Lista de puncte e voluminoasa (nu voi mai scrie toate punctele, aleator, doar voi posta citeva puncte [
importante]), si tot mai voluminoasa se face cu timpul...
0) Trebue, foarte bine, sa intelegi, care e conditia problemei, ce doresti sa afli, ce doresti sa rezolvi, etc.
1)
Daca idee nu ai despre domeniul din care face problema (fizica cuantica, chimie organica, electrotehnica [nici nu le stiu cum se numesc corect
] etc.), NU AI CE CAUTA ACOLO, deoarece (garantez 100%) ca in zadar i-ti vei irosi timpul.Pentru a incepe sa dezbati probleme din acele domenii ale stiintei, TREBUE, foarte bine, sa stii cum sau obtinut toate teoremele, legile, rezultatele, etc. pina la acea probleme, idee, etc.
2) Demonstratia (sau concluzia care se face in final), trebue sa fie completa, sa nu admita contraargumente, adica sa aiba o constructie "intreaga".
Exemplu (la care foarte des unii o fac): Daca vad o persoana (necunoscuta) cu ochelari de vedere, vorbind frumos, etc. , atunci aceasta persoana este inteligenta, si are un IQ foarte foarte ridicat.
Aceasta "concluzie", "deducere", "demonstratie" este incompleta deci este gresita. Da este o probabilitate ca asa sa fie, insa nu e suficient.
De aceea trebue de precizat prin cuvintul magic: Posibil.
3) Exista probleme (in dependenta de cum sunt formulate, definite), la care nu se poate da un singur raspuns, ci, cel putin 2 raspunsuri (numarul lor depinde de caz), ambele (sau un numar oarecare, sau o infinitate) fiind corecte. Aceasta se intimpla din cauza ca cantitatea de informatii din chimpul datelor problemei, este mai mica ca cantitatea de informatii din chimpul cerintelor problemei. Deci, ai putea sa cauti la infinit acel raspuns de "aur", ca niciodata nu il vei gasi.
Daca, observi, si usor ai putea deduce acest fapt, atunci e foarte bine, caci reduce lucrul, daca nu , nu.
etc.
*@07Marius, cred (cert) ca Electron, nu doreste rau nimanui (din contra). Dar, daca, te-a corectat odata, atunci invata din acea greseala care ai facut-o (ca pe viitor, cum el a mai spus, sa nu sa se repete).
Iata,i-ti dau un exemplu.
Toti (majoritatea) se rid cind aud de teorema lui Pitagora.
Dar, de ce oare ei (majoritatea), cel putin nu cauta demonstratia ei, sau (cel mult) nu gasesc o demonstratie diferita de celelalte (sau una proprie, adica din start sa nu cauti nici o demonstratie prezentata dea gata).