Chimie, biologie, medicină şi antropologie > Originea si evolutia vietii
Biserica Catolica accepta teoria evolutiei?
Adi:
Pe de alta parte, Biserica Catolica nu accpeta prezervativele si afirma ca in Africa in loc sa diminueze propagarea SIDA, o incurajeaza.
graethel:
Nici o biserica crestina nu accepta contraceptia.
Adi:
--- Citat din: graethel din Martie 21, 2009, 12:52:58 a.m. ---Nici o biserica crestina nu accepta contraceptia.
--- Terminare citat ---
Da? Se poate. Pacat atunci ...
Fryn:
--- Citat din: Mihnea din Martie 20, 2009, 11:03:15 p.m. ---Cred ca e un progres semnificativ (faptul ca Bis. Cat. accepta evolutionismul). :) E un eveniment important.
E evident ca evolutia speciilor a avut loc (si are, in general).
--- Terminare citat ---
La ce progres va referiti de fapt?
Evolutia speciilor nu avut loc, nu a fost niciodata demonstrata stiintific, totul rezumandu-se la ceea ce este de fapt - o teorie.
Biserica catolica in cursul istoriei de 1000 de ani de la aparitie dupa Schisma din 1054 a facut mai multe compromisuri sa spun asa.
Daca azi sustine existenta extraterestrilor, a evolutiei speciilor, inclusiv a relatiilor homosexuale, pe viitor poate si relatiilro pedofile si zoofile asta nu inseamna progres.
Dar discutia aluneca intr-o directie nedorita din punctul meu de vedere, aceea de a critica biserica catolia, care a dat oameni foarte improtanti stiintei (Secchi, Mendel si altii)
Adi:
--- Citat din: Fryn din Aprilie 21, 2010, 10:32:30 a.m. ---
--- Citat din: Mihnea din Martie 20, 2009, 11:03:15 p.m. ---Cred ca e un progres semnificativ (faptul ca Bis. Cat. accepta evolutionismul). :) E un eveniment important.
E evident ca evolutia speciilor a avut loc (si are, in general).
--- Terminare citat ---
La ce progres va referiti de fapt?
Evolutia speciilor nu avut loc, nu a fost niciodata demonstrata stiintific, totul rezumandu-se la ceea ce este de fapt - o teorie.
--- Terminare citat ---
La asta ma refeream cand spuneam in alt post ca nu permite pe forum. Nu permitem sa vina vizitatori sa spuna ceva contradictoriu stiintei oficiale fara ca sa precizeze ca e doar dupa parerea lor asta. Stiinta a aratat ca speciile evolueaza prin selectie naturala. Ca tu nu esti de acord cu asta e altceva. Dar nu mai spune altora cum ca evolutia speciilor nu a avut loc. Daca continui asa risti sa fii exclus de pe forum. Poti insa spune asta, cu mentiunea "dupa parerea mea".
[/quote]
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă