Forumul Scientia

Ştiinţă şi tehnologie. Noutăţi, dezbateri pe subiecte ştiinţifice de actualitate => Ultimele ştiri din ştiinţă şi tehnologie => Subiect creat de: cristivivo din Ianuarie 21, 2010, 08:47:01 a.m.

Titlu: Filtrele de apa cu osmoza inversa
Scris de: cristivivo din Ianuarie 21, 2010, 08:47:01 a.m.
Osmoza inversa este o metoda performanta de purificare a apei care a revolutionat notiunea de filtru de apa.

Procesul de osmoza inversa a fost observat prima data in 1748 de Jean Antoine Nollet. Pentru urmatorii 200 de ani osmoza inversa a fost numai un fenomen observat in laborator. In 1949 Universitatea Californiei Los Angeles (UCLA) au inceput cercetarile pentru desalinizarea apei de mare folosind o membrana semipermeabila, iar in 1950 cercetatorii de la UCLA si Universitatea Floridei au produs cu succes apa pura din apa de mare folosind osmoza, insa debitul obtinut era prea mic pentru ca descoperirea sa fie adusa spre comercializare.

In ultimii ani comercializarea purificatoarele de apa cu osmoza inversa a luat amploare, nenumarate familii si institutii optand pentru instalarea acestora in propriile resedinte pentru o apa sigura.

Sursa: www.purificatoare-apa.com (http://www.purificatoare-apa.com)
Titlu: Re: Filtrele de apa cu osmoza inversa
Scris de: mwcrc din Ianuarie 21, 2010, 12:30:40 p.m.
eu tind sa cred ca postarea ta este o reclama si nici decum una cu  continut informatic!
Titlu: Re: Filtrele de apa cu osmoza inversa
Scris de: Adi din Ianuarie 21, 2010, 10:57:24 p.m.
Si mie imi pare a reclama, dar una care aduce si informatii stiintifice sau despre istoria stiintei. Totusi, eu nu stiu ce este osmoza si osmoza inversa si cum ajuta ele la filtrarea apei. Desigur, as putea cauta eu, dar l-as ruga pe interlocutor sa explice. Astfel ar arata ca nu a scris aici doar pentru a isi face reclama, ci si pentru a contribui cu ceva la aceasta comunitate de stiinta.