Chimie, biologie, medicină şi antropologie > Originea si evolutia vietii

Biserica Catolica accepta teoria evolutiei?

<< < (5/5)

Electron:

--- Citat din: Socolofi din Ianuarie 22, 2013, 01:41:46 p.m. ---"Biserica Catolica accepta teoria evolutiei?" - Datorita Bisericii Catolice a aparut teoria evolutiei(TEORIE!) - a creat mediul favorabil aparitiei ei.
--- Terminare citat ---
Ce vrei sa spui cu asta, mai exact? Cum a creat ea "mediul favorabil" si cum ar fi fost impiedicata sa apara teoria evolutiei daca nu era sa fie Biserica Catolica?

--- Citat ---Evolutionistii nu au demonstrat nimic(cum spunea cineva mai sus - e doar o teorie)
--- Terminare citat ---
Cred ca te grabesti cand faci asemenea afirmatii. Cat despre "doar o teorie", mi-e teama ca nu intelegi corect acest termen, in contextul stiintei.

--- Citat ---Stiinta din toate domeniile se opune de ani buni evolutiei doar ca evolutia este cea promovata(si inca promovata fals uneori ca fiind stiinta)
--- Terminare citat ---
Te invit sa prezinti niste cazuri concrete, din cel putin 3 domenii, daca nu poti din toate.

--- Citat ---Nu confundati evolutia cu stiinta
--- Terminare citat ---
Care ar fi diferentele esentiale pe care le vezi tu? Nu, nu vreau sa sugerez ca ar fi echivalente (nu sunt), dar sunt curios la ce diferente te gandesti tu cand afirmi acest lucru.

--- Citat ---Religia nu se opune stiintei.
--- Terminare citat ---
Mai corect ar fi sa se admita ca demersul religios nu este compatibil cu demersul stiintific, si ca el contine, din pacate, idei contrare ratiunii care sta la baza stiintei. Poate vrei sa comentezi putin despre procesul lui Galileo Galilei, in acest sens. :)

--- Citat ---Puteti cititi cartea "Cartea facerii crearea lumii si omul inceputurile" de Serafim Rose(pentru cei care o problema cu religia pot citi doar partile stiintifice sau multele surse/studii/carti stiintifice la care face timitere cartea - dar in intregime e mai interesanta cred). Este un studiu ce pune in fata religia, evolutia, filosofia si stiinta.
--- Terminare citat ---
Ai putea sa ne prezinti teza cartii, sa vedem daca intr-adevar merita citita.

e-

Socolofi:
Electron o sa incerc sa raspund la toate intrebaile tale(o sa incerc sa gasesc sursele citite de mine pe net pentru ca sunt plecat de acasa pentru cateva luni si nu am acces la material - sper sa le gasesc).

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă