Forumul Scientia

Ştiinţă şi tehnologie. Noutăţi, dezbateri pe subiecte ştiinţifice de actualitate => Ultimele ştiri din ştiinţă şi tehnologie => Subiect creat de: HarapAlb din Octombrie 26, 2011, 10:00:34 p.m.

Titlu: Noua sursa de pozitroni pentru viitoarele acceleratoare de particule
Scris de: HarapAlb din Octombrie 26, 2011, 10:00:34 p.m.
 O noua metoda de producere a pozitronilor a fost incercata cu succes. Pana acum, in acceleratoare pozitronii se produceau bombardand un metal cu un fascicul de electroni insa necesitatea unui fascicul foarte intens de pozitroni conducea la epuizarea prematura a metalului. Noua tehnica utilizeaza fotoni de energie inalta emisi de electroni accelerati in campuri magnetice, in engleza undulators, si care apoi produc pozitroni prin ciocnirea cu nucleele atomice ale unui material.

 Datorita intensitatii mult mai mari a fasciculului ea va fi inglobata in urmatoarea generatie de acceleratoare de particule Testing a Piece of the Next Generation Collider (http://physics.aps.org/articles/v4/84).
Titlu: Răspuns: Noua sursa de pozitroni pentru viitoarele acceleratoare de particule
Scris de: Adi din Iulie 15, 2012, 07:38:41 p.m.
Suna excelent, auzisem deja, dar nu asa de clar! Mersi mult! Avem nevoie de acceleratoare cat mai puternice sa privim cat mai bine in "adancul materiei"!