2010ro din Februarie 28, 2015, 12:47:07 a.m.

Titlu: Scrieri proprii.
Scris de: Abc2010ro din Februarie 28, 2015, 12:47:07 a.m.
Va prezint o serie de scrieri de ale mele ce au ca tema centrala constiinta.

- Is Qualia Meaning or Understanding? - trateaza problema qualiilor
- The Problem of the Self - o serie de experimente mentale care incearca sa puna in evidenta natura Eului
- Existenta. Bine si Rau. - trateaza problema binelui si raului in lume - neterminat
- Ultimate Understanding - propune o idee pentru inteligibilitatea universului
- I exist - explica de ce exista lumea, plasand Eul in locul central.
Titlu: Răspuns: Scrieri proprii.
Scris de: Abc2010ro din Februarie 28, 2015, 12:47:37 a.m.
Is Qualia Meaning of Understanding?
Titlu: Răspuns: Scrieri proprii.
Scris de: Abc2010ro din Februarie 28, 2015, 12:48:06 a.m.
The Problem of the Self
Titlu: Răspuns: Scrieri proprii.
Scris de: Abc2010ro din Februarie 28, 2015, 12:48:35 a.m.
Existenta. Bine si Rau.
Titlu: Răspuns: Scrieri proprii.
Scris de: Abc2010ro din Februarie 28, 2015, 12:49:04 a.m.
Ultimate Understanding
Titlu: Răspuns: Scrieri proprii.
Scris de: Abc2010ro din Februarie 28, 2015, 12:49:29 a.m.
I Exist
Titlu: Răspuns: Scrieri proprii.
Scris de: Şumi din Februarie 28, 2015, 02:07:43 a.m.
 Foarte bine ca te intereseaza filosofia este un domeniu interesant.Din mesajale postate inteleg ca aceste idei iti apartin am descarcat un pdf.Ce as putea sa iti spun?Daca te numesti Cosmin poate ar trebui sa iti schimbi nick-ul este doar o mica parere.

Observ ca ai interese variate tratate filosofic ceea ce este bine ,numai ca: de ce ar trebui sa descarcam noi pdf-urile scrise de tine si sa le citim?Te rog sa nu te superi pe mine ,numai ca nu inteleg de ce ar trebui sa citesc niste idei.

Cum ti-am spus am descarcat un pdf si am vazut ca te numesti Cosmin cf. propiul tau mesaj aceste idei iti apartin.

Daca vei avea bunavointa poate ne vei spune daca : tu esti autorul acestei carti http://www.amazon.com/Freedom-elves-Cosmin-Visan-ebook/dp/B00ASHY3XA/ref=la_B00IV3DNJS_1_1/181-6688347-2393401?s=books&ie=UTF8&qid=1425079988&sr=1-1 (http://www.amazon.com/Freedom-elves-Cosmin-Visan-ebook/dp/B00ASHY3XA/ref=la_B00IV3DNJS_1_1/181-6688347-2393401?s=books&ie=UTF8&qid=1425079988&sr=1-1)

si castigatorul unei olimpiade la CERN http://alicematters.web.cern.ch/?q=CosminVisan (http://alicematters.web.cern.ch/?q=CosminVisan)

Sau poate este doar o coicidenta de nume.Banuiesc ca onestitatea te v-a face sa raspunzi adecvat.Poate crezi ca toate acestea nu sunt importante,ba da spun eu,deoarece ar fii o placere sa avem un scriitor printre noi.

Mult succes si multa inspiratie in filosofie.
Titlu: Răspuns: Scrieri proprii.
Scris de: valangjed din Februarie 28, 2015, 08:42:22 p.m.
@Abc2010r, eu as zice sa studiezi mecanica cuantica inainte de a face afirmatii de genul "mecanica cuantica nu explica decat atomul de hidrogen".Cred ca faci o mare confuzie.Cel care
explica doar atomul de hidrogen este "modelul atomic al lui Bohr".Mecanica cuantica este mult mai complexa.Doar cateva lucruri care tin de mecanica cuantica:"Functia de unda, ecuatia lui Schroedinger(Dirac), principiul incertitudinii al lui Heissenberg, principiul excluziunii al lui Pauli.
Nu am eu o parere prea buna despre filosofie dar cand incepi o carte cu o afirmatie falsa, chiar daca e vorba de filosofie, se cheama ca ori nu stii despre ce vorbesti ori incerci sa manipulezi cititorul intr-o anumita directie.
Nu am citit mai departe dar daca filosofia ta se bazeaza pe asta nu are rost sa mai citesc.
Ma refer aici la scrierea "Existenta.Bine si Rau".   
Titlu: Răspuns: Scrieri proprii.
Scris de: atanasu din Martie 01, 2015, 07:15:54 p.m.
Daca acest user este acelas (eu asa cred)  cu tanarul Cosmin Visan ( student in fizica/astrofizica si actual sau probabil cercetator la CERN - http://alicematters.web.cern.ch/?q=CosminVisan (http://alicematters.web.cern.ch/?q=CosminVisan))  nu stiu daca trebuie sa primeasca observatii referitoare la fizica cuantica, dar oricum el este cel mai in masura sa raspunda si cred ca  trebuie sa considere ca ele nu reprezinta decat dorinta interlocutorilor de a intelege pe de o parte mai bine ce spune si in acelasi timp sa-i fie cumva de folos, odata ce si el cat si ei isi dedica din timp unei probleme care constituie o preocupare de a dsale, dar poate ca nu numai.
Personal sunt interesat de problemele filozofice care-l preocupa  si daca voi avea timp sa citesc opusurile afisate  poate ca voi avea si o opinie.
Oricum ma bucur ca un fizician are si preocupari care azi s-ar putea numi aproape esoterice.
Titlu: Răspuns: Scrieri proprii.
Scris de: Abc2010ro din Mai 25, 2015, 11:24:50 a.m.
Nimeni interesat sa dezbata aceste subiecte ?  :(
Titlu: Răspuns: Scrieri proprii.
Scris de: atanasu din Mai 30, 2015, 06:51:32 p.m.
Nu pot spune ca nu m-ar interesa, dar deocamdata sunt prins cu problema TBB si acolo ca fizician tinand cont s ca Adi nu mai scrie ai putea fi de ajutor cred ca si sdta ai putea avea o contributie si desigur astfel cei care vor aprecia cele din domeniul tau strict(fizica teoretica daca nu te confund?) vor putea fi poate curiosi sa-ti vada si alte fatete ale personaltatii.
Titlu: Re: Scrieri proprii.
Scris de: atanasu din Iunie 17, 2019, 11:56:31 a.m.
Relansez o discutie mai veche :
Cosmine pe vremea cand te numeai ca mai sus si ne-ai indicat bibliografia scrierilor tale, in primul articol : "Is Qualia Meaning or Understanding?" in captolul:
Consciousness Is Understanding
Meaning
scrii:
..... Let’s proceed and see why all qualia are meaning. For this, we need to have a look at the duck-rabbit image.(Figure 1. Duck-rabbit image. An example of how qualia and meaning are the same thing.)
This image is actually showing the equivalence between meaning and qualia. Every time we give
the meaning of rabbit, we also experience the quale of rabbit, namely the image of a rabbit.
Every time we give the meaning of duck, we also experience the quale of duck, namely the
image of a duck."

Asadar Cosmine in aceasta ecivalenta intre sens si qualia daca joaca si daca da ce rol joaca legea fundamentala a logicii, de fapt a ratiunii (atentie eu spun a ratiunii si nu a ratiunii umane) care de la Aristot citire este legea identitatii ?

Ps: crezi ca analogia intre rock si cele doua culori este corecta in raport cu concluzia pe care o tragi? Nu ar fi mai corecta cea pornita de la apa clocotita si cea aproape inghetata desigur ca relativa la rock adica la context ?

Daca imi raspunzi la aceste observatii voi continua cu analiza acestui articol scris de tine  in 2014 adica probabil dupa terminare studiilor se pare ca in Anglia dupa ce intr-o perioada anterioara 2009-2011 sub diverse nickuri Adrian Copilul Minune, Forever Man si or mai fi fost, te-ai incontrat cu electron un tip bun in logica si cu multe cunostinte in domeniul fizicii  dar cu un caracter execrabil, care insa se zbate sa tina blogul in existenta cu o discutie idioata spre  care din pacate eu l-am indreptat si cu care are mult mai multa rabdare decat in multe alte situaii probabil pentruca stie ca nu poate fi pus in inferioritate evidenta asa cum l-a pus de multe ori un user Eugen 7 pe care l-a tot provocat si in final l-a eliminat fara explicatii cu acuzatii stupide si false de misticism el Electron fiind cel mai idolatru de pe aici caci cei sraci cu duhul asta e dar sa nu fii astfel si sa slujesti la idolii unei stiinte inghetata in proiect este destul de grav.

Daca voi reusi sa lamuresc problemele ridicate de studiile tale pe care cred ca le pot denumi poate fenomenologice? va fi si pentru mine un castig. Recunosc ca nu am citit Husserl.
Numai bine.Titlu: Re: Scrieri proprii.
Scris de: Electron din Iunie 18, 2019, 10:08:22 a.m.
[...] te-ai incontrat cu electron un tip [...] cu un caracter execrabil, care insa se zbate [...]
Venind de la tine, laudarosule, iau asta ca pe un compliment. Atata poti, atata faci.


e-
Titlu: Re: Scrieri proprii.
Scris de: atanasu din Iunie 18, 2019, 04:35:48 p.m.
Si eu primesc complimentele de la toti care mi le fac nemernici,  ticalosi sau baieti buni. Primesc si inultele cu aceiasi detasare astea venind mai degraba de la nemernici  sau de la baietii buni manipulati de acesti nemernici invidiosi. Asa ca te rog nu te retine  complimenteaza-ma pentru ca imi face multa placere. :)
Titlu: Re: Scrieri proprii.
Scris de: Electron din Iunie 19, 2019, 04:36:53 p.m.
Si eu primesc complimentele de la toti care mi le fac nemernici,  ticalosi sau baieti buni. Primesc si inultele cu aceiasi detasare astea venind mai degraba de la nemernici  sau de la baietii buni manipulati de acesti nemernici invidiosi. Asa ca te rog nu te retine  complimenteaza-ma pentru ca imi face multa placere. :)
Laudarosule, caracteristica ta principala pe acest forum este lauda de sine, despre mirosul careia intelepciunea populara a generat deja un proverb la obiect.

Diferenta colosala dintre ceea ce te lauzi ca poti sa faci si ceea ce demonstrezi ca poti sa faci este publica pe acest forum, asa ca oricine poate sa se lamureasca despre asta. De la geometrie si logica, pana la fizica, in fiecare discutie in care am incercat sa aflu ce se afla in spatele spoielii cu care te afisezi pe aici, ceea ce am descoperit este doar o forma fara fond, o logoree in care accentul e pus pe cantitate si prea putin pe calitate.

Tu poti sa crezi in continuare ca esti minunat, si ca erorile jenante pe care le postezi la tot pasul sunt cauzate doar de "mici neatentii", daca asta te face fericit. Repet, prestatia ta de aici e publica, deci n-ai decat sa te mandresti cu ea.

Totusi, deoarece aplici astfel de tactici de "provocat valuri" (laudarosenie si exagerari inutile, introducere de off-topice in diverse discutii la care de fapt nu participi, plus invective despre altii aruncate in discutii cu terte parti), trebuie sa observ ca tehnic esti un TROLL pe acest forum si pentru asta nu pot decat sa spun: Rusine sa-ti fie!

Sper ca administratorii sa ia atitudine, daca le pasa de acest forum.


e-
Titlu: Re: Scrieri proprii.
Scris de: atanasu din Iunie 19, 2019, 05:09:11 p.m.
Electron, am urmarit in ultima vreme acitivitatea acestui forum fiind interesat de unele subiecte si am constatat ca ai starnit tot felul de certuri unele se pare ca urmate de eliminarea celor indezirabili Domniilor voastre intr-o vreme cand se pare ca erai si tu un ajutor de moderator eu am reperat doar trei nikuri presupun ca  izgonite de tine: Adrian Copilul Minine cu care  astazi se identifica Cosmin Visan. Ion Adrian si Eugen 7. Presupun ca administratorii forumului au obervat aceste iesiri in decor ale Dtale si ti-au retras calitatea aia care te facea sa crezi ca poti taia si spanzura in voie si asta se pare ca ti-a mai domolit starea de beligeranta fata de "pseudostiinta" cu care cand este reala iti pierzi vremea discutand inutil, dar cand de fapt este posibil sa fie mai degraba cunostinte care le depasesc pe ale tale iti aduci amnte de rolul de cenzor in care te-ai inchipuit ca poti fi in anii trecuti. Este posibl ca niste persoane care puteau da valoare adaugata acestui forum au fost gonite de suficienta de care dadeai dovada si fara sa fiu de acord cu spusele lui ACM il voi cita in cateva propozitii care cred ca i-au adus si eliminarea de pe forum in 2014 desi sunt doar expresia unei exasperari(atunci cred ca publicase ceva care azi este aters!?) care tanar fiind el, si-a reprimat-o mai greu lucru niciodata trebuind sa-l faca Eugen 7 care te domina copios din orice punct de vedere si pe care de aceea l-ai eliminat fara explicatii.
Asadar citat din ACM actualmente Cosmin  Visan numele real sub care pblica articole prin reviste de specialitate lucru cu care nu stiu daca si tu te poti lauda, desigur ca nici eu,  fiind si eu doar un laudaros :

"Bleah... ce ev mediu pe-aici. Oribil. Sa vezi ratiunea adormita. Si oameni goi absurzi luptand pentru fantasme si batandu-se pe umeri unii pe altii pentru treaba buna pe care o fac. Se pare ca nici azi, intr-un secol 21 atat de iluminat, mintea omului nu s-a trezit. Tot la nivel de ev mediu a ramas. Evident ca nu va dati seama. Dar e absolut oribil ce se intampla aici, si in lumea larga, atunci cand "stiinta" ajunge pe mana poporului. Poporul are impresia ca intelege despre ce e vorba. Si isi fac forumuri de pseudostiinta pe care le intituleaza "scientia" si au impresia ca ei discuta stiinta, cand ei n-au nici cea mai mica idee despre ce este defapt stiinta. Bleah."

Cred ca iti da seama ca pe atunci impresia de ev mediu i-a creat-o prestatia ta de guru inconjurat de cativa adepti . Repet ca nu are dreptate dar exasperarea sa era cautata in mod special de tine care cu metode de anchetator incercai sa provoci insulte care sa-ti permita sa-l elimini desi pe atunci era un tanar care promitea si care azi a si confirmat. Ori rostul acestui forum cred acesa este.
Daca Cosmin nu e de acord cu mine poate sa intervina si sa-mi spuna.

L-ai facut troll, ma faci troll, ai mai folosit acest termen si pentru altii, dar scuza-ma, spune-mi ce inseamna troll pentru tine si de ce eu as corespunde definitiei pe care o dai tu termenului.

In rest sper ca administratorii tocmai pentruca le pasa de acest forum sa nu ia nici-o atitudine cat timp discutia este inca libera si eventual singurele insulte sunt o anume luare peste picior a preopinentului dar evidenta si asumata nu in mod destul de necinstit adica acoperita cu o aparenta de seriozitate consistenta.

Numai bine si mai multa detasare. :)
Titlu: Re: Scrieri proprii.
Scris de: Şumi din Iunie 21, 2019, 04:15:26 p.m.

Atanasu,

Oribil mesaj ai putut sa scrii.Da-mi voie sa iti explic de ce ,din punctul meu de vedere este oribil mesajul.

Mesajul tau contine foarte multa emotie,mult apel la emotie.Iti place sa te joci cu emotiile?Ai vrea ca cineva sa se joace cu nervii tai  sa vezi cum e?!

In lungul tau mesaj ai luat partea unor utilizatori ai forumului ,tu ,scrii in numele tau ori ale lor ?Din acelasi mesaj scabros ,observ ,ca iti place sa te joci cu cuvintele ,chiar asa de mult iti face placere confuzia ori sa induci confuzie in exprimare.

Esti liber si alegerea iti apartine sa navighezi pe ale forumuri ,ori sa intri in contact cu alti oamenii ,care au aceleasi conceptii ,atitudini ,mod de comunicare cu al tau .In fond ,tu,ce cauti aici ,in acest forum?Avand in vedere ca ai obiceiul sa arunci cu mizerii in unii membri ,daca nu te simti ok,in schimbul de mesaje cu forumistii ,de ce mai stai aici?Ai impresia ca cineva iti va duce lipsa???

Din partea mea esti rugat sa parasesti acest ev mediu ,si sa te duci acolo intre acei indivizi de la care poti invata ceva si pe care-i poti domina!!!

Nu uita nu esti cel mai inteligent ,cult ,destept ,ori ce vrei tu ,membru de forum,esti doar un utilizator de forum,la fel ca mine ori ca altii.

Primeste te rog din partea mea un mare Minus.