Chimie, biologie, medicină şi antropologie > Originea si evolutia vietii

Cum evolueaza speciile in alte specii?

(1/4) > >>

Adi:
Pentru prima dată a fost observat un caz în care o specie se diferenţiază în mai multe specii în ciuda faptului că indivizii locuisc toţi în acelaşi loc. Studiul a fost efectuat asupra unor specii de peşti din lacul Victoria din Africa de o echipă de de cercetători de la universităţile din Berna, Elveţia, şi din Maryland (SUA). Aceştia au observat peste 500 de specii provenite din o singură specie de peşti, diferenţele dintre specii fiind culoarea în care vedeau, aceasta fiind în concordanţă cu adâncimea la care locuiau. Studiul a fost publicat în ultimul număr al prestigioasei reviste Nature, din 1 octombrie 2008.

Articolul complet

Adi:
Vedeti si cele trei chestionare din partea de sus a coloanei din dreapta. Puteti sa va exprimati parerea despre originea speciilor, varta Pamantului si existenta lui Dumnezeu.

Coesite:
Pai nu locuiau toti in acelasi loc daca diferea batimetria.
Intrebarea interesanta este, care este varsta acestor noi specii?

Adi:
Articolul a fost preluat si de EvZ, cu link catre noi.

Adi:

--- Citat din: Coesite din Octombrie 08, 2008, 04:29:24 p.m. ---Pai nu locuiau toti in acelasi loc daca diferea batimetria.
Intrebarea interesanta este, care este varsta acestor noi specii?

--- Terminare citat ---

Da, este drept, dar ideea e ca ei au ales sa nu locuiasca in acelasi loc, dar in principiu puteam merge in orice loc din lac. Nu e doar cum se credea pana acum, ca deveneau despartiti de munti mari si apoi nu mai aveau contact unul cu altul. Ca o analogie, e ca si cum ai avea o savana si leii ar evolua pe de o partea sa stea mereu la Soare si pe de alta sa stea mereu la umbra si astia nu s-ar mai intalnii unii cu altii si nu s-ar mai reproduce unii cu altii si atunci ar deveni doua specii diferite. Este vorba asadar de un mecanism nou, inca necunoscut, in evolutia si crearea de noi specii.

PS. Ce inseamna batimetrie?:)

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

Du-te la versiunea completă